Winterfestival met 3 koren in wijkcentrum Grote Waal

Tess de Best (bekend van Ministarts) zal enkele liedjes ten gehore brengen

HOORNGIDS HOORN | Op zondag 14 januari bent u van harte welkom in het wijkcentrum Grote Waal waar drie koren voor u optreden. Maar dat niet alleen, ook de 16-jarige Tess de Best (bekend van Ministarts) zal enkele liedjes ten gehore brengen.

De deelnemende koren zijn Meezingkoor Om te Hoorn uit Hoorn, Het Schoorkoor uit Hoorn en Con Brio uit Lutjebroek. 

Om te Hoorn
Meezingkoor Om te Hoorn uit Hoorn zingt met veel enthousiasme liedjes waar u fijn aan mee kan doen. Ieder jaar worden er nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd. Het is een gemengd koor met 40 leden, begeleid door dirigent Margriet Hoek en muzikaal bijgestaan door 2 gitaristen en 1 accordeonist.

Het Schoorkoor
Het Schoorkoor uit Hoorn is ook een gemengd koor, ooit begonnen in het toenmalige buurthuis de Schoor, vandaar de naam. Maar inmiddels is het koor verhuisd naar wijkgebouw de Grote Waal. Het Schoorkoor heeft het afgelopen jaar twee uitverkochte concerten in de Oosterkerk gegeven met Ierse en Schotse liederen. Uit dit concert zullen zij ook zondag de 14e een aantal liederen zingen, aangevuld met andere mooie eigentijdse liederen. De dirigent is Margreet Drijver, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Hein Conijn op piano.

Con Brio
Con Brio uit Lutjebroek is een gemengd koor. Het Lutjebroeker koor gaat voor u de sterren van de hemel zingen. Het repertoire bestaat uit bekende liederen en daarnaast staat er een solo-optreden op het programma: Jan Kok en Teun de Jong met accordeonbegeleiding door Piet Beemster.

Tess de Best
De 16-jarige Tess de Best begon al op zeer jonge leeftijd met muziek het is haar lust en haar leven. Ze heeft meegedaan aan The Voice Kids en vorig jaar was ze op TV te zien bij SBS in het programma Ministars waar ze een videoduet zong met haar idool Christina Aquilera. De jury beoordeelde haar optreden zeer positief waardoor ze weer een stap dichter bij haar grote droom kwam: zingen in Ahoy en mooie nummers maken. Van deze getalenteerde (jonge)dame gaan we zeker meer horen in de toekomst. Zondag zingt zij voor u drie liedjes 

Gratis toegang
Dit alles zal plaatsvinden op zondag 14 januari in wijkcentrum Grote Waal, bij winkelcentrum Grote Beer. De zaal is open vanaf 13.00 uur, het programma begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Tess de Best Tess de Best