Leerlingen en docenten Rebound Hoorn getrakteerd op taart

14-02-2024

HOORNGIDS HOORN | Elk jaar zet de VVD-fractie van de Provinciale Staten van Noord-Holland een organisatie in het zonnetje op Valentijnsdag 14 februari. Dit jaar is in Hoorn de keuze gevallen op De Rebound. Op de Reboundvoorziening (kortweg ‘De Rebound’) van het samenwerkingsverband van Praktijkgerichte scholen Westfriesland kan de leerling vaardigheden of leerprestaties bijschaven. 

Soms mist een leerling in het voortgezet onderwijs vaardigheden om het gewenste uitstroomniveau te halen. De Reboundvoorziening biedt de leerling een veilige omgeving buiten de school, in een kleine groep van 12 tot 14 leerlingen. Elke leerling krijgt intensieve begeleiding en training op de punten die bijgeschaafd moeten worden. De leerling werkt met materiaal van de eigen school.

Waardering
De Provinciale en Hoornse VVD vinden dit zo’n mooie en goede voorziening dat statenlid Bas de Wit en gemeenteraadslid Mitchel Sluis taarten kwamen uitreiken aan docenten Isabelle van Hamersveld en Pieter Klingers. Samen met de aanwezige leerlingen zijn de taarten lekker verorberd.
Mitchel Sluis: “Wat een geweldige en goede club die wij in onze stad hebben. Ze hebben een cruciale taak voor de opvoeding van sommige kinderen. De verhalen die wij daar hoorden bewijst de positieve bijdrage die zij hebben voor de samenleving”.

Foto: Mitchel Sluis, Isabelle van Hamnersveld, Pieter Klingers, Bas de Wit

Taartaktie Taartaktie