Resultaten voetbal 9 en 10 december

Spektakel bij De Valken - St George zonder een minuut te spelen

HOORNGIDS REGIO | De wedstrijd in Hem tussen De Valken en St. George uit Spierdijk is uitgelopen op een klucht, zoals je die je zelden ziet op en rond de velden. Als te doen gebruikelijk was de consul al vroeg op het complex van De Valken aanwezig om te beoordelen of het veld bespeelbaar was. In zijn ogen kon er gespeeld worden. Daarna kan de scheidsrechter die constatering nog altijd overrulen en tot veler verbazing gebeurde dat ook.
Weliswaar aan de late kant, daar de scheid pas een half uur voor aanvang op het complex begroet kon worden, maar die afkeuring verliep volgens een proces die we niet bepaald kunnen aanmerken als standaard. Scheidsrechter Franken uit Weesp liet de beoordeling namelijk over aan de beide keepers, omdat de beide doelgebieden er niet echt florissant bij lagen. Dit ondanks de bewonderswaardige inzet van terreinknechten die er alles aan hadden gedaan door met prikkers en inderhaast aangeleverd zand het overtollige water weg te krijgen om een bespeelbare oppervlakte te krijgen. Het resultaat van hun al vroeg in de morgen aangevangen arbeid kon echter de goedkeuring niet krijgen van de beide keepers. De scheidsrechter besloot vervolgens om het veld af te keuren, waarna de reeds in tenu klaarstaande spelers zich weer konden omkleden. Aansluitend pakte de materiaalman de ballen en andere spullen bijeen om met gezwinde spoed het complex te verlaten.

Contact met de KNVB
De scheids had in de tussentijd contact opgenomen met de KNVB, alwaar hij te horen kreeg dat er uitgeweken zou kunnen worden naar het B-veld, waarop de materiaalman werd verzocht weer terug te keren met de ballen, zodat er gespeeld kon worden. De scheids en in diens kielzog de beide trainers en enkele al dan niet omgeklede spelers achtten echter ook het B-veld onbespeelbaar. Met name trainer Frank Knijn van St. George vond het  aangedragen alternatief geen optie. In zijn ogen verkeerde het B-veld in minimaal dezelfde staat als het hoofdveld. Daarnaast liet hij weten dat zijn spelers zich alweer hadden aangekleed om huiswaarts te keren en enkelen van hen zouden zelfs al ”aan de pils” zitten in de kantine. De scheidsrechter besloot vervolgens om de wedstrijd geen doorgang te laten vinden.

Niet volgens de regels
Dit alles had echter voorkomen kunnen worden als de geldende regels zouden zijn opgevolgd. Het hoofdveld was goed bespeelbaar en gaf geen gevaar voor de spelers. Alleen de doelgebieden waren wat vochtig, maar dat behoefde geen reden te zijn om het veld af te keuren.  De scheidsrechter is in dit geval afgegaan op de mening van de beide keepers, maar had geheel zelfstandig de beoordeling moeten doen. Volgens de regels had er dan gespeeld kunnen worden.
Ondanks de inzet van velen zat er niets anders op dan huiswaarts te keren. Voor de wedstrijd is inmiddels een vervangende datum vastgesteld: als de weergoden voor iets beter weer kunnen zorgen zal er op zondag 11 februari afgetrapt kunnen worden.
===========================================================================
Hollandia pakt de punten, maar de eerste 20 minuten niet bij de les

In de eerste 20 minuten onder erbarmelijke omstandigheden voor zowel het publiek als de spelers begon Hollandia niet goed in de westrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Via uitgespeelde doelpunten van ARC stond het na 18 minuten al verdiend met 0-2 achter. In de 7e minuut was het Yassin Kaabbouni die de bal eenvoudig in het Hollandia doel kon plaatsen. Elf minuten later werd het op identieke wijze 0-2 voor ARC door Boyd Baatje.

Hollandia heeft echter in de loop van het seizoen al vaker laten zien, ondanks de jeugdige ploeg, over veerkracht te beschikken. Via Daniël Meijers werd snel de aansluittreffer gescoord. ARC was even de kluts kwijt maar wist toch nog met een kopbal gevaar te stichten in de resterende tijd van de eerste helft.

