Moordmysterie in schouwburg Het Park

Gratis uitje tijdens Nationaal Theaterweekend blijkt razend populair

HOORNGIDS HOORN | Schouwburg Het Park viert theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. Op 27 januari krijgen bezoekers op creatieve wijze een kijkje achter de schermen. Bij het populaire gratis event ‘Moord in Het Park’ proberen zij via een route door de schouwburg de moord op de theaterdirecteur op te lossen. Perfect voor liefhebbers van Cluedo en escaperooms.

Online meedoen
Het gratis theaterevent blijkt razend populair en was snel volgereserveerd. Wel is het nog mogelijk voor bezoekers om online mee te doen, via social media en de website van de schouwburg. Deelnemers maken kans op gratis theaterkaarten voor de voorstelling ‘Murder on the Orient Express’ (op 10 en 11 februari te zien in Het Park). Daarnaast is aanmelden voor de wachtlijst mogelijk. Ga hiervoor naar hetpark.nl (http://hetpark.nl).

Over ‘Moord in Het Park’
Tijdens ‘Moord in Het Park’ staat detective Hercule Poirot (bekend van de beroemde whodunnit ‘Murder on the Oriënt Express’) voor een mysterie. De theaterdirecteur is vermoord, maar wie heeft het gedaan? Onder de deskundige leiding van Poirot proberen de bezoekers te ontdekken wat er is gebeurd. 
Directeur Roel Vente licht toe: “Dit is het gratis toegankelijke onderdeel van het Nationaal Theaterweekend. We zijn altijd op zoek naar manieren om nieuw publiek te bereiken. Tijdens het open huis van vorig jaar deden we dit met een populaire theatrale fototour waarvan de foto’s verspreid werden over alle social media. Dit jaar is het een interactief moord-mysterie. We blijven ons publiek op deze manier verrassen, terwijl ze óók het vertrouwde kijkje achter de schermen krijgen”. 

Knipoog naar bekende whodunnit
‘Moord in Het Park’ is geschreven met een knipoog naar de whodunnit ‘Murder on the Orient Express’, die op 10 en 11 februari in Het Park staat. In deze plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie wordt gespeeld door een sterrencast, met o.a. Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal. 

Nationaal Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is een jaarlijks terugkerend landelijk initiatief gesteund Initiatief van Nationaal Theaterfonds in samenwerking met de VSCD, NAPK, VVTP met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en biedt de mogelijkheid om voor een laag bedrag naar een prachtige voorstelling in het theater te gaan. Daarnaast streeft Het Park elk jaar naar een creatieve openstelling van hun deuren.
Aanmelden voor de interactieve theaterervaring ‘Moord in Het Park’ kan via www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl). 

Moord in Het Park Moord in Het Park