Ierse muziek in kerkje Oosterleek

26-02-2024

HOORNGIDS REGIO | Op zondag 10 maart is er in het Oosterleker Kerkje in het fraaie Oosterleek een Ierse folkmiddag met de muzikaal begaafde Masja & Robert, die inmiddels al vele jaren samen optredens verzorgen in het hele land. De aanvang van deze middag is 14.30 uur. De entree bedraagt € 7,50. Voor kinderen is er vrij entree.

Masja Klarenbeek: Zang, gitaar en mandoline
Masja Klarenbeek begon haar carrière eind jaren ’80 met o.a. Bert Pfeiffer. Masja kreeg toen gitaarles van Bert in Hoogkarspel. Tijdens deze lessen ontdekte Bert haar geweldige zangkwaliteiten. Sindsdien hielden de gebroeders Pfeiffer contact met Masja, die nu in De Bilt woont. Zij treedt nu inmiddels al heel wat jaren op met Robert. Met optredens in o.a. Mulligans, Amsterdam en in de folkclub Oosterleek.

Robert Pfeiffer: Zang, gitaar, mandoline en banjo
Robert Pfeiffer groeide op in Westfriesland in een muzikale familie. Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelde hij zijn muzikale kwaliteiten en liet zich beïnvloeden door zowel klassieke gitaarmuziek als door rock. Spoedig voegde hij daar zijn liefde voor Ierse muziek aan toe. Reizen naar de Keltische landen volgden al snel en speelde hij met bands op festivals door heel Europa, vooral met de legendarische band Amadán. Op het Ierse eiland Arranmore, Co. Donegal speelt Robert samen met Jerry Early en de lokale muzikanten sinds mid jaren ’80. Met Jerry Early nam hij daar meerdere CD’s op. Ook gaf Robert daar jaren les in IrishFolk Music.

Prachtige muziekmiddag
De ongetwijfeld prachtige muziekmiddag vindt plaats op zondag 10 maart in het Oosterleker Kerkje te Oosterleek. De aanvang van deze middag is 14.30 uur. De entree bedraagt € 7,50. Voor kinderen is er vrij entree. Wie dat wil kan komen genieten van mooie balades, jigs & reels en leuke meezingers. Wie weet komt de voormalige Herbergh uitbater Klaas Vis ook nog een paar deuntjes meezingen.... 

Masja en Robert Masja en Robert