Geneuzel bij terrassen over plantenbakken en de kleur van een terrasstoel moet stoppen

Eénhoorn en VVD dienen wilde motie in

HOORNGIDS HOORN | De poltieke partijen EénHoorn en VVD Hoorn willen op zo kort mogelijke termijn met het college van B&W in gesprek om de regeldruk op horeca-ondernemers te verminderen en maatwerk te kunnen krijgen waar een bepaalde regel geen functie heeft. Er moet maar eens een streep gezet worden door het geneuzel over plantenbakken en een kleurtje van een terrasstoel, is hun pleidooi.

EénHoorn en de VVD dienen daartoe tijdens de raadsvergadering op 12 december gezamenlijk een wilde motie in om het verminderen van de regeldruk met de raad te bespreken. 

Vragen en klachten
Met het ingaan van onder andere de nieuwe terrasverordening in 2024 komen er bij EénHoorn en de VVD veel vragen en klachten van ondernemers binnen. De terrasverordening is in 2023 vastgesteld samen met het verruimen van de coronaterrassen. Tijdens de behandeling heeft EénHoorn ook de afsluiting van de Roode Steen met 1 maand kunnen oprekken. 
Goed nieuws zou je zeggen, maar raadsleden Andre van Beusekom van EénHoorn en Mitchel Sluis van de VVD, woordvoerders horeca en economische zaken namens hun partij, krijgen veel signalen binnen van ondernemers die wel erg stevig gecontroleerd worden en er toch minder kan en mag als soms is ingeschat. Soms wordt de letter van de wet wel erg letterlijk genomen en schiet de regel het doel ruimschoots voorbij. Tijd om hier verandering in te brengen, vinden beide raadsleden van partijen die zich inzetten voor de ondernemers in Hoorn, Zwaag en Blokker.

De motie
De partijen willen de ondernemers zo goed mogelijk faciliteren en aandacht besteden aan de regeldruk en de regels die daar een rol in kunnen spelen. Zij verzoeken het college de onderwerpen ’verminderen regeldruk’ en ’de mogelijkheid tot maatwerk bij bijvoorbeeld het overbodig blijken van een regel’ als bespreekpunt te agenderen bij deze onderwerpen.
Andre van Beusekom: ”We willen snel met het college in gesprek om de regeldruk te verminderen en maatwerk te kunnen krijgen waar een bepaalde regel geen functie heeft. Dat geneuzel over plantenbakken en een kleurtje van een terrasstoel moet gewoon echt stoppen”.

Roode Steen Hoorn bezette terrassen Roode Steen Hoorn bezette terrassen