Nipte meerderheid voor skatepark in het Julianapark

Raadsvergadering 26 september

HOORNGIDS POLITIEK - VERSLAG PETER URSEM | Het voorstel dat het college in een eerdere vergadering deed om het nieuwe skatepark, uitgebreid met enkele andere sportieve functies, te verplaatsen naar de Nieuwe Wal, kreeg een zeer moeizame ontvangst in de vergadering van de raadscommissie. Bekeken moest worden of er geen andere locatie de voorkeur kon krijgen en of de grond onder het aan te leggen park niet te zeer vervuild was door de vroegere functie van stortplaats voor afval.

Locatie bij de Nieuwe Wal de voorkeur

Onderzoeken en participatierondes toonden aan dat de locatie op het grasveld tussen parkeerterrein Nieuwe Wal en de heuvel van de voormalige vuilnisbelt de voorkeur had. Wethouder Dick Bennis benoemt het feit dat na onderzoek gebleken is, dat er geen problemen zijn voor de fundering. Groen terugbrengen op de oude locatie van het skateveld en ook uitbreiding van het aantal bomen in het park zal worden uitgevoerd. Voor het gehele project is 750.000 euro beschikbaar. Als er hogere kosten dan begroot ontstaan, zal de wethouder zich weer bij de raad melden.

Twijfel over grondverontreiniging blijft bestaan

Op de vraag over vroegere meldingen over ernstige verontreiniging van de grond vanwege de vroegere vuilnisbelt antwoordt de wethouder dat de locatie niet op de plek van de vuilnisbelt is, maar ernaast. Twijfel over cyanide in de bodem blijft bestaan bij De realistische Partij en Hart van Hoorn. De wethouder houdt toch vast aan de resultaten van het laatste onderzoek.

Het amendement dat is ingediend door CDA Hoorn, VVD Hoorn, D66 Hoorn en Hoorn Lokaal gaat over het vergroenen van het Julianapark, maar ontmoet veel tegenstand. Er staat nergens dat er een begroting voor is opgesteld en daarnaast is niet elke fractie ervan overtuigd dat de grond onder de skatebaan geschikt is. Ook zien fracties vermindering van de hoeveelheid groen in het Julianapark.

Nipte meerderheid

Niemand hoeft zich zorgen te maken, aldus de wethouder. De onderdelen over het terugbrengen van het groen maken deel uit van het burgerinitiatief. Het amendement wordt evenwel aangenomen. Het hele voorstel is met een nipte meerderheid aangenomen.

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn