Resultaten voetbal weekend 14 en 15 oktober

Always Forward walst over VVS’46 heen: 6-0

Trainer/coach van Always Forward, Egidio Oude Groen, kan met opgeheven hoofd door Spanbroek lopen. Zijn pupillen overklasten het team van trainer/coach Marc Boots van VVS’46. “Zij waren vandaag gewoon sterker en hebben een geweldig team”, aldus de coach van VVS’46.

Egidio Oude Groen geeft altijd zijn opstelling ver voor de wedstrijd, maar moest vanwege blessures wachten tot vlak voor de wedstrijd. Remco Loos, Daimy Mc Donald en ook Mick van der Gulik waren afwezig. “Tja”, zei hij in de kantine, “kleine jongens worden groot. Wie vorig jaar 19 of 18 was is nu ook weer een jaar ouder.”

De dans werd geopend in de 11e minuut door Nick Bot. Zij schot was onhoudbaar voor doelman Frank Appel: 1-0. Het 2e doelpunt van Joost Ruttenberg was van grote schoonheid. Hij lobde de bal over doelman Appel heen, die iets te ver voor zijn doel stond. De 3-0 was voor Cemil Zaal in de 40e minuut. Vlak voor rust was het Lucas Laan die de 4-0 liet aantekenen na een mooi opgezette aanval van Forward. “Ik heb tegen mijn jongens in de rust gezegd, begin de tweede helft gewoon of het 0-0 staat”, zei Marc Boots na afloop.

En inderdaad, er kwamen kansen. Dit vertaalde zich ook uit in het aantal hoekschoppen dat VVS’46 kreeg. Zo’n vier op een rij. Ruben Koelemeijer was dicht bij de 4-1 maar Tristan Detmers stond in de weg, die zich wel moest herstellen daar de bal uit zijn handen viel. Voor rust had dezelfde Koelemeijer al een kans, maar die werd met een geweldige safe door doelman Detmers uit het doel gestompt. VVS’46 kreeg volop kansen op het laatst van de wedstrijd, maar scoorde niet. Always Forward ging heel slordig spelen. Tot ergernis van Joost Ruttenberg die toen al was gewisseld. Met Nick Bot en ook Jeffrey de Moel uit het team, was de angel eruit bij Forward. Terwijl iedereen zat te wachten op de 5-1, zodat de eer was gered, werd het 6-0 door Gilles Duiveman McEwan. Daarna ging ook nog Terence Alberg voor de 7-0 op doelman Appel af. Hij faalde echter en zo bleef de eindstand op 6-0 staan.
VVS’46 heeft zijn reputatie niet waargemaakt met eerder behaalde kleine uitslagen als 2-3 en 0-0. “Ach, ze komen nog bij ons thuis”, viel nog op te tekenen. Uit de kleedkamer hoorde je ’Kleine jongen’ van André Hazes. Misschien een woordspeling op het team van VVS’46. Deze ploeg hoort gewoon in de 2e klas”, besloot Marc Boots, doelend op de opponent van die dag.
Cemil Zaal van Always Forward was na afloop blij met zijn 3-0 en was trots op zijn team, dat op de achtergrond keihard het andere lied van Hazes liet horen: ’Bloed, Zweet en Tranen’. Ook Joost Ruttenberg was blij met zijn 2 doelpunten, wat er eigenlijk 3 hadden moeten zijn (28e minuut 2-0) en na rust (53e minuut de 5-0) die hij al eerder op zijn schoen had, maar werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Abedellah Oughris uit St Pancras. Dit terwijl de assistent van VVS’46 zijn vlag naar beneden hield. “Nee”, zei een vrouwelijke toeschouwer, “de bal was over de achterlijn geweest. Ik stond er vlak bij”.

