Fractievoorzitter Arnica Gortzak en raadslid Lisa Klinkenberg vertrekken bij PvdA-Hoorn

Beiden gaan verder in de Hoornse raad als onafhankelijke fractie

HOORNGIDS HOORN | Twee leden van de fractie van de PvdA-Hoorn gaan verder als onafhankelijke fractie. Arnica Gortzak en Lisa Klinkenberg stellen vast dat het bestuur van de PvdA-Hoorn een andere toekomstvisie heeft en idealen nastreeft die niet te verenigen zijn met die van hen.

Ook de koers die landelijk is uitgerold sluit niet langer aan bij de manier waarop zij lokale politiek willen bedrijven. Zij zullen zich de komende maanden gaan bezinnen op de toekomst en blijven het sociaaldemocratische gedachtengoed vertegenwoordigen in de Hoornse gemeenteraad.  

Arnica Gortzak: ”Met veel energie heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor de PvdA-Hoorn. Het doet me pijn om te vertrekken, maar ik voel me steeds minder thuis bij de partij vanwege de koers die, zowel landelijk als bestuurlijk, wordt ingezet.” Lisa Klinkerberg vult aan: ”In de twee jaar dat ik raadslid ben in de gemeente Hoorn, ben ik erachter gekomen dat vooral de lokale politiek mij interesseert. Het geeft nieuwe energie om in een onafhankelijke fractie onze ideeën en creativiteit te benutten.”

Arnica Gortzak en Lisa Klinkenberg Arnica Gortzak en Lisa Klinkenberg

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
7-2-2024, 19:44
@Bert Putters: er zijn mensen die daar anders over denken. Zij redeneren dat de gekozene die afscheurt, op persoon op die zetel gekozen is. Het totaal aantal zetels van een fractie is gerelateerd aan het aantal op die lijst/partij uitgebrachte stemmen. De gekozenen worden bepaald door het aantal voorkeurstemmen op die persoon.

Reactie: (Bert Putters)
7-2-2024, 13:50
Wanneer je als lid voor een partij bent gekozen in een volks vertegenwoordigend orgaan dan dien je jouw zetel ter beschikking te stellen van die partij. Dit is pure zetelroof.