Resultaten voetbal 20 en 21 januari (video)

Slechts enkele voetbalcomplexen bespeelbaar

HOORNGIDS REGIO | Vrijwel alle voetbalwedstrijden bij de amateurs waren afgelast dit weekend. De sneeuw, de hagelstenen en de vrieskou eisten hun tol op de gesteldheid van de velden. Opvallend was dat in enkele dorpen het voetbal ondanks alles toch door kon gaan. De gemeenschapszin had ervoor gezorgd dat de handen uit de mouwen werden gestoken, zodat de jeugd en de volwassenen hun sport konden beoefenen. In Onderdijk, Hoogwoud, Hem en De Weere konden de geplande wedstrijden gewoon worden afgewerkt.

Strandvogels verliest in de 2e helft van Zaandijk

Gelukkig heeft Strandvogels een groot aantal mensen met een warm hart voor de club. Zaterdag hebben zij voor de jeugd het speelveld sneeuwvrij gemaakt. Daardoor kon ook het eerste elftal zondag op het veld spelen. Menig kunstgrasveld was om die reden afgekeurd.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op tussen Strandvogels en Zaandijk. Zo was er al in de 16e minuut een kans voor Twan Dekker van Strandvogels. Zijn schot ging met een curve net naast het doel van Zaandijk. Gerard Neijzing keek ernaar en hoefde niet in te grijpen. Het grote aantal hoekschoppen gaf de aanvalskracht weer van Zaandijk. Toch wist de verdediging van Strandvogels stand te houden. Mede door het goede keeperswerk van Edwin Hoogland, die dit eerder deed door HoornRadio bezochte wedstrijden.
Maar het noodlot sloeg voor de mensen uit Kuut aan Meer toe. In de 17e minuut bemachtigde Remy Gouderiaan de bal op links en ging goed door. Zijn voorzet was op maat. De verdediging stond stil en Romano Banel had een hoek uit te zoeken. Edwin Hoogland was verslagen: 0-1. Strandvogels was geenszins aangeslagen. Zij zochten de aanval. Dit resulteerde in een doelpunt in de 27e minuut, gescoord door Bram Groot. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Echter de assistent van Zaandijk bleef met zijn vlag omhoog staan. En op zijn advies keurde de leidsman het doelpunt af. De hoofden van de pupillen van coach Martin Glim gingen hangen en tot de rust bleef het 0-1.

Ondanks de ijzige kou, waren er veel supporters meegekomen uit de Zaan. De wind nam toe en met een gebouw in de rug bleef het nog redelijk aangenaam. Trainer Christopher Manuputty van Zaandijk zette zijn joker in, in de persoon van Luuk Purvis en hij was de grondlegger van de 0-2 van Zaandijk. Remy Gouderiaan rondde deze keurig af. Strandvogels was geslagen en kwam bijna niet meer tot een aanval. De 0-3 van Collin van der Vaart en de 0-4 van Joey van Raam waren voor de statistieken.
“We hebben de wedstrijd in de tweede helft verloren”, zei Martin Glim. Hij verlaat Strandvogels aan het einde van het seizoen en wordt opgevolgd door Edwin Genaars. Trainer Christopher Manuputty, afkomstig uit een voetbalfamilie met verschillende broers spelend bij Saenden in het eerste elftal, zei: “Wij hebben in de tweedee helft gewonnen”. En was heel gelukkig met zijn overwinning.
Zijn team gaat door dit resultaat naar de 5e plek in de 4e klasse B. Wie de eerste periode pakt in deze klasse is ongewis Dit gaat tussen De Valken en St George. Wint de Valken van het nietige Hauwert’65 en verliest St. George van KGB dan is De Valken periodekampioen. Strandvogels speelt uit in een Medemblikker derby bij MOC volgende week, dat met 7-1 verloor van De Valken. Zaandijk krijgt Ilpendam op bezoek.

Verslag en foto: Bert Putters