Een andere bestemming voor havenkiosk?

Commissievergadering 16 januari

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | De kiosk bij Hoofd 2b staat weer leeg, want de exploitatieovereenkomst is ontbonden. Nu moet er een nieuwe invulling komen voor het gebruik van dit pand. De gemeenteraad wordt gevraagd naar hun mening. Dient daar een Toeristisch Informatie Punt te blijven of zijn er andere mogelijkheden?

Meerdere opties

Het huidige bestemmingsplan laat verschillende opties toe, waaronder een horeca-bestemming. Momenteel staat de kiosk nog in de gemeentebegroting te boek als verhuurd pand met een jaarlijkse opbrengst van € 4800,-, hoewel er nu geen huurbedrag binnenkomt. De bespreking wordt voorafgegaan door inspreker Danny Bosch die met zijn vrouw twee informatiepunten heeft ingericht in Hoorn, waaronder een op het Oostereiland. Hij hoopt de kiosk te mogen gebruiken.

Standpunt fracties

Niek Heijne (D66) hoopt dat het college gewoon zo snel mogelijk het voorliggende voorstel gaat uitvoeren. Marieke Rijk (Fractie Tonnaer) hoopt op de mogelijkheid om er meteen ook maar een openbaar toilet te realiseren. De andere sprekers namens de fracties kunnen ook instemmen met het idee om de mogelijkheden niet teveel te beperken. Openbaar en transparant aanbesteden wordt van harte aanbevolen. Robert Vinkenborg (ÉéNHoorn) heeft toch nog wel nostalgische herinneringen aan het vistentje.

Wethouder Helling: ”Iedereen moet kans krijgen voor invulling kiosk”

Wethouder Arthur Helling noemt de aanwezigheid van een openbaar toilet een aandachtspunt, maar dit hoeft niet bij de bedoelde kiosk zijn. Hij zal aandacht geven aan de verschillende criteria en staat nog wel open voor een invulling zonder commerciële functie waar we nu nog niet aan gedacht hebben. Hij vindt dat iedereen een kans moet krijgen om een invulling te geven aan de kiosk.

Arthur Helling Arthur Helling