Tweede helft
Na de welkome warme thee was het Hollandia dat sterker was, maar nog geen potten kon breken. Hollandia werd door een eigen doelpunt van de ARC verdediger Lars IJzendoorn in de wedstrijd geholpen. Na ingrijpen van de technische staf van Hollandia werden met een driedubbele wissel in de 67e minuut  Niels Koster, Jesse Koeman en Mouad Ben Chekh naar de kant gehaald. Sem Biezen, Jim Broers en Luke Abelskamp kwamen in het veld om het karwei af te maken tegen een onrustig ARC. In de 86e minuut was het Encho Margaritha die fraai de 3-2 achter doelman Niels de Vogel schoot. In de 93e minuut was het Dennis Jansen die een prima wedstrijd afsloot met een doelpunt.
Donderdag 14 december speelt Hollandia nog voor de beker tegen de Merino’s, deze wedstrijd op sportpak ’de Groene velden’ in Veenendaal begint om 20.00 uur. Op 21 januari start het tweede gedeelte van de competitie met de thuiswedstrijd tegen AFC’34. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Hollandia: Dirk Bakker, Delano Woud, Encho Margharitha, EnesKar, Mees Manshanden, Bart Spil, Mourad Ben Chekh (55ste Jim Broers), Dennis Jansen, Jesse Koeman (55ste Luke Abelskamp), Niels Koster (55ste Sem Biezen), Daniël Meijers (88ste Stan Prins).
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
DWB – Always Forward 0–2

Always Forward heeft het jaar 2023 afgesloten zoals het team de competitie begon: met een 0–2 overwinning in een uitwedstrijd. Betrof het in de openingswedstrijd het kunstgras van Spartanen waarop de zege met deze cijfers werd geboekt, zondag gebeurde dat op de natuurgrasmat van DWB, die de vele regenbuien van de voorafgaande 24 uur behoorlijk goed had doorstaan. Het was in de lopende competitie overigens al voor de vijfde maal in elf wedstrijden dat Forward met 2–0 zegevierde en voor de achtste keer dat de ploeg de nul achter hield.

Behalve de terreinomstandigheden was in het licht van de voorspellingen ook het weer een meevaller. De aangekondigde regenwolken wachtten keurig tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Snoek voor ze hun eerste water lieten neerdalen. Ook de wind viel mee, al had die in de eerste helft wel enige invloed op het spel van de thuisploeg, die diverse malen een pass vanuit het achterveld direct over de Forward-doellijn zag verdwijnen. Hetzelfde gebeurde met de eerste corner die DWB in de tweede minuut mocht nemen. Direct daarna kwam Always Forward op voorsprong. Daimy Mac Donald maakte zich diep op de helft van de tegenstander op rechts los van een verdediger en speelde Joost Ruttenberg aan, die op zijn beurt met een voorzet de vrij voor het doel staande Hicham Uad een niet te missen kans bood (0–1).
Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich vrijwel geheel af op de speelhelft van de ploeg uit De Weere. Tot grote kansen leidde dit Forward-offensief echter niet. De twee momenten met de meeste dreiging betroffen een vrije trap van Hicham Uad op rechts, die een prooi werd voor de DWB-doelman, en een actie van Lucas Laan op links die zijn voorzet net buiten bereik van Joost Ruttenberg zag blijven.
In het tweede kwart van de wedstrijd drong de thuisploeg vaker door tot de Forward-speelhelft en tussen de 34e en 37e minuut werd het doel van Niels Post belaagd met een kopbal uit een corner die over de lat verdween, een schot uit de rebound van een afgeslagen aanval en een afstandsschot die resp. naast en royaal over vlogen, en een voorzet van rechts die voor het doel langs ging. Verder voorkwamen Nick Bot en Clyde Limbach elk met een goede verdedigende ingreep een DWB-doorbraak en stond dezelfde Clyde Limbach met een fraaie actie aan de basis van een gevaarlijke Forward-aanval die door Joost Ruttenberg werd afgerond met een door de doelman van de thuisploeg gestopt schot.