Verslag en foto’s: Bert Putters
===========================================================================
Een zeer bittere desillusie voor Zwaluwen’30

Zaterdag 14 oktober moest Zwaluwen’30 het opnemen tegen het in Almere spelende Buitenboys SC. Om weer boven in de ranglijst mee te doen moest gewonnen worden. Op voorhand was duidelijk dat dit niet eenvoudig zou zijn. Net als Zwaluwen 30 had de ploeg uit Almere vier punten verzameld uit de eerste drie duels. Een week eerder werd door Buitenboys gewonnen bij EVC Edam (0-2), terwijl de selectie van Zwaluwen’30 de punten onnodig moest laten aan Jong Holland (2-4).

De technische staf had voor deze wedstrijd gekozen voor Tobias Droomers in de goal, de verdediging werd gevormd door Bilal El Guennouni, Thom Neelen, Bekir Kadioglu en Calvin den Boer. Op het middenveld speelden Lasse Pioch, Jorg Ooievaar, Leon Schipper en Semet Cetin. Diovaris Balentina en Jim Neelen bezetten de aanval.
De leiding van dit duel was in handen van scheidsrechter J. Schaft, geassisteerd door de heren R. Hoving (Zwaluwen’30) en S. Chamrouk (Buitenboys SC).
Vooraf werd de selectie door hoofdtrainer Richard Bulterman geattendeerd op de drie snelle spitsen van de tegenstander. Er moest compact gespeeld worden om Buitenboys geen gelegenheid te geven gebruik te kunnen maken van hun snelle (vleugel)spitsen.
Om 14.50 uur werd er afgetrapt en meteen zat Zwaluwen’30 goed in de wedstrijd. Al in de 2e minuut rondde Bilal El Guennouni een goed lopende aanval aan de rechterzijde af met een schot vanaf de zestien meter. Helaas ging dit schot over. In de 3e minuut gaf Leon Schipper de bal vanaf de linkerzijde hoog voor. Tot verbazing van velen en zeker doelman Kool van Buitenboys SC vloog de bal via de binnenkant van de paal in de goal: 0-1. Vroeg in de wedstrijd en meteen een mooie opsteker. Al probeerde de assistent van Buitenboys SC nog door vals te vlaggen het doelpunt te voorkomen, maar gelukkig werd dit op juiste waarde geschat door de scheidsrechter.
Zwaluwen 30 moest goed bij de les blijven en vertrouwen putten uit deze voorsprong. Want amper één minuut later kon Buitenboys met kunst en vliegwerk van een tegengoal worden afgehouden. De ploeg uit Almere leek langzamerhand wat meer het heft in handen te gaan nemen. In de 9e minuut kon Tobias Droomers attent redding brengen op een doorgeschoten bal in zijn strafschopgebied. Zwaluwen’30 grossierde in balverlies en bleef daardoor steeds onder druk staan van de Almeerse formatie. Met wat meer zorgvuldigheid aan de bal had Zwaluwen’30 haar wil veel beter kunnen opleggen aan Buitenboys SC, want de verdediging was absoluut hun zwakste linie.
In de 17e minuut werd een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld van Buitenboys SC in twee instanties gered door Tobias Droomers. In de 29e minuut kon Jim Neelen een goed lopende aanval via Diovaris Balentina en Jorg Ooievaar inschieten. Helaas ging deze bal net langs de verkeerde zijde van de linkerpaal.
Jim Neelen toonde in de 32e minuut een geweldige actie. Hij passeerde op hoge snelheid enkele verdedigers van Buitenboys SC en stak de bal tussen twee verdedigers door op de inlopende Semet Cetin die deze fantastische aanval doeltreffend afrondde. Zwaluwen’30 leek zo op een comfortabele 0-2 voorsprong te staan.
Tot dat moment had Buitenboys SC nog niet één goede kans gecreëerd. Met uitzondering wellicht van de 35e minuut waarin spits Tyrell Burleson in een 1 op 1 situatie met goalie Tobias Droomers net naast schoot. Hopelijk zou Zwaluwen’30 hierdoor gewaarschuwd zijn en het heft weer meer in handen gaan nemen. Het tegendeel zou helaas gaan blijken.
In de 40e minuut schatte Tobias Droomers een bal verkeerd in waardoor dezelfde Tyrell Burleson de aansluitingstreffer voor Buitenboys SC eenvoudig kon maken. Amper vijf minuten later lieten meerdere verdedigers aan de zijde van Zwaluwen’30 de reeds genoemde en meest gevaarlijke en actieve spits Burleson zijn ploeg Buitenboys SC zelfs in vrijheid de 2-2 noteren. Apathisch verdedigen en kinderlijk eenvoudig een voorsprong uit handen geven. Gefrustreerd werd er door enkele spelers gewezen op doelman Tobias Droomers, maar dat was zeker niet geheel terecht, want in feite boden vier verdedigers de aanvaller van Buitenboys SC de vrije kans om te schieten en helaas dus te scoren. Direct na deze 2-2 werd er voor rust gefloten.

