Veel creatiefs op Hoornse woensdagmarkt

ingevoerd op 27-6-2006

De eerste Hoornse woensdagmarkt van dit seizoen heeft het thema ”Artistiek”. Zo’n 200 kramen staan verspreid over de binnenstad opgesteld en tonen veel creatieve uitingen. De jeugd kan zich uitleven bij attracties op de kop van het Grote Noord en er is een Kunstmarkt op de Roode Steen.

Op de Gouw en Nieuwstraat zijn wevers, weefsters, kantklossters, spinners, viltsters en quilters te vinden.
Een groot gedeelte van de themamarkt wordt ingenomen door Weefcontact Regio VI. Dit is een weefkring die bestaat uit wevers die thuis weven en maandelijks weefbijeenkomsten houden. Weven is “in”, dat blijkt uit het feit dat er maarliefst zes weefkringen in Noord-Holland actief zijn. Tijdens deze Woensdagmarkt kunt u kennismaken met dit eeuwenoude ambacht in al haar facetten.


Jarenlang was er eens per jaar een echte WEEFMARKT in Hoorn. Van heinde en verre kwamen er mensen op af. Helaas kwam eind jaren ’80 van de vorige eeuw een einde aan dit fantastische festijn. In 2005 heeft Weefcontact Regio VI de eerste “weefmarkt” van deze eeuw weten te realiseren, waarmee aan de oude traditie een nieuw begin is gegeven.

Ruim 60 kramen met mensen die hun zelfgemaakte producten tonen en tekst en uitleg geven en mensen die alles eromheen verkopen, van zijde, verf, garens, kleding, kralen tot zelfs reizen naar India.

Daarnaast is er nog een grote groep creatieve hobbyisten die hun werk toont. Mensen die poppen, beren, bloemstukken, gebruiksvoorwerpen, kleding, decoratie, sieraden, schilderijen, kaarten maken en verkopen.

Programma (van 10.00 – 17.00 uur):

Antiek- en curiosamarkt:  Kleine Noord
Koopjesmarkt:   Grote Noord vanaf het Breed tot aan de V&D
Mega Summergames:  Grote Noord vanaf de V&D tot aan de Roode Steen
Luchtkussens, klimwand, straatvoetbal, skateparcours, BMXparcours, Streetdance/Martial Artdemonstraties, spelletjesparcours, activiteitentent met tatoeages maken, schminken, pannenkoeken bakken, trommelen enz.
Ambachtenmarkt:   Gedempte Turfhaven
Artistiek/creatiefmarkt:  Gouw en Nieuwstraat
Kunstmarkt:     Roode Steen
Westfries Museum:    Demonstraties stoelenmatten door Vincent      Geurtsen en een taxatiedag voor schilderijen       m.m.v. Veilinghuis Christie’s