Open Obdam Biljarttoernooi van acquit in november

27-09-2023

HOORNGIDS REGIO | Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november vindt het Open Obdam Biljarttoernooi weer plaats in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. De speeldagen vangen aan om 18.45 uur en de finales worden gespeeld op vrijdag 10 november, eveneens vanaf 18.45 uur. 

Er staan maximaal zeven biljarts klaar voor een geweldige biljartweek. Deelnemers spelen in poules van 7, verdeeld over twee speeldagen, 6 partijen. Deelnemers met een hoog gemiddelde worden ingedeeld in poules van 6 en spelen over twee speeldagen 5 partijen. De 32 finalisten (de nummers 1 en 2 van de poules en de beste nummers 3) zullen op vrijdag 10 november, na het herzien van de gemiddelden, finales spelen. De loting voor de poules is om 18.30 uur. De acht poulewinnaars spelen, na loting, knock-outrondes tot de winnaar bekend is. 
 
Toernooi-informatie
Aanmelden voor het Open Obdam Biljarttoernooi kan tot uiterlijk donderdag 26 oktober om 15.00 uur via www.debrinkobdam.nl (http://www.debrinkobdam.nl). Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 per persoon. Deelnemers dienen 15 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn.  Voor de eerste partijen zijn er schrijvers/tellers nodig. Deelnemers dienen zich op elke speeldag bij binnenkomst eerst te melden bij de wedstrijdleiding. Deelnemers van de gespeelde partij, tellen/schrijven bij de volgende partij. In de poulefase worden de deelnemers zoveel mogelijk ingedeeld naar moyenne, rekening houdend met de voorkeursdagen.

Wedstrijden
Degene die als eerste op het schema staat, start met de begin- (acquit)stoot, met de bal met stip. Het minimale gemiddelde is 0,6 dus 12 punten in 20 beurten. Als het reglement geen duidelijkheid biedt, beslist de wedstrijdleiding.
Puntentelling: winst boven het gemiddelde: 3 punten, winst onder of gelijk aan het gemiddelde: 2 punten, remise boven het gemiddelde: 2 punten, remise onder of gelijk aan het gemiddelde: 1 punt, verlies boven het gemiddelde: 1 punt, verlies onder of gelijk aan het gemiddelde: 0 punten. 
De finales worden in 8 poules gespeeld. Op vrijdag 10 november mogen de finalisten zich om 18.30 uur melden voor de eindstrijd. 
Bij de aanmelding via www.debrinkobdam.nl (http://www.debrinkobdam.nl) wordt verzocht de volgende gegevens te vermelden: Voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, moyenne/gemiddelde en eventuele verhindering (maximaal één speeldag).

De Brink Obdam De Brink Obdam