In de tweede helft waren er nog echt wel goede mogelijkheden voor Zwaluwen’30 om alsnog de winst te pakken. Zo probeerde Leon Schipper in de 49e minuut Diovaris Balentina weg te steken, maar de bal was net iets te hard. Het gaf echter wel de positieve intenties van Zwaluwen’30 weer. De ploeg wilde echt gaan voor de overwinning.
In de 50e minuut kopte Thom Neelen een vrije trap van Leon Schipper in, maar de bal miste kracht. In de 58e minuut kon Giovanni van der Zaken eigenlijk de enige goede aanval over meerdere schijven van de hele wedstrijd door Buitenboys SC doeltreffend afronden. Ongeloof overheerste maar de realiteit was wel, dat de stand 3-2 was geworden.
Wederom rechtte de selectie van Zwaluwen’30 de rug en amper één minuut later leek een mooie aanval te ontstaan, maar begrepen Jim Neelen en Diovaris Balentina elkaar net onvoldoende. Er waren 64 minuten gespeeld toen middenvelder Tim Smit van Buitenboys SC ongehinderd mocht aanleggen voor een schot vanaf 25 meter. Gelukkig ging het schot naast. Zes minuten later kon Tobias Droomers redding brengen op een schot van opnieuw Tyrell Burleson.
In de 70e minuut werden drie wissels doorgevoerd in het team van Zwaluwen’30. Bij de Hoornse ploeg werden Bilal El Guennouni, Lasse Pioch en Jorg Ooievaar vervangen door Jerven Devid, Davey Jansen en Kayra Kaplan. In de 88e minuut opnieuw een diepe bal van Buitenboys SC in de richting van hun spits Tyrell Burleson. Helaas was de ingreep van Tobias Droomers opnieuw weifelend en onzeker. Er waren 89 minuten gespeeld, Zwaluwen 30 bleef aanvallen en alles in het werk stellen om minimaal één punt mee te nemen, toen invaller Davey Jansen vanaf de rand van het strafschopgebied hard kon inschieten. De goede inzet werd gepareerd door de Almeerse doelman Kool.
Het bleek de laatste aanval ter zijn. Volkomen onnodig verloor Zwaluwen’30 na een 0-2 tussenstand met 3-2 van de ploeg uit Almere. Met wat meer rust en overtuiging aan de bal had gemakkelijk een overwinning kunnen worden behaald. Doordat keer op keer veel te snel balverlies in eigen opbouw werd geleden bleef de druk van Buitenboys SC in grote fasen van de wedstrijd steeds bestaan.  En volgde een even pijnlijke als onnodige nederlaag. Een zeer bittere desillusie.
Zwaluwen 30: Tobias Droomers, Bilal El Guennouni (70e Davey Jansen 6), Thom Neelen, Bekir Kadioglu (88e Roy Honingh), Calvin den Boer (gele kaart 82e minuut), Lasse Pioch (70e Jerven Devid), Jorg Ooievaar (gele kaart 51e minuut/ 70e Kayra Kaplan), Leon Schipper (88e Zakaria el Hayani), Semet Cetin, Diovaris Balentina, Jim Neelen
Verslag: Frans Scharroo

Wartburgia – Always Forward (zat.) 3–5

Always Forward (zat.) heeft zaterdag in zijn eerste optreden in de tweede klasse buiten de eigen gemeentegrenzen een 3–5 overwinning behaald tegen Wartburgia uit Amsterdam. Net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen OSV werkte de ploeg in het tweede bedrijf een voor de pauze opgelopen 3–2 achterstand weg, waarna de zege toch nog in de wacht werd gesleept.

