Resultaten voetbal 21 en 22 oktober

Sterk Hollandia gaf weinig weg aan JOS Watergraafsmeer

HOORNGIDS REGIO | Hollandia moest het zondag in eigen huis opnemen tegen het in de top van de 4e Divisie spelende JOS Watergraafsmeer. Het sterk spelende Hollandia slaagde erin om met 1-0 te winnen van een team dat het laatste deel van de wedstrijd moest uitspelen met 10 man na een grove overtreding op de uitstekend spelende Bart Spil.

Hollandia had in de eerste helft van de wedstrijd een veldoverwicht maar dat resulteerde niet in treffers. JOS Watergraafsmeer loerde op kansen met snel omschakelen bij balverlies van Hollandia. De sterke Hollandia verdediging wist van geen wijken en gaf JOS Watergraafsmeer geen mogelijkheid om de score te openen. Vervelend voor Hollandia was het geblesseerd uitvallen van Romeo Fecunda. Hij werd vervangen door Mees Manshanden. Met een 0-0 stand werd de rust gehaald.

De tweede helft werd JOS Watergraafsmeer gevaarlijker voor het doel van Dirk Bakker die met enkele goede reddingen het gif uit JOS Watergraafsmeer haalde. In de 65e minuut was het Niels Koster die na prima werk van Dennis Jansen JOS Watergraafsmeer doelman Bas Schol het nakijken gaf. JOS Watergraafsmeer was in deze fase van de wedstrijd een beetje de weg kwijt. In de 67e minuut was het Richie Owusu-ansah die na een overtreding op Bart Spil met rood de kleedkamer moest opzoeken. Hollandia kreeg het in de resterende minuten niet voor elkaar om de score uit te breiden ondanks de geboden kansen.

Dinsdag 24 oktober komt ZOB op bezoek in het Julianapark voor de eerste bekerwedstrijd, deze wedstrijd begint om 20.00 uur.
Zondag 29 oktober gaat Hollandia voor de competitie op bezoek bij Hoogland, de wedstrijd op sportpark Langenoord in Hoogland begint om 14.00 uur.
Hollandia: Dirk Bakker, Romeo Fecunda (22e Mees Manshanden), Delano Woud, Sem Biezen, Luke Abelskamp , Dennis Jansen (84e Youssef Chaali), Niels Koster, Enes Kar, Encho Margaritha, Bart Spil (84e  Dirk de Jong) en Mouad Ben Shekh (73e Milan Schipper).
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
===========================================================================

Westfriezen bekert 1-2 tegen Zouaven

Een mooi affiche: Westfriezen tegen Zouaven voor de beker. Westfriezen miste wat vaste krachten en zag een iets sterker Zoauven tegenover zich. Westfriezen loerde op de counter en dat werd beloond. Na een mistrap van de Zouaven keeper was het Remco van Beek die in de 20e minuut de 1-0 binnentikte. Na een eerste helft waarin De Zouaven het meeste balbezit had, was het Westfriezen dat leidde tot aan de rust.

De tweede helft was het Zouaven dat het meeste balbezit had, doch Westfriezen had het achterin goed voor elkaar. En op de counter was Westfriezen gevaarlijk, maar kreeg de bal er niet in. In de 72e minuut kwam De Zouaven op gelijke hoogte: 1-1.
Het zag er naar uit dat de stand gelijk bleef, maar in blessuretijd kwam de Zouaven toch op 1-2. De wedstrijd leek met nog enkele minuten beslist, doch Westfriezen drong aan en kreeg nog een paar beste schietkansen, maar de bal wilde er niet in. De wedstrijd bleef zo lang spannend, maar uiteindelijk heeft De Zouaven toch verdiend gewonnen. Eindstand 1-2.

FC Uitgeest – Always Forward (zat.) 3–1

Always Forward is zaterdag in de eerste knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB uitgeschakeld. FC Uitgeest zegevierde in eigen huis met 3–1 en voegde zich daarmee bij de ploegen die meeloten voor de wedstrijden van de volgende ronde.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurde er niet veel in de buurt van de doelen, maar op sommige momenten werd wel duidelijk dat de term strijd heel serieus genomen werd. Het werk voor Dani Peper beperkte zich tot het plukken en het wegstompen van de bal bij achtereenvolgens een corner en een voorzet, terwijl zijn collega aan de overkant van het veld helemaal nog niet in beeld kwam.
Na ruim een kwartier spelen brak Uitgeest de wedstrijd open met een aanval die werd ingeleid door de linkerspits, met afstand de gevaarlijkste aanvaller. Na zijn actie richting centrum vond hij een vrijstaande medespeler, die vanaf de rand van het strafschopgebied in de uiterste hoek de roos trof (1–0).
In het volgende kwartier voorkwam Joey Papamelodias met een knappe ingreep bij de rand van zijn eigen strafschopgebied een Uitgeest-doorbraak en pakte Dani Peper een afstandsschot. Ook een wel gelukte doorbraak van de thuisploeg stuitte op een fraaie parade van de Forward-doelman.
Rond het halve uur was er sprake van een kort Forward-offensief. Bij de afronding van een mooie aanval probeerde Perry Vlasman met een kopbal Dennis van Tricht in stelling te brengen, maar de Uitgeest-doelman was iets eerder bij de bal. In de volgende aanval werd Dennis van Tricht als eindstation wel bereikt, met een voorzet van de opgerukte Jimmy Bouwhuis, maar de harde kopstoot van de Forward-spits vloog langs de verkeerde kant van de paal. Even later pareerde de doelman de thuisploeg een inzet van Stefan Schipper uit een voorzet van Perry Vlasman. Nadat het offensief was geluwd besloot een Uitgeest-spits zijn actie met een om Dani Pepers doel heen krullend schot.
In de 37e minuut eindigde een door de scheidsrechter niet onderbroken mix van worstelen en rugby met een bijna voorspelbare harde botsing, die een oplapbeurt vergde voor een Uitgeest-speler en Stefan Schipper, die de wedstrijd toen nog kon voortzetten.
Uit een vrije trap voor de thuisploeg werd de bal tegendraads voorlangs gekopt en het schot uit een aanval die bijna een kopie was van die waaruit de openingstreffer was voortgekomen ging deze keer net naast. Kort daarna pareerde Dani Peper knap een afstandsschot. Op slag van rust werd Stefan Schipper opnieuw getroffen door een tegenstander en nu moest hij de strijd staken. Na de pauze kwam Kevin van Gasteren voor hem binnen de lijnen.