In de tweede helft kwam Gilles Duiveman McEwan in het veld voor Hicham Uad. Net als in het eerste bedrijf deed het eerste dreigende moment zich voor bij het Forward-doel – de voorzet uit een vrije trap werd een prooi voor Niels Post –  en scoorde Always Forward al na enkele minuten. In een uitbraak over links werd Joost Ruttenberg in het centrum in de buurt van de middenlijn bereikt en hij transporteerde de bal verder naar rechts waar Terence Alberg vrije doorgang had naar het DWB-doel. Met zijn schot in de korte hoek verdubbelde hij, na vorige week zijn eerste competitietreffer voor Forward te hebben gescoord, zowel zijn eigen productie voor de club als de marge in deze wedstrijd (0–2).
Even later volgde een uitbraak van Forward op een corner van de thuisploeg, waarbij het afrondende schot van Lucas Laan helaas te hoog gericht was. Gilles Duiveman McEwan trakteerde het publiek vervolgens op een prachtige actie, waarbij hij ondanks een reeks op hem gemaakte overtredingen in balbezit bleef.
In de volgende fase van de wedstrijd was de bal merendeels op de Forward-speelhelft te vinden. DWB creëerde daarin enkele mogelijkheden, maar geen opgelegde kansen. Een vleugelschot ging voor het doel van Niels Post langs; de rebound uit een corner vloog richting de denkbeeldige tweede ring en een uit een zeer scherpe hoek afgevuurde kopbal belandde tegen het zijnet. Uit een verre inworp ging de bal via enkele hoofden voor het doel langs.
Na een uur spelen kwam Danilo v.d. Woude in het veld voor Daimy Mac Donald. Always Forward zorgde kort na deze wissel voor een gevaarlijk moment bij het DWB-doel, toen de bal uit een corner van Cemil Zaal even dood viel in het strafschopgebied voordat hij werd weggewerkt. De eerste rebound, van Joost Ruttenberg, ketste daarna af op een tegenstander en uit de tweede vuurde Floris Coffeng naast.
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd het spel enkele malen onderbroken door oplapbeurten voor Clyde Limbach en een speler van de thuisploeg. Mick v.d. Gulik kreeg last van kramp en maakte plaats voor Jurgen Adamus. Joeri Kerkhoven kwam binnen de lijnen voor Joost Ruttenberg.
Een achterwaartse kopbal van de boomlange DWB-spits uit een diepe pass ging langs het Forward-doel en Niels Post stopte even later een afstandsschot. Forward werd nog tweemaal gevaarlijk. De op rechts aangespeelde Floris Coffeng nam het DWB-doel onder vuur met een schot in de korte hoek, dat de DWB-doelman tot corner verwerkte en de voor Terence Alberg in het veld gekomen Remco Loos speelde de bal in een kansrijke situatie iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman van de thuisploeg kon ingrijpen. De term blessuretijd kreeg even een tweede betekenis toen Jurgen Adamus daarin hard werd geraakt door een tegenstander, maar na een oplapbeurt leek hij weer behoorlijk hersteld.
DWB – Always Forward 0–2 (0–1). 3, Uad 0–1; 51, Alberg 0–2.
Always Forward: Niels Post, Terence Alberg (83, Remco Loos), Cemil Zaal, Clyde Limbach, Lucas Laan, Nick Bot, Floris Coffeng, Joost Ruttenberg (76, Joeri Kerkhoven), Hicham Uad (46, Gilles Duiveman McEwan), Mick v.d. Gulik (76, Jurgen Adamus) en Daimy Mac Donald (61, Danilo v.d. Woude).
Verslag: Hans Smit
Alw. Forward (zat.) – AFC 5–2

Always Forward (zat.) heeft, na twee nederlagen op rij, zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AFC weer eens een overwinning behaald. In de laatste competitiewedstrijd in 2023 leidde de ploeg bij de rust met 2–1. In het tweede bedrijf liep de score op tot 5–1, waarna de bezoekers, die in het vorige seizoen nog het kampioenschap in deze poule behaalden, maar nu in de degradatiezone bivakkeren, de eindstand op 5–2 bepaalden.

