Herfstvakantie: kinderactiviteit Slag op de Zuiderzee

18-10-2023

HOORNGIDS HOORN | Speciaal voor kinderen organiseert het Westfries Archief in de herfstvakantie een nieuwe activiteit. De jonge bezoekers stappen in de voetsporen van Jan Haring, de held van de Slag op de Zuiderzee in 1573. Daarvoor gaan ze in het archief een opdracht uitvoeren. De kinderen duiken in de geschiedenis van Westfriesland en kunnen zelfs als Jan Haring op de foto.

De activiteit is geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Een beetje nieuwsgierigheid en belangstelling voor geschiedenis helpen. Voor elke deelnemer wacht een leuke prijs. En als de kinderen niet genoeg van het archief krijgen kunnen ze onder begeleiding ook nog een kijkje in de archiefkluis nemen.

Van 24 t/m vrijdag 27 oktober
De kinderen zijn welkom van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 oktober van 13.00 tot 16.30 uur. De activiteit duurt een uur. Tip voor ouders: neem iets mee om te lezen. Er is koffie en thee. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via: activiteiten@westfriesarchief.nl (mailto:activiteiten@westfriesarchief.nl) of bel 0229-282500.

Foto: Als Jan Haring op de foto

Als Jan Haring op de foto Als Jan Haring op de foto