Nieuwe lokale politieke partij: Hoorn Open & Eerlijk

19-02-2024

HOORNGIDS HOORN | Nadat Arnica Gortzak en Lisa Klinkenberg twee weken geleden uit de fractie van PvdA-Hoorn stapten, gaan zij nu door met hun eigen partij: Hoorn Open & Eerlijk (HOE). 

Doel van de partij is om op lokaal niveau het sociaaldemocratische gedachtengoed te vertegenwoordigen, waarbij de focus ligt op leefbaarheid, armoedebestrijding, wonen en duurzaamheid. Dit alles open en eerlijk. 

Arnica Gortzak
Arnica Gortzak: ”Onze basisprincipes zijn de basisprincipes van het openbaar bestuur. Dit houdt in dat wij open en transparant zijn, duidelijke informatie geven over procedures en besluiten ons in te zetten voor gedegen participatie met onze inwoners. De afgelopen jaren hebben wij gezien dat niet alles wat er wordt besloten in het gemeentehuis uit te leggen is. Dat kan in onze ogen beter”. 

Lisa Klinkenberg
Lisa Klinkenberg vult aan: ”Ook in Hoorn is de woningnood hoog. Er moet echt worden ingezet op meer woningen voor starters en jongeren en er moet worden gezorgd voor een betere doorstroming, zodat iedereen een eerlijke kans heeft op een woning. Wij willen gaan voor een oplossingsgerichte benadering; we hebben een doel voor ogen en hoe gaan we dat doel samen realiseren? En daarin als lokale overheid bereid te zijn om aanpakken aan te passen op basis van veranderende omstandigheden en nieuwe inzichten”. 
Beiden geloven dat zij, met het oprichten van hun eigen partij, beter in staat zullen zijn invulling te geven aan hun raadswerk voor een mooiere, eerlijkere en duurzamere stad.

Arnica Gortzak  Arnica Gortzak
Lisa Klinkenberg Lisa Klinkenberg

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
19-2-2024, 23:54
Hoeveel partijen/fractie's zijn er nu in de gemeenteraad? De dames bewijzen de kiezer m.i. geen dienst: de sociaaldemocratie versnippert, heeft volgens mij zijn tijd gehad. Deze afsplitsing kan nog wel eens als boemerang gaan werken: De linkse kiezer die niet meer weet wat hij/zij moet stemmen, schuift langzaam maar zeker op naar rechts!