Resultaten voetbal 28 en 29 oktober

30-10-2023

Grasshoppers – Always Forward 1–1

Always Forward heeft in de vijfde wedstrijd van de lopende competitie voor de eerste keer puntverlies geleden. In de uitwedstrijd tegen Grasshoppers kwam de eindstand 1–1 op het scorebord. Ten opzichte van de resultaten die de ploeg in de voorgaande jaargangen in Hoogwoud behaalde, kunnen we echter spreken van één punt winst.

In het eerste kwart van de wedstrijd was het spelbeeld in overeenstemming met de verwachting. Grasshoppers trok zich terug op de eigen speelhelft en liet de bal aan Forward. Net als in de wedstrijden in de voorgaande seizoenen hadden de Hoogwouders hun zaakjes in defensief opzicht uitstekend op orde. Wegens het welhaast traditionele grote lengtevoordeel van de ploeg was voor Forward de kans om resultaat te behalen met hoge voorzetten vrijwel nihil. De kleine ruimtes diep op de Grasshoppers-helft maakten het ook moeilijk om combinerend door de defensie te snijden. Forward probeerde het enkele malen met een afstandsschot. Hicham Uad krulde de bal in de elfde minuut van buiten de korte zijde van het strafschopgebied om het doel heen en trof enkele minuten later met zijn tweede poging het scorebord. Nick Bot was in de 19e minuut veel dichter bij een treffer, toen hij, na de bal op zo’n 25 meter van het doel te hebben opgepikt, met zijn schot de lat scheerde.
Twee minuten later kwam Always Forward op voorsprong. Hicham Uad werd bij de punt van het strafschopgebied van de thuisploeg door middel van een overtreding gestuit. Floris Coffeng legde  de bal breed op Cemil Zaal, die met een prachtig schot hoog in de verre hoek het net trof (0–1).
De achterstand noopte de thuisploeg ertoe de verdedigende stellingen enigszins te verlaten en in de Forward-gelederen werd de spelkwaliteit wat minder, waardoor een fase aanbrak met een evenwichtiger spelbeeld, dat mede gekenmerkt werd door soms hevige fysieke strijd om de bal, waarbij scheidsrechter Jans het spel zo min mogelijk onderbrak om een vrije trap toe te kennen. Het gevaarlijkste moment van Forward-zijde in deze fase ontstond toen Joost Ruttenberg diep op rechts werd bereikt, maar zijn trekbal op de in scoringspositie verkerende Mick v.d. Gulik werd nog net onderschept. Dat gebeurde ook bij een van de mooiste combinaties voor de pauze met de eindpass op Joost Ruttenberg.
In de 35e minuut kwam Grasshoppers op gelijke hoogte. Uit een corner van rechts kwam de bal via het hoofd van een van de lange mannen van de thuisploeg bij een medespeler op de rand van het strafschopgebied terecht. De inzet smoorde in het woud van spelers, maar nadat doelman Niels Post het tweede schot nog had weten te pareren was het met het derde toch prijs (1–1). Rond de 40e minuut moest Forward bij een gevaarlijke Grasshoppers-uitbraak door het centrum en twee voorzetten van rechts in defensief opzicht alle zeilen bijzetten om verdere schade te voorkomen. In de slotminuut van het eerste bedrijf besloot Clyde Limbach een Forward-aanval met een schot dat naast het doel verdween en ging Floris Coffeng bij zijn poging een steekbal van Clyde Limbach te bereiken tegen het gras.

In de tweede helft kwam Joeri Kerkhoven in het veld voor Mick v.d. Gulik. Al in de eerste minuut drong Lucas Laan met een mooie actie over links diep door in de Grasshoppers-defensie. Zijn voorzet ging voor het doel langs, maar belandde op rechts bij Hicham Uad, die op zijn beurt Nick Bot bediende. Die stuitte helaas op de verdediging. Aan de andere kant van het veld resulteerde een geslaagde actie van het aanvalsduo van de thuisploeg in een treffer, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook Joost Ruttenberg werd een aantal minuten later wegens buitenspel teruggefloten, toen hij leek door te breken. De van zijn knieblessure herstelde Daimy Mac Donald kwam binnen de lijnen voor Hicham Uad. Het meest opvallende moment in deze fase van de wedstrijd was een knappe actie van een Grasshoppers-verdediger die, belaagd door Daimy Mac Donald en Joost Ruttenberg, het probleem voetballend oploste. In de 70e minuut maakte Joost Ruttenberg plaats voor Remco Loos. Een mooie combinatie tussen de drie ingevallen Forward-spelers werd de inleiding tot enkele corners op rij met daarop aansluitend een voorzet van Floris Coffeng, die zonder dat iemand de bal aanraakte door het Grasshoppers-strafschopgebied vloog.
De slotfase van de wedstrijd, waarin Danilo v.d. Woude nog in het veld kwam voor Lucas Laan, speelde zich net als de openingsfase, weer vrijwel geheel af op de speelhelft van de thuisploeg, maar grote kansen werden niet gecreëerd. De gevaarlijkst momenten betroffen afstandsschoten van Nick Bot en Remco Loos die beide iets te hoog gericht waren en een kopbal van Floris Coffeng uit een voorzet van Clyde Limbach, die langs de verkeerde kant van de paal verdween.
Grasshoppers – Always Forward 1–1 (1–1). 21, Zaal 0–1; 35, 1–1.
Always Forward: Niels Post, Jurgen Adamus, Gilles Duiveman McEwan, Cemil Zaal, Clyde Limbach, Lucas Laan (85, Danilo v.d. Woude), Nick Bot, Floris Coffeng, Hicham Uad (57, Daimy Mac Donald), Mick v.d. Gulik (46, Joeri Kerkhoven) en Joost Ruttenberg (70, Remco Loos).
Verslag: Hans Smit
===========================================================================

Spirit’30 verliest in eigen huis van SV Enkhuizen

HOORNGIDS REGIO | SV Enkhuizen liet er in de uitwedstrijd tegen Spirit’30 uit Hoogkarspel bepaald geen gras over groeien. De Enkhuzers wikkelden hun wedstrijd af tegen hun hoger geklasseerde nabij buren, maar van die stand op de ranglijst was weinig te merken op het complex van Spirit’30. Geleidelijk aan wist het team de score uit te breiden tot een uiteindelijk resultaat van 0-4.

“Waarom moeilijk doen, als het samen kan”, schreef voorzitter Dorien de Boer in het jaarlijkse glossy clubblad wat huis aan huis in Hoogkarspel werd bezorgd. Hadden de spelers van Spirit’30 dit maar in hun hoofd geknoopt. Zij speelden meer tegen zichzelf dan tegen de spelers van SV Enkhuizen met Sonny Pronk, ex Hollandia, aan het hoofd. De aanvoerder van SV Enkhuizen leidde menig aanval op het doel van Mike Hoffer, de goalie die Spirit’30 heeft gered van een blamage. Trainer/coach Peter Neuvel zal ook niet echt niet tevreden zijn met de uitslag.
Opmerkelijk is het dat wanneer je een interview geeft in de krant voorafgaand aan een wedstrijd, zoals Kenny van Westen deed, je vaak aansluitend verliest. Met een hattrick vorige competitiewedstrijd tegen De Helder 0-3, was hij zondag totaal niet in de wedstrijd en werd ook in de tweede helft gewisseld.
“Zijn uitspraken in de krant”, zei Sonny Pronk na afloop, “werkten als een rode lap op een stier”. Kenny van Westen in het NHD: “Beide ploegen hebben kans, maar wij winnen.” Maar dat laatste kwam dus bepaald niet uit. SV Enkhuizen speelde door die uitspraak met het mes tussen de tanden. Al waren er wel kansen voor de thuisclub. Maar vaak in een kluwen van spelers werd de bal goed uitverdedigd. Bij de eerste hoekschop van SV Enkhuizen verzuimde de verdediging in te grijpen en Sonny Pronk scoorde een doorgespeelde bal met het hoofd: 0-1. Trainer/coach Rudo Hidden van SV Enkhuizen had zijn huiswerk goed gedaan en dankzij de uitlatingen van Kenny van Westen hoefde hij zijn spelers niet te motiveren. De hele eerste helft probeerde SV Enkhuizen de score te verhogen, maar zoals gezegd, Mike Hoffer stond zijn mannetje. Ook moet worden gezegd dat de verdediging van Spirit’30 wel adequaat reageerde op de gevaarlijke hoekschoppen van SV Enkhuizen.
Ver in de eerste helft was het tweemaal raak. Eigenlijk driemaal. In de 41e minuut opnieuw Sonny Pronk: 0-2. Daarna volgde een bal tegen de onderkant van de lat, die vervolgens in het doel belandde. De lijnrechter en ook scheidsrechter Johan van Genderen uit Almere, die wel wat aan zijn conditie mag werken, konden dit niet waarnemen. Mike Hoffer was zo eerlijk dit tegen Van Genderen te zeggen, maar de scheids reageerde daar niet op. Geen goal dus. Toch was het in de blessuretijd wel raak en dat betekende een hattrick voor Sonny Pronk: 0-3.

Na rust was SV Enkhuizen nog steeds de bovenliggende partij en opnieuw kweet Mike Hoffer zich van zijn taak op doel. Toch had hij het nakijken: Sonny Pronk won een kopduel en de bal kwam bij invaller Robin Dol die Barry Dammers vrij zag staan. Die had een hoek voor het uitzoeken en dat betekende 0-4. Een beetje zuur was het dat Joost Neuvel met een rode kaart werd weggestuurd, na twee keer geel. Met 10 man had Spirit’30 het nog moeilijker.
Volgende week krijgt SV Enkhuizen SV Kleine Suis op bezoek, een subtopper achter VVW en Always Forward. “Een moeilijke tegenstander”, aldus Pronk. “Vorig jaar in de 2e klasse was het al een lastige tegenstander. Thuis gewonnen en daar verloren in een cruciaal duel.  Spirit’30 moet zich hervinden tegen subtopper VVS’46 in Spanbroek die op en tegen Texel met 1-3 op de boot naar huis ging. Werk aan de winkel voor Peter Neuvel.
“Waarom staan jullie 2e van onder?”, was de vraag na afloop aan aanvoerder Pronk. “Gewoon een zware ’loting’ in het begin van de competitie. Den Helder 0-3, Always Forward 2-0 en VVS’46 3-2. Alleen 1-0 winst tegen Texel.”
Verslag en foto: Bert Putters
Ruime overwinning Zwaluwen’30 thuis tegen hekkensluiter Kon.HFC (zat.) (6-1)

Koninklijke HFC (zat.) heeft in deze competitie een negatief puntentotaal (-3) vanwege het feit dat zij de eerste wedstrijd van de competitie niet kwamen opdagen. Zwaluwen’30 moest in deze thuiswedstrijd punten pakken om niet in de onderste regionen terecht te komen.

Zoals zo vaak begonnen de rood-zwarten met volle overtuiging aan de wedstrijd. Kon. HFC werd onmiddellijk onder druk gezet en de eerste kansen waren er voor Zwaluwen’30-spits Diovaris Balentina. Zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal en zijn kopbal werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Zwaluwen’30 kwam in de 17e minuut op een 1-0 voorsprong door een goed verlengde hoekschop van Jim Nelen door Jorg Ooievaar in de rechterbenedenhoek. Andere wapenfeiten: Leon Schipper schoot de bal van dichtbij op de keeper en Davey Jansen schoot naast. In de 42e minuut opnieuw een corner. Van dichtbij wist Kayra Kaplan met een kopbal het net te vinden. Ruststand 2-0.

Na de rust volgde in de 49e minuut de eerste echte kans voor Kon. HFC; via een ultieme redding op de lijn wist Tobias Droomers redding te brengen. Bij een veel sterker Zwaluwen’30 was het wachten op een volgend doelpunt. Opnieuw was het Jorg Ooievaar die een diepe bal op waarde wist te schatten en net voor de doelman de bal wist te verlengen voor de 3-0. In de 52e minuut was de wedstrijd beslist; Leon Schipper wist met een strak schot een afgeslagen bal om te zetten in een doelpunt. Stand 4-0. Zwaluwen’30 wisselde aansluitend een aantal spelers en de concentratie was even weg. Kon. HFC wist hiervan in de 62e minuut te profiteren en scoorde uit een van de weinige aanvallen de 4-1. Opnieuw enige wisselingen in de Zwaluwen’30-opstelling in de 72e minuut. De ingevallen Jerven Devid vond een goede doelman van de Kon. HFC op zijn weg. Dezelfde Jerven Devid legde in de 84e minuut de bal goed terug op de mee opgekomen Sonny Punt en op zijn harde schot had de doelman van HFC geen verweer. Stand 5-1. Samet Cetin zocht het doel in de laatste minuut veel te hoog. Een intikkertje was voldoende geweest. In de blessuretijd nog een “schippertje”. Leon Schipper wist opnieuw met een strak schot van de rand strafschopgebied het doel te vinden. Eindstand 6-1. Een noodzakelijke overwinning voor de mannen van Zwaluwen’30.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni (84e, Roy Honingh), Kayra Kaplan (72e, Sonny Punt), Calvin den Boer, Davey Jansen (71e, Bekir Kadioglu), Samet Cetin, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar (60e, Jerven Devid), Thom Nelen, Jim Nelen (62e, Lasse Pioch).

Verslag: Leo van der Voort

Always Forward (zat.) – Jong Holland 2–2

Always Forward heeft zaterdag voor de derde keer in de lopende competitie een gelijkspel geboekt. In de thuiswedstrijd tegen het Alkmaarse Jong Holland stonden bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Twiller dezelfde cijfers op het scorebord als bij de openingswedstrijd bij stadgenoot Zwaluwen’30 (2–2). Het duel tussen de nummers twee en drie in de stand leverde beide ploegen weliswaar twee verliespunten op, maar omdat ranglijstaanvoerder HBOK in eigen huis tegen Waterwijk met 1–2 de boot inging, kropen zowel de Alkmaarders als Always Forward iets dichter naar de Zunderdorpers toe.

Al na drie minuten raakte Stefan Schipper aangeslagen en bij de oplappoging van fysiotherapeute Tineke Diaz buiten de zijlijn, werd snel duidelijk dat hij niet verder kon spelen. Joey Papamelodias kwam voor hem in het veld. In de openingsfase hadden de bezoekers het initiatief. Opvallend vaak probeerden zij met verre passes de rechterspits te lanceren. Yannick Kuijpers en doelman Aron van Loon wisten in de eerste vijf minuten met goede ingrepen te voorkomen dat er een echt gevaarlijke situatie bij het Forward-doel kon ontstaan. Dat gebeurde wel in de 12e minuut, toen een voorzet van rechts voor Aron van Loons doel langs ging zonder dat iemand de bal beroerde. Bij de volgende voorzet van dezelfde kant was het wel raak. Via het hoofd van de uitglijdende Nick de Wit belandde de bal voor de voeten van de Alkmaarse centrumspits, die van dichtbij gemakkelijk de score kon openen (0–1).
Twee minuten later kreeg Forward zijn eerste kans, toen Kevin van Gasteren de bal op rechts op de Jong Holland-speelhelft veroverde. Hij bediende Leon Machielse die zijn schot via een tegenstander net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Halverwege het eerste bedrijf kwam Forward op gelijke hoogte. Op een fraaie pass van Leon Machielse kon Kevin van Gasteren op rechts doorbreken. Voordat zijn voorzet de vrij voor het doel staande Milco Leijen bereikte, werkte een verdediger van de bezoekers de bal in zijn eigen doel (1–1).
Er volgde opnieuw een periode waarin de bal meestentijds op de Forward-helft te vinden was. Het gevaarlijkste moment daarin betrof een kopbal uit een voorzet van rechts, die langs het doel verdween. Verder bracht Aron van Loon met de voet knap redding op een vanaf de rand van het Forward-strafschopgebied afgevuurd schot dat plotseling gevaarlijk daalde. Jouke Huitema werkte de bal weg bij een gevaarlijk indraaiende vrij trap voor de bezoekers.
In de 36e minuut kwam Forward op voorsprong. Kevin van Gasteren stuurde met een mooie dieptepass Milco Leijen richting doel. De Jong Holland-doelman kon de inzet nog wel aanraken maar niet voldoende om de bal uit het doel te houden (2-1).
In de slotminuten van de eerste helft voorkwam Nick de Wit met een mooie sliding een Jong Holland-doorbraak en stopte Aron van Loon een kopbal uit een diepe voorzet van rechts. Op slag van rust verwerkte de Forward-doelman een schot tot corner. Hieruit werd de bal van voorbij de tweede paal ingeschoten, maar Milco Leijen haalde de bal op knappe wijze van de doellijn weg.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Leon Machielse kon na een doeltrap doorbreken. Hij stuitte op de Jong Holland-doelman, die daarna de bal uit de door Kevin van Gasteren afgeleverde corner wegstompte. De bal werd opnieuw voor het doel gebracht en belandde bij Nick de Wit, die een tegenstander op het verkeerde been zette, maar zijn doelpoging vervolgens helaas net langs het doel zag gaan. Een afstandsschot van Joey Papamelodias, na een combinatie met Milco Leijen en Kevin van Gasteren, miste het doel heel wat royaler. Aan de andere kant van het veld werd even later de linkerspits van de Alkmaarders aangespeeld. Met een passeerbeweging langs Jimmy Bouwhuis bracht hij zich in uitstekende schietpositie, maar het schot mislukte jammerlijk.
