Nederlandstalige luisterliedjes bij Uptown Live met Cor Dol en Joost Botman

Cor Dol op 25 november en Joost Botman op 2 december

HOORNGIDS HOORN | Wie van mooi Nederlandstalig werk houdt, kan de komende tijd zijn hart ophalen bij Uptown Records aan de Nieuwsteeg in Hoorn. Zowel Cor Dol uit Wervershoof als Joost Botman uit Enkhuizen brachten dit jaar een album uit met eigen Nederlandstalige liedjes en beiden komen daarvan enkele nummers ten gehore brengen in de Hoornse platenzaak. 

Cor Dol speelt samen met Martijn Bos op zaterdag 25 november en Joost Botman komt solo optreden op zaterdag 2 december. Aanvang op beide dagen is 15.00 uur en toegang is gratis. Beide heren nemen hun cd’s mee, dus wie nog op zoek is naar een geslaagd cadeau voor de feestdagen zit goed.

Cor Dol, meer dan 42 jaar actief in de muziek
Cor Dol is ruim 42 jaar actief in de muziek. Hij speelde jaren in bands zoals Wallstreet, Hotter Than July en The Very 80’s. Ook speelde Cor met Feico de Leeuw en daarna met Martijn Bos het programma Brel.nl, met liedjes van Jacques Brel in het Nederlands. De laatste jaren was en is hij actief in de Mannen van Stavast. Na zijn vertrek uit The Very 80’s in november 2019 heeft Cor zich gericht op het opnemen van het soloalbum ‘Kijken naar de tijd’, dat het afgelopen jaar dus het licht zag. Het bevat twaalf nummers die gaan over afscheid nemen, korte en eeuwigdurende liefde en tijd in allerlei facetten. Vanaf begin 2024 gaat Cor live met band een aantal concerten geven in de regio. Bij wijze van voorproefje speelt hij op zaterdag 25 november met Martijn Bos een paar nummers uit dit programma bij Uptown Records.

Nederlandse Americana
Ook singer-songwriter en gitarist Joost Botman maakt al jarenlang muziek. Toch kwam pas op 8 september van dit jaar zijn debuutalbum ‘Zomer’ uit. Daarop laat hij een mooie staalkaart horen van eigen composities en een aantal hertalingen/bewerkingen van nummers van artiesten zoals Willie Nelson, George Harrison en Bob Dylan. Joost omschrijft zijn werk zelf als Nederlandstalige Americana. Het album is geschreven in Canada en is opgenomen in Eindhoven, samen met de Rotterdamse band Ocobar - onder meer bekend van optredens in het tv-programma Holland Sport van Wilfried de Jong. Bij Uptown Records zal Joost bewijzen dat de nummers ook solo zeer de moeite van het beluisteren waard zijn.

Podium
Uptown Records organiseert met regelmaat (semi-)akoestische optredens in de winkel, omdat zij artiesten graag de gelegenheid willen geven om bijvoorbeeld een aankomend optreden of een album te komen promoten. Artiesten die hiervoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen via info@irmaregelt.nl of bellen met 06-53895316.

Foto van Joost Botman door Tim Knol

Cor Dol Cor Dol
Joost Botman Joost Botman