Een pianoduo van grote klasse in de Oosterkerk

09-10-2023

HOORNGIDS HOORN | Op zondagmiddag 22 oktober om 15.00 uur treedt in de Oosterkerk in Hoorn het pianoduo Niek van Oosterum en Yoo-Seon Lee op. Beide muzikanten zijn gerenommeerde pianisten, samen vormen zij het pianoduo Duet con moto en ook zijn zij samen een echtpaar.

Kenmerkend voor het duo Duet con moto is de grote dynamiek, concentratie en diepgang. Nadat Niek en Yoo-Seon afgestudeerd waren aan de Folkwang Hochschule in Essen, vormden zij als artiestenechtpaar het genoemde duo en zijn zij zowel samen als apart heel succesvol in Duitsland en daarbuiten. En nu vast ook in Hoorn. De Steinway concertvleugel in de kerk zal ook nu weer een hoofdrol vervullen in hun virtuoze vertolkingen.

Rachmaninovjaar
De eigen Concertserie van de Oosterkerk staat dit jaar in het teken van het Rachmaninov-jaar. Alle betrokken musici vertolken daarom één van zijn werken. Daarnaast speelt Duet con moto muziek van Gabriel Fauré, Maurice Ravel en Antonín Dvořák. Een prachtig concert waar velen bij zullen willen zijn. 

Tijden en prijzen
Dit is het vierde concert in een reeks van vijf. Alle concerten zijn steeds op zondagmiddag om 15.00 uur in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Het laatste concert wordt 12 november uitgevoerd. Kaarten à € 22,50 zijn verkrijgbaar via www.podiumplein.nl (http://www.podiumplein.nl) of aan de zaal. Meer informatie op www.oosterkerkhoorn.nl (http://www.oosterkerkhoorn.nl) .

Oosterum Yoo Seon Lee Oosterum Yoo Seon Lee
Kerk Grote Oost Kerk Grote Oost