Gemeente verwelkomt 18-jarigen op stadhuis

21-10-2023

HOORNGIDS HOORN | Op donderdag 2 november worden alle ‘nieuwe volwassenen’ binnen de gemeente Hoorn welkom geheten op het stadhuis. D66, GroenLinks, Hoorn Lokaal, ChristenUnie en de VVD dienden een motie in om jongvolwassenen uit Zwaag, Blokker en Hoorn uit te nodigen op het stadhuis. Door dit initiatief kan de gemeente in gesprek gaan met de groep die in november voor het eerst mag stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Niek Heijne (fractievoorzitter D66): “We vinden het belangrijk dat jongeren de aansluiting met de democratie niet verliezen en om ze te laten zien dat de lokale democratie ook juist voor hen werkt. Vandaar dit initiatief.”

Interactief programma met burgemeester en raadsleden
Een groep raadsleden presenteert een leuk en interactief programma. Het doel is om de jongeren te informeren over wat de gemeente doet, hoe de (lokale) politiek werkt en wat erbij komt kijken als je gaat stemmen. Want wat zijn je rechten en plichten als je 18 wordt? En wat gebeurt er in het stemhokje en hoe lang mogen we überhaupt al naar de stembus? Er is ook ruimte om vragen te stellen aan de burgemeester en de raadsleden. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 2 november van 20.00 tot 21.30 uur in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. Inloop is vanaf 19.30 uur. Ben jij 18? Geef je dan op vóór 27 oktober via b.kuin@hoorn.nl (mailto:b.kuin@hoorn.nl).

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn