Verwijderen vijf verkeerslichtinstallaties als onderdeel van bezuinigingsoperatie

02-11-2023

HOORNGIDS HOORN | Het Hoornse college van B&W stelt als eerste bezuinigingsmaatregel voor op termijn vijf verkeerslichtinstallaties in Hoorn te verwijderen. Eén verkeerslichtinstallatie kost jaarlijks € 12.000,-. De locaties waar de verkeerslichtinstallanties worden verwijderd zijn: Zwaagmergouw-Dorpsstraat, Liornestraat-Drieboomlaan, De Strip-Bangert, De Strip-Dorpsstraat en oversteekplaats de Weel bij Winkelcentrum Grote Beer.

Fractie Tonnaer wil voorkomen dat de verkeerslichtinstallaties verwijderd worden omdat het weghalen van de verkeerslichten in strijd is met de noodzakelijke veiligheid van fietsers en voetgangers, vooral bij scholen. Op de vijf locaties vinden nu al regelmatig (bijna) verkeersongelukken plaats. Daarom stelt de fractie voor de verkeersinstallaties niet te verwijderen en allereerst gesprekken te starten met onder andere wijkorganisaties en scholen en advies te vragen bij de gemeentelijke raadscommissies.

Verkeerslicht voetgangers Verkeerslicht voetgangers

Reacties
Reactie: (Jan Schrik)
3-11-2023, 16:25
Wat mij in de opsomming opvalt is dat het licht bij de Grote Beer het enige licht is dat er is voor de veiligheid van de voetganger/fietser (een zgn burgemeestersstoplicht)

Reactie: (a buisman)
3-11-2023, 10:23
laat ze maar weg hallen de stoplichten daar waar de gemeente denk prima TOT ER 1 OF 2 DOODEN ZIJN GEVALEN O SORRY FOUTJE voor de rest prima hoor

Reactie: (Peter de Greeuw sr.)
2-11-2023, 15:08
Gelukkig is de gemeenteraad slimmer dan het college en zullen ze deze (verkeerde) bezuinigingsmaatregel niet goedkeuren. Tenminste, daar ga ik van uit.

Reactie: (Hans Bruynsma)
2-11-2023, 14:55
Zwaagmergouw-Dorpsstraat? Da's een gevaarlijke kruising. Dat weet de gemeente ook! Zo staat in het plan Fietsend Verder naar 2020 dat deze kruising een ander profiel krijgt, nl. een rotonde. Waarom is dat nog niet uitgevoerd? De Raad heeft het plan immers vastgesteld! Het geheugen bij de dames en heren is kennelijk heel slecht!