Scholtens Bouw doende met volgende fase in Holenkwartier

08-11-2023

HOORNGIDS HOORN | Na een lange zomerperiode is aannemer Scholtens Bouw in fase 1b van het project Holenkwartier alweer enige tijd volop aan de gang. Het bedrijf wil namelijk rond de zomer van 2024 gaan opleveren. Wie dat wil kan ook al een goed beeld krijgen van de hoogte van de appartementengebouwen langs de Provincialeweg.

Fase 1A
In augustus jl. zijn de laatste zaken afgewikkeld rondom het woonrijp maken met het plaatsen van de sporttoestellen in het pocket-park naast de huurwoningen.   

Fase 2A
Helaas zijn de marktomstandigheden op dit moment nog ongewijzigd ten opzichte van eerdere berichtgevingen en heeft de verwachte bouwkostendaling zich nog niet in voldoende mate voorgedaan. De projectleiding verwacht echter nog steeds, dat dit zich begin volgend jaar wel zal gaan manifesteren en wil daarom wachten tot het eerste (of tweede kwartaal) van 2024 voordat een aanbesteding zal worden gestart. 
Ondertussen is men ook zelf aan de slag gegaan om, met behoud van kwaliteit en uitstraling, een aantal optimalisatiemogelijkheden te onderzoeken en uit te werken. Zeeman heeft goede hoop dat men medio 2024 met de combinatie van marktwerking en planaanpassingen tot een goede en betaalbare planfase 2A kan komen. Deze fase kent een diversiteit aan woningen en appartementen. 

Blok 4
Dit blok is zeer herkenbaar uitgevoerd in stoere, groene tinten. De combinatie met robuuste vormen geeft dit blok een industriële look die perfect in dit plan past. De kleinschaligheid van dit blok met slechts 6 appartementen, maakt dit een bijzonder en luxe gebouw. De 6 gelijkvloerse driekamerappartementen hebben een prachtige ligging aan het kloppende hart van Holenkwartier, de fabriekshallen en het oude ketelhuis, met al hun faciliteiten en reuring.
De begane grond van het gebouw bestaat uit een winkelruimte en de drie woonlagen hierboven bevatten elk twee identieke, gespiegelde driekamerappartementen met een vloeroppervlakte van circa 86 m2.
Als eerste vallen de zes grote balkons op. Deze beslaan de gehele breedte van de woning. Dat is ruim acht meter buitengenot, grenzend aan de woonkamer en bereikbaar via aluminium schuifpuien. Uitzicht op het ketelhuis en het gezellige entreeplein.
Standaard is de woonkamer ingetekend met een open hoekkeuken. Uiteraard heeft men de vrijheid om hiermee te variëren, of om bijvoorbeeld te kiezen voor een kookeiland. Met de grote ramen, ook in de zijgevel, heb je hiervoor licht genoeg. Misschien heb je aan één slaapkamer genoeg. Dan kun je de kleine slaapkamer bij de woonkamer trekken. Daarmee voeg je niet alleen extra ruimte en speelsheid aan de living toe, maar ook nog een extra raam. De grote slaapkamer ligt aan de achterkant van de woning. Daarnaast vind je de badkamer. Deze wordt compleet met sanitair en tegelwerk opgeleverd.

Woonkans vergroten
Wie enthousiast is geworden en een appartement of woning in Holenkwartier fase 2A ook wel ziet zitten kan contact opnemen met de projectleiding. Je kunt namelijk het door jou gewenste bouwnummer vastleggen via een reserveringsovereenkomst. Hier zijn geen kosten of andere verplichtingen aan verbonden. Er zijn inmiddels al 28 woningen op deze wijze gereserveerd. Met een reserveringsovereenkomst ben je verzekerd van een woning, zodra ze officieel in de verkoop gaan. Een vorm van zekerheid in deze onzekere tijd.

Smaakmakers in de Philipsfabriek
Zoals eerder vermeld zijn er diverse ondernemers geïnteresseerd in een vestiging in het Holenkwartier, waaronder de Raspberry Group. Een woordvoerder daarvan: ”Wij nemen het boutique-hotel en het Ketelhuis voor onze rekening. Beide locaties dienen te zorgen voor vernieuwing, sfeer en goed eten. Zoals we dit ook doen op onze locatie De Tulp in de Pijp van Amsterdam. Dit is een all-day-concept waar de hele dag allerlei soorten mensen komen. Zo’n concept is er in Hoorn nog niet en dient ook het perfecte concept te zijn voor het Ketelhuis. Het hotel zien we meer als ons Boutique Hotel Zaan in Zaandijk. Pittoresk en rustiek. Modern en geschikt voor iedereen. Het Ketelhuis en het hotel worden beide een locatie wat zich richt op gezond voedsel in een moderne, hippe omgeving. Een locatie waar gasten tot rust komen en waar ze graag zijn. Kom met je kinderen lekker lunchen of met je vrienden of vriendinnen gezellig dineren. Dit kan namelijk in ons Ketelhuis. Overnachten met je gezin of even tot rust komen voor een zakelijke overnachting. Dan ben je bij het hotel aan het goede adres.
Het Ketelhuis en het hotel samen is dus een uitstekende combinatie. Met ook het oog op een kindvriendelijke omgeving denken wij dat deze plek ook voor de bewoners van het Holenkwartier een verademing moet zijn om zich even lekker te laten verwennen. Kortom, voor ieder wat wils. Wij hebben er zin in en kijken er naar uit om de nieuwe ‘hotspot’ van Hoorn te worden.”
Wie vragen heeft over het gehele project kan contact opnemen met Team Holenkwartier of Zeeman Makelaars via telefoon 0229-244 688.

Holenkwartier impressie 2 Holenkwartier impressie 2