Eenhoornzegel voor Park Gallery en legpenning voor de heer W. Zwijsen

ingevoerd op 8-7-2006

Zaterdagmiddag heeft wethouder kunst en cultuur de heer C.A. van der Maat aan Stichting Park Gallery in verband met het 35-jarig bestaan het Eenhoornzegel toegekend.  Daarnaast is de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn aan de heer W. Zwijsen uitgereikt in verband met zijn 25-jarig jubileum als voorzitter van Park Gallery.
 
Stichting Park Gallery organiseert al 35 jaar maandelijks exposities van beeldende kunst in Schouwburg Het Park. Met slechts een gering budget voor materialen en bescheiden promotie, heeft men inmiddels het werk van ruim 350 West-Friese, nationale en internationale kunstenaars getoond in evenzoveel exposities. De grootste verdienste van Park Gallery is en blijft dat zij de vele duizenden bezoekers van de schouwburg in het voorbijgaan in de gelegenheid stelt kennis te nemen van verschillende uitingen van moderne kunst. Daarmee vormen de exposities een wezenlijk onderdeel van het culturele aanbod dat aan de gebruikers van de schouwburg wordt gedaan. Park Gallery is een niet meer weg te denken fenomeen in het culturele klimaat van de regio West-Friesland.

Eenhoornzegel
Vanwege de jarenlange bijdrage van Stichting Park Gallery aan de culturele infrastructuur van de stad Hoorn en het feit dat de exposities door vrijwilligers georganiseerd worden, heeft het college van burgemeester en wethouders van Hoorn besloten om aan de stichting het Eenhoornzegel uit te reiken. Met de uitreiking van het Eenhoornzegel ontvangt de stichting tevens een eenmalig subsidiebedrag van € 1.000. Het Eenhoornzegel is gelijktijdig met de legpenning door wethouder Van der Maat uitgereikt aan de stichting, in handen van voorzitter de heer Zwijsen.

Bronzen legpenning
Met de toekenning van de bronzen legpenning aan de heer Zwijsen, uit het college van burgemeester en wethouders van Hoorn zijn waardering voor de inzet en betrokkenheid van de heer Zwijsen gedurende de 25 jaar dat hij voorzitter is van Stichting Park Gallery.

De heer Zwijsen is de motor achter het succes van de stichting. Zijn deskundigheid en gedrevenheid als kunstentrepreneur maken dat Park Gallery nog steeds maandelijks in de schouwburg exposities kan realiseren. Uiteraard kan de heer Zwijsen dit niet zonder de hulp, bijstand en inzet van de overige leden van het bestuur.

Reacties
Reactie: (Harold IJskes)
10-7-2006, 16:48
Terecht dat Wim eindelijk erkenning krijgt. Nu op naar de Kunst- & Cultuurprijs Hoorn!!!

Gefeliciteerd, Wim (en natuurlijk Helma)

Reactie: (wim berkman)
9-7-2006, 10:54
Van harte gefeliciteerd, Willem! Gewoon zo doorgaan. Op naar het 50-jarig festijn.