Historische zeilwedstrijd Bontekoerace op Markermeer

25-10-2023

HOORNGIDS HOORN | Op 28 en 29 oktober vindt de 31ste Bontekoerace plaats op het Markermeer. Deze historische zeilwedstrijd met klippers, tjalken, visserijschepen en klassieke jachten kun je vanaf 11 uur volgen vanaf de waterlijn van de Hoornse haven. Wie vroeger komt kan alvast sfeer proeven en van dichtbij zien hoe men vroeger de Zuiderzee op ging. Een fantastisch schouwspel voor jong én oud. 

Van alles te doen
In- en om de haven is van alles te doen: Aan het Houten Hoofd ligt het puikje van de Bruine Vloot. Het gebeurt zelden dat zoveel boten van de ‘Bruine Vloot’ op één plek bij elkaar liggen. Ontdek de schoonheid van deze prachtige traditionele schuiten. 

Steigeractiviteiten
Na de race is op zaterdagmiddag een steigerspel en een creativiteitswedstrijd voor schipper en bemanningen. Er worden ook Bontekoemutsen en T-shirts verkocht. Een mooie ervaring om het ruige zeemansleven van dichtbij mee te maken. 
Elk jaar maakt het Shantykoor Kaap Hoorn de sfeer compleet. Zaterdagmiddag staan de mannen op het Houten Hoofd om stoere zeemansliederen te zingen. Zing gerust mee.

Prijsuitreiking door wethouder Assendelft
Op zondagmiddag wordt het spektakel afgesloten met de prijsuitreiking in ‘t Schippershuis. Wethouder René Assendelft reikt de prijzen uit. Zie ook www.bontekoerace.nl (http://www.bontekoerace.nl) .

Bontekoerace 2023 Bontekoerace 2023