Succesvolle start winterevenement Zuiderzeelicht

Meer dan 13.500 tickets verkocht

HOORNGIDS REGIO | Het winterevenement Zuiderzeelicht dat van 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024 plaatsvindt in het Zuiderzeemuseum is succesvol van start gegaan. De ticketverkoop gaat als een trein en inmiddels zijn er meer dan 13.500 tickets verkocht; met name de tijdsloten aan het begin van de avond zijn populair. 

De eerste reacties van bezoekers zijn lovend: “Het was ook deze vijfde keer weer een prachtig verbeeld verhaal. Heel sfeervol.”, volgens Martine en Eveline zegt dat ze enorm heeft genoten. “Super mooi gedaan en zo mooi verlicht alles.” Zowel families met kinderen als groepen vrienden weten Zuiderzeelicht te vinden.

Eten en drinken
Maak een bezoek aan Zuiderzeelicht compleet en geniet vooraf of na afloop van de wandeling van onder meer kabeljauw met Volendammer butter en eek, een dampende kop pompoensoep of overheerlijke hete bliksem. Deze gerechten zijn online met korting bij te boeken. 

Openingstijden en tickets
Zuiderzeelicht is nog te bezoeken tot en met zondag 7 januari 2024 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december en 1 januari. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket. Boek nu je favoriete datum en starttijd via de ticketshop van het museum, ook met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.

Praktische informatie
De wandeling duurt ruim een uur. Een gedeelte bestaat uit onverharde paden, dus trek stevige schoenen aan en vergeet niet om je warm aan te kleden. De ingang en parkeerplaats van Zuiderzeelicht bevinden zich aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Lees meer over route en parkeren of bekijk de veel gestelde vragen op de website van het museum: https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/3136/veelgestelde-vragen-zuiderzeelicht (https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/3136/veelgestelde-vragen-zuiderzeelicht) . 
Bekijk hier een korte impressie van Zuiderzeelicht: https://youtu.be/hS0OQUBIp1M (https://youtu.be/hS0OQUBIp1M)

Foto’s Jan Kees Steenman: sfeerimpressie Zuiderzeelicht 2023

Sfeerimpressie Zuiderzeelicht 2023, foto Jan Kees Steenman Sfeerimpressie Zuiderzeelicht 2023, foto Jan Kees Steenman
Sfeerimpressie Zuiderzeelicht, 2023, foto Jan Kees Steenman Sfeerimpressie Zuiderzeelicht, 2023, foto Jan Kees Steenman