Herinrichting Gedempte Turfhaven uitgesteld

ingevoerd op 18-7-2006

De herinrichting van de Gedempte Turfhaven in Hoorn wordt uitgesteld nu de Gemeenteraad eist dat er aanpassingen in de plannen komen. Veel ondernemers waren bijvoorbeeld niet blij met een te smalle rijbaan.
Oorspronkelijk was de gemeente van plan om eind augustus, direct na de kermis, te starten met de herinrichting van Gedempte Turfhaven, Dal en Spoorstraat. Het zou gaan om de eerste fase van dit project, het gedeelte tussen Breed en Ramen. Mede vanwege de festiviteiten rond het 650-jarig bestaan van Hoorn zou het resterende deel van het project in 2008 worden uitgevoerd.
 
Tijdens een informatieavond op 31 mei bleek dat veel ondernemers moeite hebben met de beoogde versmalling van de rijbaan naar 6 meter breedte. In de vergadering van de raadscommissie Stad en Ruimte van 6 juli kwam dat opnieuw aan de orde en heeft de commissie gevraagd om opnieuw in overleg te treden met de belanghebbenden over de wegbreedte van de Gedempte Turfhaven. Dit betekent dat het ontwerp van de herinrichting moet worden aangepast.

Al met al heeft dit tot gevolg dat het niet mogelijk is eind augustus met uitvoering van de werkzaamheden te starten. Daarom heeft het college ervoor gekozen de herinrichting in zijn geheel uit te stellen tot na de festiviteiten rond 650 jaar Hoorn. De herinrichting van de hele Gedempte Turfhaven, Dal en Spoorstraat zal nu begin 2008 starten. Het college is van plan het nieuwe ontwerp te gaan bespreken met de verenigingen van belanghebbenden en half 2007 een tweede informatieavond te organiseren.

Reacties
Reactie: (arie)
27-7-2006, 10:34
Moeilijk he inhoudelijk reageren,de les menselijke omgangs vormen na 35 jaar nog steeds niet geleerd,bij mij op school noemden ze uw soort een vervelende drammer.

Reactie: (f.alsemgeest)
26-7-2006, 19:11
Geef me nou eens één reden waarom ik me zou moeten verlagen tot het bedenkelijk lage taalkundige niveau van u. Ik ben overigens 35 jaar en heb op school tijdens Nederlandse les niet zitten pitten, als u begrijpt wat ik bedoel.

Reactie: (arie)
25-7-2006, 23:55
Jammer dat niet iedereen het met u eens is,makkelijk om dan over details te gaan zeuren,wat is dan een autoluwe deels autovrije binnenstad dat is de stad dichtgooien,en dat kan je gerust vergeten daar zijn de economische belangen te groot voor.
Ook jammer dat u een ander zijn (wedde)= loon misgunt.Misschien moet u even tot de hersenmassa laten doordringen dat de binnenstad waar dan ook druk is,en als je daar wilt wonen moet je dat accepteren,of verhuizen,er mogen meer mensen komen dan alleen bewoners,ook met de auto,probeer ook eens woorden te gebruiken die mensen onder de 60 ook nog begrijpen.

Reactie: (alsemgeest)
25-7-2006, 18:46
Als meneer Logisch eerst eens even leest wat er staat, dat vervolgens tot zijn hersenmassa laat doordringen en dan in fatsoenlijk Nederlands reageert, daar zouden we wat aan hebben.

Reactie: (arie)
24-7-2006, 00:27
Echt onvoorspelbaar dat als je in de binnenstad gaat wonen dat er dan een hoop mensen komen,met daarbij behorende transportmiddellen,wat een verrassing,dan moet je natuurlijk gewoon de stad dichtgooien,je hebt ook betaalbare woningen buiten de stad.

Reactie: (f.alsemgeest)
19-7-2006, 23:05
U gelooft toch zeker niet dat onze stadsbestuurders het hart in hun lijf hebben om de historische binnenstad autovrij te maken. Ze krijgen het nog niet eens voor elkaar om het blik uit een lullig pleintje, de Rode Steen, te weren. Bij het aantreden van de vorige raad, nu ruim vier jaar geleden, werden de binnenstadsbewoners gepaaid met een aantal door B. en W. gestelde beleidsprioriteiten: deels autoluwe, deels autovrije binnenstad, tonnagebeperking, 30-kilometerzone. Raar dat je daar nooit meer iemand over hoort reppen ten stadhuize en als je dan maar eens de stoute schoenen aantrekt en schout en schepenen om tekst en uitleg vraagt, krijg je te horen: nog even geduld, al die zaken zijn nog in onderzoek. Dat schiet niet op. Het liefst wil ik verhuizen naar een autoluwe straat, een straat waarnaar de voormalig wethouder van Verkeer is neergestreken met haar gezin, ver weg van het verkeerslawaai in het centrum. Helaas geniet ik geen wethouderswedde die een verhuizing mogelijk maakt.

Reactie: (Rob Verhoek)
18-7-2006, 11:13
Uiteindelijk is er maar één afdoende en definitieve oplossing: dichtgooien die hele binnenstad. Toegang autoverkeer alleen voor bewoners (maximaal 1 auto per wooneenheid), en toeleveranciers. Goede parkeervoorzieningen (echt goede!) in een ring eromheen, een systeem van gratis minbusjes om de binnnenstad te kunnen bereiken. Gemeentebestuurders, toon visie en lef en ga aan het werk!