Brand op bedrijventerrein Hoorn 80 bij Bo-Rent verhuur

Brand na een halfuur onder controle

HOORNGIDS HOORN | Vrijdagavond rond half acht is bij Bo-Rent Partyverhuur aan de Anodeweg in Hoorn een brand ontstaan. De brandweer werd opgeroepen omdat er in het pand veel rook hing. De brandweer verschafte zich met behulp van een bulldozer toegang.

De hulpdiensten schalen op naar ’grote brand,’ en ’grip 1.’ Echter na een kwartier, wanneer de brandweer een indruk kon krijgen van het incident, bleek er te hoog ingezet. De brandweer kon geen toegang krijgen tot het pand. Daarom hebben zij met een soort bulldozer het hek kapot gemaakt. Doordat zoveel rook hing in het pand, werd gedacht dat er ook een grote brandhaard moet zijn. Dat bleek niet zo. Binnen een halfuur werd de situatie afgeschaald en werd het sein ’brand meester’ gegeven. ”We zijn nu alleen nog met ventilatoren de rook aan het wegblazen,” zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Het droneteam van de politie werd opgeroepen om onderzoek te doen met de warmtebeeldcamera. Niemand was verder in het pand aanwezig dus niemand raakte gewond.

 

Foto’s: Inter Visual Studio

Brand op de Anodeweg Brand op de Anodeweg
Brand op de Anodeweg_ Brand op de Anodeweg_
Brand op de Anodeweg__ Brand op de Anodeweg__