Ernesto Hoost komt naar Hollandia

13-12-2023

HOORNGIDS HOORN | De spelers van Hollandia 1 en Onder-21 staan voor een welverdiende winterstop, maar komen zondag 17 december nog een keer in actie. Dan nemen zij op Sportpark Juliana deel aan een clinic van viervoudig wereldkampioen K1 Ernesto Hoost. De aanvang is 11.00 uur. 

De clinic wordt georganiseerd en aangeboden door sportschool Sokudo van eigenaar Robin Vriend, de nieuwe sponsor van Hollandia. Om 13.30 uur krijgen de spelers een uitgebreide lunch aangeboden door sponsor C. van der Gracht & Zn en clubicoon Michel Lieshout. De maaltijd wordt verzorgd door Elle Mol van De Harmonie uit Oosterblokker en Sportcafé Zwaag, eveneens een nieuwe sponsor van Hollandia.

Ernesto Hoost
K1 is een mix van kickboksen, kungfu, karate en muay Thai boksen. Ernesto Hoost, bijgenaamd Mister Perfect, is in Japan een beroemdheid en kan daar nauwelijks over straat. In Nederland is hij veel minder bekend. Hoost werd geboren in Heemskerk, maar groeide op in Hoorn. Hij begon zijn sportloopbaan als speler van zowel Always Forward als Hollandia waar hij tot zijn vijftiende voetbalde. Vervolgens ging hij kickboksen.
In 1997, 1999, 2000 en 2002 won hij in de Tokio Dôme vier keer de K1 World Grand Prix  waar elk jaar de crème de la crème van K1-vechters onder enorme belangstelling in een afvalrace strijden om de kampioenstitel. Dat was destijds een record. Later deelde hij deze mijlpaal met Sem Schilt. Op 2 december 2006 nam Hoost voor de laatste keer deel aan de K1. In de halve finale verloor hij van Schilt op jurybeslissing.

Offers
Hollandia is er trots op dat de ex-voetballer van de club zo’n geweldige sportcarrière heeft weten te realiseren. Al heeft Hoost in Nederland nooit de waardering gekregen die hij verdiende. Hij kan de spelers van Hollandia duidelijk maken wat voor offers ze moeten brengen om ver te komen in hun sport.

Bron: HVV Hollandia

Ernesto Hoost Ernesto Hoost