In de door de gestaag vallende regen onaangename weersomstandigheden had Always Forward een gouden start, want al na drie minuten stond de openingstreffer op het scorebord. Dennis van Tricht en Stefan Schipper vonden elkaar in een met lange passes opgebouwde 1–2-combinatie, waarna Kevin van Gasteren de bal uit de voorzet van Dennis van Tricht van dichtbij tegen het net kon werken (1–0). Dennis van Tricht zelf was enkele minuten later het eindstation van een voorzet van rechts. Nadat hij met zijn hoofd de bal eerst recht omhoog had doen gaan, volgde een tweede kopbal die net iets te hoog gericht was.
AFC zorgde in de 12e minuut voor het eerste dreigende moment bij het Forward-doel. Een voorzet van rechts werd afgerond met een omhaal die de juiste richting miste en Forward-doelman Dani Peper kon de bal vrij gemakkelijk uit de lucht plukken. Even later volgde een Forward-aanval over rechts. De in het centrum opduikende Jelle werd aangespeeld en hij transporteerde de bal verder naar links waar Boyd Stevens een afstandsschot losliet dat rakelings over het AFC-doel zeilde. Bij het antwoord van de Amsterdammers, een corner van links, bracht een spits de bal van voorbij de tweede paal terug naar de linkervleugel, waar een collega-spits klaar stond om in te schieten, maar die zag zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen.
In de 24e minuut nam Dennis van Tricht de mooiste actie van de wedstrijd voor zijn rekening. Na een fraaie, op volle snelheid uitgevoerde, rush langs de linkerzijlijn bereikte hij met een verrassende pass naar het centrum de meegekomen Kevin van Gasteren, die van even buiten het strafschopgebied de bal direct langs de uitgelopen AFC-doelman in het doel werkte (2–0). De volgende mogelijkheden die zich voordeden waren voor Stefan Schipper. Bij de eerste kreeg hij de bal van een verdediger van de bezoekers. Na zijn balaanname probeerde hij met een boogbal het doel te vinden, maar de AFC-doelman greep goed in. Bij de tweede ketste zijn schot via een tegenstander tot corner. Hieruit kreeg Kevin van Gasteren en schietkans, maar ook zijn inzet stuitte af op een Amsterdams lichaam.
In de 35e minuut ontsnapte Always Forward aan een tegentreffer dankzij een prima ingreep van Dani Peper op een inzet van een AFC-spits die, nadat hij met een voorzet van rechts was aangespeeld, Nick de Wit passeerde en vrij voor de Forward-doelman verscheen. Bij het volgende dreigende moment van de bezoekers, een combinatie in het Forward-strafschopgebied, haalde Nick de Wit met en goede ingreep de angel uit de aanval. De AFC-doelman stopte knap schoten van eerst Dennis van Tricht en even later Kevin van Gasteren, die uit een vrije trap de bal kreeg aangespeeld en uit een scherpe hoek een technisch fraai schot afleverde. Een nog mooiere redding verrichtte de Amsterdamse keeper kort voor de pauze op een vanaf de punt van het strafschopgebied door Joey Papamelodias afgevuurd schot.
Op slag van rust halveerde AFC de achterstand, toen een spits met een voorzet van rechts werd bereikt. Hij raakte de bal net voldoende om die bij de tweede paal in het doel te doen verdwijnen (2–1).

