Geen flexwoningen aan Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West

17-01-2024

HOORNGIDS REGIO | Om een bijdrage te leveren in de asiel- en wooncrisis heeft de provincie Noord-Holland onderzocht of locatie Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West ingezet kon worden voor tijdelijke huisvesting voor spoedzoekers, waaronder statushouders. Na uitvoerig onderzoek en gesprekken met de gemeente en inwoners, zijn Gedeputeerde Staten tot de conclusie gekomen dat er geen draagvlak is bij de gemeente Medemblik en de inwoners van het dorp Zwaagdijk-West.

Om die reden besluit de provincie om af te zien van de realisatie van flexwoningen op de locatie Balkweiterhoek en daarmee de verkenning hiernaar af te ronden. De provincie Noord-Holland startte twee jaar geleden een haalbaarheidsonderzoek naar de plaatsing van flexwoningen in Zwaagdijk-West.

Niet zinvol
Aanvankelijk werd dit onderzoek gezamenlijk gedaan met twee woningcorporaties en de gemeente Medemblik, maar deze partijen hadden al eerder laten weten het onderzoek niet zinvol te vinden. Zij noemen de ontwikkeling van flexwoningen op die locatie in Zwaagdijk-West op meerdere gronden niet haalbaar na bestudering van de benodigde investeringen, het stedenbouwkundig ontwerp, de bereikbaarheid, de nutsvoorzieningen en een milieu- en geluidsonderzoek.

Terrein bij Balkweiterhoek Terrein bij Balkweiterhoek

Reacties
Reactie: (Kees)
17-1-2024, 22:39
Het kon nog protesteren en weigeren maar als de spreidingswet er door komt is het over en kunnen we alleen maar ja knikken.