Voorlichtingsavond ‘Leven met pijn’ in Dijklander

26-10-2023

HOORNGIDS HOORN | Het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op dinsdagavond 14 november van 19.00-20.00 uur in Hoorn een informatiebijeenkomst voor mensen met chronische pijnklachten en hun partners en/of familieleden. 

Leven met chronische pijn kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Het kan mensen lichamelijk beperken, maar ook geestelijk kan het veel met mensen en hun omgeving doen. Tijdens deze voorlichtingsavond worden een aantal therapiemogelijkheden besproken en worden tips gegeven over hoe met pijn om te gaan. De voorlichtingsmiddag wordt gehouden van 19.00 tot 20.00 uur in het personeelsrestaurant van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn.

Behandelmogelijkheden van chronische pijn
Tot de sprekers deze avond behoort o.a. Johan Smal, psycholoog van het Dijklander Ziekenhuis. Hij staat stil bij de invloed van ons brein op de chronische pijn en het nut van psychologische ondersteuning. Marjolein van Schijndel en/of Masja Duyn-Dolleman, beiden oefentherapeut bij het Netwerk Chronische Pijn en Ricco Poffijn, fysiotherapeut van het Rugnetwerk, gaan nader in op de behandelmogelijkheden buiten het ziekenhuis. Tot slot bespreekt Jolanda Zondervan, revalidatiearts van het Dijklander Ziekenhuis, de mogelijkheden van revalidatie bij chronische pijn.  Doel van de middag is mensen zo goed mogelijk informeren over het menselijk pijnsysteem, de behandelmogelijkheden van chronische pijn, en het nut om deze verschillende mogelijkheden gecombineerd in te zetten.

Aanmelden
Wie erbij wil zijn op 14 november is van harte welkom. U kunt zich aanmelden door vóór 10 november een e-mail te sturen naar: pijnpoli-volendam@dijklander.nl (mailto:pijnpoli-volendam@dijklander.nl) of te bellen met 0229-257505.  Men hoort graag met hoeveel personen u komt.

Dijklander ziekenhuis Hoorn Dijklander ziekenhuis Hoorn