Vertrouwen in centrummanagement moet vorm krijgen (+ audio interview met wethouder Helling)

Commissievergadering 23 januari

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Geen dure adviesbureau’s inschakelen en vier de zaken die je met de betrokkenen voor elkaar krijgt, stelt Kees Maas (ChristenUnie) voor, om de plannen voor de
binnenstad te verwezenlijken.

Het organiseren van de ontwikkeling van de binnenstad tot de huiskamer van Hoorn moet worden vormgegeven. Het centrummanagement die dit aankan zal samen met belanghebbenden in de binnenstad. Een strategisch actieteam zal dit jaar in een groeimodel komen tot een centrummanagement dat in staat is aan te geven hoe samenwerking het best versterkt kan worden en hoe dit kan worden gefinancierd. Er wordt € 120.000,- voor uitgetrokken.

Chris de Meij (Hart van Hoorn) kijkt er een beetje met zorg naar en constateert dat de ondernemers het overleg met de gemeente moe zijn. Er is weinig vertrouwen bij de binnenstadondernemers en dat wordt beaamd door Jeroen van der Veer (Sociaal Hoorn). Dat gebrek aan vertrouwen in het welslagen wordt door meer fracties gevreesd. Of de wethouder kan garanderen dat ok de jongere garde deel gaat uitmaken van het actieteam, wil Arnold Wegner (PvdA) weten.

Gesprek met wethouder Arthur Helling over actieprogramma Binnenstad Huiskamer van Hoorn

LUISTEREN NAAR HET INTERVIEW (6.29 min.) (https://www.hoorn-online.nl/interview/Gesprek met Arthur Helling 2023-01-23.mp3)

Reactie van de wethouder

Wethouder Arthur Helling dankt voor de positieve insteek van de raadscommissie. Hij ziet ook dat een goede samenwerking niet altijd even makkelijk is. Het is belangrijk dan alle genoemde partijen ook vertegenwoordigd zullen zijn. Hij ziet het als een groeimodel, waarbij het vertrouwen kan groeien. Hij belooft tijdig terug te komen bij de raad om verslag te doen van het proces. Er geen behoefte aan nog meer visies die al zijn neergelegd, er moet aangepakt worden. Hij verwacht wel degelijk een energieke inbreng van de binnenstadondernemers. Hij wil geen klagers bij elkaar zetten, maar mensen die elkaar energie kunnen geven. Hij stelt dat het nodig is om met georganiseerd vermogen de zaken aan te pakken.

Wethouder Arthur Helling over actiprogramma binnenstad huiskamer van Hoorn Wethouder Arthur Helling over actiprogramma binnenstad huiskamer van Hoorn