Kort nadat Lorenzo Ebecilio in het veld was gekomen voor Jouke Huitema trokken de bezoekers de stand weer gelijk. Een misverstand tussen Yannick Kuijpers en Aron van Loon, die het wegwerken van de bal aan elkaar overlieten, lag aan de basis van de treffer. Toen Aron van Loon de bal alsnog wilde grijpen, bracht hij daarbij een tegenstander ten val. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten (2–2).
Lorenzo Ebecilio besloot zeven minuten later een fraaie actie met een breedtepass op Darren Johnstone. Die leverde een schitterend schot af, dat even schitterend werd gepareerd door de Jong Holland-doelman. Uit de corner die hieruit voortkwam kon Darren Johnstone de bal net niet voldoende raken.
Enkele minuten daarna had de Jong Holland-keeper opnieuw een fraaie redding in huis bij een schot van Lorenzo Ebecilio, na een combinatie met Nick de Wit en Leon Machielse. Kevin van Gasteren zag vervolgens zijn inzet uit de rebound voor het doel langs gaan. Hetzelfde lot onderging direct daarna aan de andere kant van het veld een voorzet uit een gevaarlijke Jong Holland-aanval over rechts. Even later bracht Milco Leijen met een leep boogballetje Leon Machielse in stelling, maar het schot miste de juiste richting. Bij de balaanname in een 1–2-combinatie met Leon Machielse raakte Lorenzo Ebecilio geblesseerd aan zijn dijbeen. Hij probeerde nog verder te spelen, maar moest zich even later toch laten vervangen. Milko Boukens kwam voor hem in binnen de lijnen.
In de slotfase van de wedstrijd had Jong Holland een overwicht en helemaal toen Yannick Kuijpers met een blessure de strijd moest staken, moest Forward alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Goede ingrepen van Joey Papamelodias, die een schot kraakte, Jelle Huitema en vooral Nick de Wit, die in deze fase een ware rots in de branding was, voorkwamen dat de bezoekers in scoringspositie konden komen. Always Forward kreeg de bal nog maar moeilijk weg, maar Mirko Boukens werd tweemaal bereikt. De eerste keer liep zijn actie vast op de laatste verdediger van de Alkmaarders. Bij de tweede keer kon hij doorbreken nadat Aron van Loon een corner had weggewerkt en Jimmy Bouwhuis vervolgens een fraaie dieptepass afleverde. Hoewel hij ook zelf op het doel af kon gaan, koos Mirko Boukens voor een breedtepass op de meegelopen Leon Machielse, maar de bal werd door een terugsprintende Jong Holland-verdediger onderschept.
Always Forward (zat.) – Jong Holland 2–2 (2–1). 14, 0–1; 23, Jong Holland eigen doel 1–1; 36, Leijen 2–1; 57, (strafschop) 2–2.
Always Forward: Aron van Loon, Darren Johnstone, Jimmy Bouwhuis, Nick de Wit, Yannick Kuijpers, Jouke Huitema (56, Lorenzo Ebecilio; 80, Mirko Boukens), Jelle Huitema, Milco Leijen, Kevin van Gasteren, Stefan Schipper (8, Joey Papamelodias), en Leon Machielse.

Hoogland - Hollandia 1-1
Grasshoppers - Always Forward 1-1
HSV Sport - Oudesluis 2-3
Westfriezen - Uitgeest 3-2
Spartanen - DWOW 3-0
SEW - Hollandia T. 1-3