De tweede helft begon met een offensief van de bezoekers. Al snel brak een spits in het centrum door. Dani Peper verwerkte de inzet knap tot corner, die op zijn beurt een volgende corner opleverde. De Forward-defensie werkte de bal weg, maar de aanval bleef in leven en werd besloten met een schot waarop Dani Peper een fraaie redding verrichtte. Ook een vrije trap voor de Amsterdammers bij de korte rand van het strafschopgebied, een door Yannick Kuijpers ten koste van een corner onderbroken aanval op links en een vrije trap van zo’n 40 meter van het Forward-doel zorgden voor dreigende momenten, maar niet tot een Amsterdamse treffer.
In de 54e minuut volgde een gevaarlijke aanval van Always Forward. Joey Papamelodias liet zijn vrije trap van rechts voor het doel langs krullen. Vanaf links kwam de bal opnieuw voor het doel. Kevin van Gasteren bracht daar met een kopballetje Stefan Schipper in stelling, wiens inzet door een AFC-verdediger uit de bovenhoek van het doel werd gehouden. In de volgende minuut bracht Joey Papamelodias met een fraai, vanuit de middencirkel afgevuurd afstandsschot dat de AFC-doelman verraste, de stand op 3–1. Direct na de aftrap volgde een nieuwe Forward-aanval. Kevin van Gasteren brak door, maar stuitte op de doelman van de Amsterdammers. Hij kon de bal op rechts weer in bezit nemen en uit zijn pass tikte Dennis van Tricht van dichtbij binnen (4–1). Even later maakte Dennis van Tricht plats voor Milco Leijen en kort daarna kwam Marijn Sterk binnen de lijnen voor Joey Papamelodias.
In de 66e minuut onderschepte Jouke Huitema een pass in de AFC-verdediging. Hij brak door op rechts en stelde vervolgens met een trekbal Stefan Schipper in staat van dichtbij de 5–1 op het scorebord te laten aantekenen. Enkele minuten daarna leek Boyd Stevens met een tweetal slidings een AFC-aanval te onderbreken. Liggend op de grond bracht hij echter onbedoeld een tegenstander in balbezit, waardoor de aanval kon worden voortgezet. Het afrondende schot ketste af op een Forward-lichaam, maar de inzet uit de rebound trof wel doel (5–2).
Een door Kevin van Gasteren genomen corner was net iets te hoog voor Nick de Wit en Kevin van Gasteren zelf kopte uit een voorzet van Yannick Kuijpers via de handen van de AFC-doelman tegen de lat. In de voortzetting van de langdurige aanval werd het doel diverse malen onder vuur genomen, maar al die inzetten ketsten af op AFC-verdedigers.
Kort nadat Stefan Schipper gewisseld was voor Mirko Boukens brak Milco Leijen door in het centrum, maar zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal. Hetzelfde lot onderging even later een schot van Kevin van Gasteren, waarmee hij een Forward-aanval, waaraan hij zelf met een goede verdedigende ingreep aan de basis stond, besloot. De doelman van de bezoekers verwerkte even later een schot van Marijn Sterk, uit een voorzet van Kevin van Gasteren, op fraaie wijze tot corner. Direct daarna onderschepte Nick de Wit op eigen speelhelft een AFC-pass. Hij rukte op en bediende Kevin van Gasteren wiens voorzet net aan de inglijdende Nick de Wit voorbij ging. Het slotakkoord was voor Mirko Boukens die op rechts werd aangespeeld. Hij passeerde een verdediger, waarna ook zijn trekbal voor het AFC-doel langs ging, zonder dat iemand de bal kon raken.
Always Forward (zat.) – AFC 5–2 (2–1). 3, Van Gasteren 1–0; 24, Van Gasteren 2–0; 45+1 2–1, 55, Papamelodias 3–1; 56, Van Tricht 4–1; 66, Schipper 5–1; 71, 5–2.
Always Forward (zat.): Dani Peper, Jimmy Bouwhuis, Nick de Wit, Boyd Stevens, Yannick Kuijpers, Jelle Huitema, Joey Papamelodias (64, Marijn Sterk), Jouke Huitema, Kevin van Gasteren, Stefan Schipper (80, Mirko Boukens) en Dennis van Tricht (62, Milco Leijen).
Verdiende driepunter voor Zwaluwen’30 tegen EVC in hondenweer (3-1)

Zwaluwen’30 heeft in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger EVC uit Edam verdiend 3 punten aan haar totaal toegevoegd. De toeschouwers, allemaal schuilend op de tribune vanwege de stromende regen, hebben een aardige, maar vooral spannende wedstrijd gezien.

