Fancy Fair brengt bijna € 1000 op voor zieke moeder

04-03-2024

HOORNGIDS REGIO | Zondag 3 maart werd door de 25-jarige tweeling Anne-Fleur en Jasmijn Duppen een Fancy Fair en kunstveiling georganiseerd voor hun ernstig zieke moeder. Tijdens de gezellige markt waar eerder verkregen nieuwe en tweedehands spullen werden verkocht zijn ze erin geslaagd om circa duizend euro op te halen, waardoor de financiering van de beoogde behandeling in Australië weer een stap dichterbij is gekomen.

Hun moeder Lilian, inwoonster van Hoorn, lijdt al 30 jaar aan M.E. (myalgische encefalomyelitis). Door deze ziekte ligt ze 22 uur per dag in bed en is ze niet tot nauwelijks in staat om minimale dagelijkse taken uit te voeren. Voordat de ziekte M.E. haar lichaam binnendrong ging moeder Lilian door het leven als een energieke, enthousiaste, sociale en sportieve vrouw. Ze doorliep de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Tilburg en studeerde nog een jaar in Miami in de V.S. Ze heeft haar eigen dansschool gehad, gaf naast dans- en tennisles veel sportlessen op de basisonderwijs, voortgezet onderwijs en universiteit. Ze stond dan ook midden in het leven, tot die fatale dag 30 jaar geleden, waardoor ze van binnen kapot gaat. 
 
Behandelkliniek in Australië
In Nederland is er geen behandeling meer mogelijk. De artsen gaven uiteindelijk aan dat er geen genezende behandeling is voor Lilian en dat ze er maar mee moet leren leven. Godzijdank kwamen de beide zussen tot de ontdekking dat er in Australië een behandelkliniek is die M.E. met zeer goed resultaat kan behandelen. De behandeling van zes weken in Australië (met een lang, dagelijks natraject in Nederland) zorgt ervoor dat het immuunsysteem weer juist gaat werken en het heft de ontregeling van het zenuwstelsel op. Het neurologische systeem wordt als het ware gereset. 
Omdat de kosten voor deze behandeling zeer hoog zijn (€46.000 en volledig voor eigen rekening) heeft de tweeling een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen. Er zijn al diverse evenementen en acties georganiseerd, waar de Fancy Fair van afgelopen zondag er één van was.

Fancy Fair
De beide zussen waren er door verwerving in geslaagd om kleding, woonaccessoires, boeken, kunst, verzorgingsproducten, planten en nog veel meer te kunnen verkopen tijdens de Fancy Fair in en rond de oude Sint Jozefschool aan het Achterom in Hoorn, waar ook eten en drinken kon worden verkregen. De kunstwerken die konden worden verkocht dankten de zussen aan het kunstenaarscollectief ’Collectief Achterom’ dat voor dit uiterst goede doel graag doneerde. Wat aan kleding niet verkocht is krijgt een bestemming bij het Leger des Heils. De resterende waardevolle spullen krijgen hopelijk toch nog een nieuwe eigenaar, is de wens van  Jasmijn en Anne-Fleur, zodat het benodigde totaalbedrag verder kan oplopen. 

De tijd dringt
De crowdfunding voor Lilian heeft tot nu toe circa €38.000 opgeleverd, dus er is nog achtduizend euro nodig. En de tijd dringt, want in april staat de behandeling gepland. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die een bijdrage, groot of klein, willen leveren om Lilian weer een draaglijk leven te bezorgen. Wie Lilian, Jasmijn en Anne-Fleur wil helpen kan doneren op https://gofund.me/6f7d79df (https://gofund.me/6f7d79df).

Fancy Fair Achterom zondag 3 maart 2024 Fancy Fair Achterom zondag 3 maart 2024
Fancy Fair Achterom team Fancy Fair Achterom team