De eerste tien minuten van de wedstrijd speelden zich merendeels af op de speelhelft van Forward. De thuisploeg werd in die fase eenmaal echt gevaarlijk met een aanval die besloten werd met een door Jelle Huitema geblokkeerd schot. Verder kreeg doelman Brian v.d. Werff een afstandsschot te verwerken. Aan de andere kant van het veld zag Kevin van Gasteren een afstandsschot langs het Wartburgia-doel verdwijnen en was de doelman van de gastheren attent bij een dieptepass op Leon Machielse.
In de 14e minuut nam Forward de leiding. Na een aanval over veel schijven belandde de bal bij de linkerpunt van het strafschopgebied bij Dennis van Tricht, die zich in schietpositie manoeuvreerde en met een hard schot de verre hoek vond (0–1). In de volgende fase van de wedstrijd had Forward een overwicht. Uit een dreiging inhoudende combinatie over rechts met Perry Vlasman kon Kevin van Gasteren een voorzet afleveren, die helaas net iets te hoog bleek voor Dennis van Tricht om in te kunnen koppen. Kort daarna volgde een aanval van de thuisploeg waaruit een steekbal een spits alleen voor Brian v.d. Werff bracht, die de inzet met een knappe redding tot corner wist te verwerken.
In de 27e minuut verdubbelde Forward de marge. Leon Machielse forceerde op links een corner. Kevin van Gasteren stuurde de bal naar de rand van het strafschopgebied, waar de inlopende Yannick Kuijpers een hard en laag schot afvuurde dat de roos trof (0–2). Even later vond Kevin van Gasteren uit een vrije trap het hoofd van Nick de Wit, die de bal onder druk van een verdediger naast werkte.
Always Forward leek op een vrij gemakkelijke overwinning af te stevenen, maar in een rampzalige periode van zes minuten veranderde de 0–2 voorsprong in een 3–2 achterstand. In de 33e minuut waagde een middenvelder van de thuisploeg vanaf de zijlijn een hoog afstandsschot dat over de ver voor zijn doel staande Brian v.d. Werff vlak onder de lat in het doel zeilde (1–2). Drie minuten later brachten doelman en verdedigers elkaar in het eigen strafschopgebied met korte passes naar onder druk staande medespelers in de problemen. Dit leidde tot balverlies en een overtreding die met een penalty werd bestraft. Brian v.d. Werff dook naar de goede hoek, maar de bal bleef buiten zijn bereik (2–2). Kort daarna wilde Kevin van Gasteren de bal met zijn hoofd terugleggen op Nick de Wit, maar die kon er niet goed bij en het onbedoelde resultaat was dat een Wartburgia-spits kon doorbreken. Brian v.d. Werff pareerde de inzet nog met een goede reflex, waarna de rebound alsnog een treffer opleverde (3–2).
Uit een door Kevin van Gasteren tegen het Watburgia-muurtje geknalde vrije trap kwam een counter voort die werd afgerond met een voorlangs Brian v.d. Werffs doel verdwijnend schot. De Wartburgia-keeper was vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft attent bij een voor Dennis van Tricht bedoelde dieptepass van Kevin van Gasteren.