Het begon met een klein kansje in de 5e minuut voor Zwaluwen’30 door Diovaris Balentina. Zijn schot ging naast. In de 13e minuut wist Leon Schipper zich in de 16 prima vrij te spelen en zijn strakke voorzet op de mee opgekomen Diovaris Balentina werd door deze met een harde kopbal benut voor de 1-0.
Zwaluwen’30 hield in deze periode van de wedstrijd EVC goed onder druk en de kansen waren vooral voor de thuisclub. Achtereenvolgens Bilal el Guennouni, Diovaris Balentina en Jerven Devid kregen een kans de score uit te breiden. Toen dit uitbleef zag ook EVC kansen om de stand gelijk te trekken; in de 42e minuut werd een vrije trap van EVC door doelman Tobias Droomers verwerkt tot hoekschop. Uit deze hoekschop werd de bal door EVC tegen de onderkant van de doellat van Zwaluwen’30 gekopt. Uit de volgende hoekschop in de 43e minuut kon Tobias Droomers de natte bal bij de tweede paal niet meer voldoende onderscheppen om een doelpunt voor EVC te voorkomen. Ruststand 1-1.

Zwaluwen’30 pakte na de rust weer het initiatief terwijl ook EVC met uitvallen buitenom gevaarlijk bleef. Een goed schot van Leon Schipper in de 55e minuut ging langs de verkeerde kant van de paal, terwijl in de 57e minuut Jerven Devid bij een goede mogelijkheid tegen de benen van de doelman van EVC schoot. In de 62e minuut wist de zeer actieve Jim Nelen enkele tegenstanders uit te spelen met éen van zijn befaamde passeeracties; vanaf buiten de 16, op links, wist hij de rechterbovenhoek van het doel van EVC te bereiken. De EVC-doelman wist de bal nog te raken maar deze vloog hoog binnen in de hoek voor de 2-1 voorsprong. Een prachtig doelpunt van deze dribbelaar.
In de 70e minuut enkele wissels bij Zwaluwen’30; Davey Jansen had alles gegeven en voor hem kwam Anthony Sabajo. Zakariya el Hayani kwam voor Lasse Pioch. In de 75e minuut een vrije schop op een mooie plaats voor Leon Schipper, die door de EVC-doelman werd verwerkt tot hoekschop. Rond de 80e minuut twee kansen voor EVC vanaf de zijkant; doelman Droomers wist beide kansen onschadelijk te maken. In de 81e minuut kwam Sonny Punt voor de moegestreden Jim Nelen in het veld. Zakariya el Hayani kreeg in de 84e minuut de kans de wedstrijd te beslissen, maar van dichtbij schoot hij over.
Een spannende slotfase was weer aan de orde. Zwaluwen’30 heeft in deze periode dit seizoen al enkele keren een voorsprong verspeeld, waardoor de angst bestond dat dit weer zou gebeuren. Een derde Zwaluwen’30-doelpunt kon de bevrijdende zijn. Deze kwam dan toch nog in de 86e minuut; via rechts een snelle doorbraak met een uitstekende voorzet van Sonny Punt wist Zakariya el Hayani nu wel tot doelpunt om te zetten. Met een strak schot zorgde hij voor de bevrijdende 3-1 overwinning.
De gedegen fluitende scheidsrechter Bram van den Boogaard trok niet veel extra tijd bij in dit hondenweer en zo kon Zwaluwen’30 een goede overwinning over de streep trekken. Thom Nelen mocht na afloop de bloemen van Jolanda’s Bloembinderij in ontvangst nemen als Man of the Match.
Zwaluwen’30: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Calvin den Boer, Davey Jansen (70e, Anthony Sabajo), Samet Cetin, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jerven Devid, Lasse Pioch (70e, Zakariya el Hayani), Thom Nelen, Jim Nelen (81e, Sonny Punt). Verdere wissels: Bekir Kadioglu, Robin Blaak en Roy Honingh. Geel: Diovaris Balentina.
Verslag: Leo van der Voort
Hollandia - ARC 4-2
DWB - Always Forward 0-2
Westfriezen - HSV 2-4
HSV Sport - Callantsoog 2-1
Hillegom - De Zouaven 1-1
Strandvogels - Hauwert’65 7-1