In de beginfase van de tweede helft leverden twee aanvallen van de bezoekers, opgezet door resp. de oprukkende Jimmy Bouwhuis en een actie van Kevin van Gasteren, elk een corner op. In beide gevallen werd de bal uiteindelijk half weggewerkt, waarna Jelle Huitema uit de rebound naast schoot. De derde corner voor Forward leverde wel succes op. In de 52e minuut werd een korte variant uitgevoerd, waarna Kevin van Gasteren een harde en scherpe voorzet gaf, waaruit Dennis van Tricht de bal met het hoofd in de verre hoek deed verdwijnen (1–1). Even later bereikte Kevin van Gasteren na een mooie actie Perry Vlasman, die zijn schot naast zag gaan. Hetzelfde lot onderging aan de andere kant de afronding van een Uitgeest-aanval.
Nadat Joey Papamelodias knap een pass had onderschept die anders een spits van de thuisploeg vrije doorgang richting Dani Peper zou hebben bezorgd, mocht Kevin van Gasteren weer een corner nemen. Ook hieruit kwam een doelpunt voort, maar helaas gebeurde dat aan de andere kant van het veld. Nadat de hoekschop was afgeslagen volgde een snelle uitbraak, waarbij de ontstane 3-tegen-2-situatie door de thuisploeg goed werd uitgespeeld (2–1).
Lorenzo Ebecilio kwam na een door hemzelf genomen vrije trap opnieuw in balbezit en rondde zijn actie af met een schot, waarbij de bal iets te laat daalde en daardoor over het doel verdween. Een Forward-corner liep opnieuw uit op een uitbraak van Uitgeest, maar nu wist Joey Papamelodias met een goede ingreep onheil te voorkomen en bij een volgende uitbraak, enkele minuten later, rondde de betrokken Uitgeest-spits zijn solo af met een schot dat langs het doel vloog.
In de slotfase van de wedstrijd kwam Bas Rive in het veld voor Jelle Huitema en maakte Perry Vlasman plaats voor Mirko Boukens. De door de gestage regen zacht en glad geworden natuurgrasmat leverde een fors aantal uitglijders op, wellicht omdat het schoeisel van diverse spelers niet op deze omstandigheden berekend was. Eén van die glijpartijen, in de 81e minuut van Jouke Huitema, bezorgde de thuisploeg balbezit en de aanval die daaruit voortkwam werd besloten met een voorzet, waaruit een spits de bal met een volley van dichtbij tegen het net werkte (3–1). Daarmee was de wedstrijd beslist.
Yannick Kuijpers kwam nog in het veld voor Lorenzo Ebecilio. Joey Papamelodias vestigde de aandacht op zich met een voorzet die de lat van het Uitgeest-doel schampte en even later, na een actie, met een schot dat afketste op het hoofd van een tegenstander die meer dan acht tellen rust behoefde. Het slotakkoord was voor de thuisploeg: uit een voorzet van rechts stuitte de inzet van een spits af op Dani Peper.

FC Uitgeest – Always Forward (zat.) 3–1 (1–0). 16, 1–0; 52, Van Tricht 1–1; 60, 2–1; 81, 3–1.
Always Forward (zat.): Dani Peper, Jimmy Bouwhuis, Nick de Wit, Joey Papamelodias, Darren Johnstone, Lorenzo Ebecilio (84, Yannick Kuijpers), Jelle Huitema (72, Bas Rive), Jouke Huitema, Dennis van Tricht, Stefan Schipper (46, Kevin van Gasteren) en Perry Vlasman (79, Mirko Boukens).
Verslag: Hans Smit

Hollandia - JOS Watergraafsmeer 1-0
Westfriezen - De Zouaven 1-2
Strandvogels - Alkmaarsche Boys 2-3
ZDH - Berkhout 0-8
Woudia - SV Wieringerwaard 6-1