In het tweede bedrijf kwam Mirko Boukens in het veld voor Yannick Kuijpers. Kevin van Gasteren schoof van de rechterspitspositie naar de linkervleugel van de verdediging. Het eerste wapenfeit na de pauze betrof een afstandsschot dat in de handen van de enigszins trekkebenende Brian v.d. Werff belandde. Nadat een blessuregeval de thuisploeg had genoodzaakt een spelerswissel door te voeren, leidde een Forward-aanval over rechts tot een overtreding van de doelman binnen zijn strafschopgebied tegen Mirko Boukens. Kevin van Gasteren gebruikte de toegekende penalty om de score weer in evenwicht te brengen (3–3). Kort daarna had dezelfde Kevin van Gasteren een prima verdedigende actie in huis, waarmee hij de angel uit een gevaarlijk ogende Wartburgia-aanval haalde. Bij een doorbraak van de thuisploeg op rechts passeerde een spits Brian v.d. Werff, maar Nick de Wit hield de inzet met het hoofd fraai uit het doel. Direct daarna kon Leon Machielse doorbreken uit een Forward-aanval. Ook hij passeerde de doelman en ook hij zag zijn inzet gestuit door een verdediger.
Na een uur spelen maakte Joey Papamelodias plaats voor Lorenzo Ebecilio. Die begon zijn optreden met een schot uit een corner van Kevin van Gasteren, maar de bal stuitte af op een Wartburgia-lichaam, net als zijn volgende inzet die hij afvuurde na een actie op links.
Twee gevaarlijke aanvallen van de thuisploeg over rechts leidden tot voorzetten en levensgrote kansen. Bij de eerste kopte een spits van dichtbij over en bij de tweede pareerde Brian v.d. Werff miraculeus het van dichtbij afgevuurde schot. Lorenzo Ebecilio bereikte na een actie op links met een boogbal de van voorbij de tweede paal inkomende Mirko Boukens, die zijn inzet gepareerd zag worden door de Wartburgia-doelman.
Ruim een kwartier voor tijd kwam Stefan Schipper in het veld voor Dennis van Tricht. Dat was net op tijd voor hem om van dichtbij getuige te kunnen zijn van de schitterende vrije trap, genomen van even buiten het Wartburgia-strafschopgebied, waarmee Lorenzo Ebecilio zijn ploeg opnieuw de leiding bezorgde (3–4). Na enkele, elkaar snel opvolgende, pittige overtredingen tegen Jelle Huitema en Lorenzo Ebecilio, waarbij de dader van de tweede een rode kaart kreeg voorgeschoteld, besliste Stefan Schipper even later de wedstrijd door een langdurige Forward-aanval af te ronden met een bij de rand van het strafschop afgevuurd schot dat net buiten bereik van de keeper in het doel verdween (3–5).
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd Kevin van Gasteren gewisseld voor Milco Leijen, waarbij Jouke Huitema een linie naar achteren schoof om daar de linkervleugel te bezetten. In de resterende speeltijd werd Forward nog enkele malen gevaarlijk. Stefan Schipper raakte aangeslagen bij zijn poging weer een aanval met een treffer af te ronden, maar kon de wedstrijd na een oplapbeurt uitspelen. Leon Machielse stuitte na een combinatie met Lorenzo Ebecilio op de Wartburgia-doelman en Milco Leijen zag zijn uit de voortzetting van de aanval voortkomende schot afstuiten op een verdediger.
Wartburgia – Always Forward 3–5 (3–2). 14, Van Tricht 0–1; 27, Kuijpers 0–2; 33, 1–2; 36, 2–2; 38, 3–2; 53, Van Gasteren (strafschop) 3–3; 74, Ebecilio 3–4; 81, Schipper 3–5.
Always Forward: Brian v.d. Werff, Perry Vlasman, Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis, Yannick Kuijpers (46, Mirko Boukens), Jelle Huitema, Joey Papamelodias (60, Lorenzo Ebecilio), Jouke Huitema, Kevin van Gasteren (81, Milco Leijen), Dennis van Tricht (73, Stefan Schipper) en Leon Machielse.
Verslag: Hans Smit

Always Forward - VVS’46 6-0
Flevo - Westfriezen 1-2
FC Medemblik - LSVV 2-1
De Valken - Kwiek’78 3-3
KGB - Dynamo 0-3
Rood Wit Zaanstad - Hauwert’65 8-0