Nieuwe partij, nieuwe raadsleden, nieuw commissielid en nieuwe griffier

20-09-2023

HOORNGIDS HOORN | In de raadsvergadering van 26 september vinden meerdere personele wijzigingen plaats. Raadsleden Simon Boersma (Fractie Tonnaer) en Joyce Beuken (GroenLinks) treden af, D66 verwelkomt een nieuw commissielid, de nieuwe griffier wordt beëdigd en Liberaal Hoorn gaat verder onder een nieuwe naam.

Hart van Hoorn
Liberaal Hoorn gaat voortaan verder als Hart van Hoorn. Chris de Meij wordt fractievoorzitter van de partij. Hij wordt vergezeld door Debbie Katers, ook raadslid van Liberaal Hoorn, en Ellen van der Knaap, die hiervoor Fractie Tonnaer zal verlaten. Fractie Tonnaer levert dus een zetel in, maar blijft ondanks het vertrek van een van de zes gemeenteraadsleden de grootste fractie in de Hoornse gemeenteraad. 

Simon Broersma
Na 25 jaar actief te zijn geweest in de Hoornse politiek neemt Simon Broersma van Fractie Tonnaer afscheid. In de vorige bestuursperiode was hij wethouder en sinds de verkiezingen van 2022 was hij raadslid. Na zoveel jaar politiek bedrijven, wil Broersma meer tijd met zijn gezin doorbrengen en zich focussen op zijn baan als gebiedsregisseur bij de gemeente Den Helder. Broersma wordt vervangen door Norbert de Vries, die al commissielid was voor Fractie Tonnaer en treedt nu toe tot de raad.

Joyce Beuken stopt als raadslid
Joyce Beuken kwam voor het eerst in de raad na de verkiezingen van 2022. Na anderhalf jaar neemt ze met “pijn in haar hart” afscheid. Beuken heeft moeite met de huidige felheid van de Hoornse politiek. Op de achtergrond zal ze een rol blijven spelen bij GroenLinks, vooral op het thema duurzaamheid. De zetel van Beuken wordt ingenomen door Willem Kukler. Al eerder was hij raads- en commissielid voor GroenLinks.

Nieuwe gezichten
Op 26 september wordt er ook een nieuw commissielid beëdigd. Nadine voor den Dag-Steen gaat aan de slag bij D66. Ze gaat zich met name inzetten voor jongerenwelzijn, inclusiebeleid en het klimaat.
Peter Peerdeman wordt op 26 september beëdigd als raadslid namens fractie ÉénHoorn. Hij vervangt tijdelijk Aart Ruppert wegens ziekte. 
Ook wordt de nieuwe griffier aangewezen door de raad. Matthijs van der Horst wordt op 26 september beëdigd en begint op 1 oktober. Hij was al eerder 19 jaar werkzaam voor de gemeente Hoorn en was sinds 2021 griffier van Stede Broec.

Volg de vergadering live of digitaal
Op 26 september 2023 begint de raadsvergadering om 19:00 uur in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl (http://www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl).

Foto: de nieuwe griffier Matthijs van der Horst

Matthijs van der Horst Matthijs van der Horst