Kofferbakmarkt Rotary Koggenland brengt €2000 op voor Kika

22-09-2023

HOORNGIDS REGIO | Op zondag 3 september om 7.00 uur ’s ochtends stonden de leden van de Rotary Club Koggenland klaar om de Kofferbakmarkt op te zetten. Dit jaarlijks terugkomend event organiseren zij altijd voor een goed doel. Deze keer was het voor KIKA. Met een geweldige opbrengst als resultaat: een prachtig bedrag van €2000. 

Met z’n allen en wat extra hulp van familieleden van de Rotary, werden de marktkramen en zitplekken opgezet. Waarbij het extra fijn bleek om leden erbij te hebben die een tractor hebben en grote aanhangwagens, zodat picknicktafels (gehuurd van ’t Gilde en gesponsord door Agrimakelaars) en marktkramen (gesponsord door 3BArchitecten) eenvoudig naar het dorpsbos vervoerd konden worden. Ondertussen vormde zich al een rij met volgeladen auto’s voor de Kofferbakmarkt. Er was veel verkoopanimo. 

Al vroeg op de been
Hoewel de weersvoorspellingen niet gunstig waren: zwaarbewolkt met wind, brak nadat alles was opgezet, de zon door en stonden de pop-up kraampjes al snel klaar met allerhande spullen, zodat op deze manier tweedehands en vintage een nieuwe kans krijgt in een ander huis. Het Koggenlandse volk was al vroeg op de been. De EHBO-wagen werd nog binnengereden, maar gelukkig heeft de organisatie de EHBO-vrouw niet nodig gehad. Vervolgens sloot de brandweer nog aan, met gierende sirene. Het springkussen werd opgeblazen en al snel in gebruik genomen, met daarnaast de ’vang-zoveel-mogelijk-geld’ windcabine, van de andere sponsor Braas & Partners. 

Ponyrijden, schminken en gezang
De kinderen konden hun hart ophalen bij het ponyrijden en geschminkt worden bij de kraam van Buurtgezinnen Koggenland. Er was veel animo voor, dus af en toe stond er een rijtje en werd het geduld op de proef gesteld.
De gehele dag werd aaneen gezongen door zangeres Janina, met ook veel nieuw talent dat hun zangkunsten vertoonden. Een scout om deze kanjers te spotten en beroemd te maken zou op z’n plaats zijn geweest. 

Rammelende magen
Al deze activiteiten en het heerlijke zonnetje, dat inmiddels was doorgebroken, zorgden voor rammelende magen. Gelukkig was daarin voorzien: met bolletjes en koek, gesponsord door bakkers Koning en Pater en hamburgers door slagerij Rood en niet te vergeten frisdrank en alcoholvrij bier door Albert Heijn Vijverhof, konden de lege buiken worden gevuld. De 150 hamburgers waren binnen mum van tijd op.

Tevreden en voldaan
De Rotaryclub Koggenland blikt met een tevreden en voldaan gevoel terug op wederom een geslaagde Kofferbakmarkt. Volgend jaar ziet de organisatie iedereen graag weer terug op dit gezellige evenement. Dat zal zijn op zondag 1 september 2024. 
Wie het leuk lijkt om met de gezellige Rotaryclub dit soort evenementen voor het goede doel te organiseren, kan contact opnemen met info@rotarykoggenland.nl (mailto:info@rotarykoggenland.nl) .

Kofferbakmarkt Avenhorn 3 september 2023 Kofferbakmarkt Avenhorn 3 september 2023