Zoektocht naar geld voor verhoging van het kindpakket

Raadsvergadering 7 november

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Zij twijfelt niet aan de cijfers, maar zij komt er op een niet nader moment op terug. Dat is de reactie van wethouder Karin Hakhoff op de vraag in het amendement van de fracties Sociaal Hoorn en CDA Hoorn. 

In de begroting staat een bedrag dat bedoeld is voor het kindpakket. Dit bedraagt momenteel € 200,- per kind en is bedoeld om de extra kosten te betalen voor bijvoorbeeld lidmaatschap van verenigingen die bij lagere inkomens niet opgebracht kunnen worden.

De wethouder staat niet onwillig tegenover het voorstel, maar ontraadt de fracties toch het amendement in te dienen. Gevraagd wordt om uit het innovatiebudget van € 600.000,- het bedrag van € 240.000,- voor het kindpakket over te hevelen. De vraag wordt na een schorsing veranderd in de vraag om een toezegging om de verhoging van het kindpakket van geld dat overblijft bij gezinsondersteuning. Ook dit kan wethouder Hakhoff niet toezeggen.

Ze gaat voor een structurele oplossing en niet voor een incidentele. Veel fracties ondersteunen het verzoek om het kindpakket te verhogen, maar zien de noodzaak om dit nu nog niet vast te leggen. Omdat tijdens een tweede schorsing duidelijk werd dat er serieus gezocht gaat worden naar de mogelijkheid om het pakket te verhogen, wordt het amendement niet in stemming gebracht.

Wethouder Karin Hakhoff over verhoging kindpakket Wethouder Karin Hakhoff over verhoging kindpakket