Auto brandt uit aan Ketellapper in Risdam

Door Sandra Ooms

HOORNGIDS HOORN | Een auto op een parkeerplaats aan de Ketellapper in Hoorn, is rond 21.00 uur in de brand gevlogen. Een getuige liep langs met de hond en zag de brand ontstaan bij de motorkap, hierop heeft hij 112 gebeld. De eerste bewoners ter plekke waren flink geschrokken. 

Een auto naast het brandende voertuig werd in allerijl, met piepende banden, nog net op tijd weggereden naar een veiligere parkeerplek. Een andere bewoner trachtte met een eigen brandblusser het vuur nog te lijf te gaan, maar werd tegengehouden door de aanstormende brandweer en politie. De auto was niet meer te redden. Het was al te laat. 

Verslagen
Auto-eigenaar Ahmed Baroudi (23) staat er verslagen bij: “Ik ben niet verzekerd tegen brand van mijn auto, ik moet morgen naar mijn werk, maar dat zal niet gaan. Ik ben enorm verdrietig.” Bewoners spreken van eerder gehoord vuurwerk. Onduidelijk is of de brand is aangestoken. De politie liet weten dat daar in afwachting van het onderzoek nog geen uitspraken over worden gedaan. De auto is volledig uitgebrand.

Foto: juniorfotograaf Tijn Rumping

Autobrand aan Ketellapper Autobrand aan Ketellapper