Verkoop expositie van collectie Jan Floris Swagerman

09-03-2024

HOORNGIDS HOORN | De Vereniging Oud Hoorn heeft een bijzondere schenking van vijfenveertig schilderijen en een twaalftal aquarellen ontvangen. Hierbij was het de uitdrukkelijke wens van de maker, Jan Floris Swagerman, dat de mogelijke opbrengst ten goede zou komen aan de Vereniging Oud Hoorn. 

Zijn bijzondere levensverhaal en het feit dat hij als autodidact zulke prachtige schilderijen heeft vervaardigd, en hij nooit zijn werken tentoongesteld heeft, heeft ons hart geraakt. Vrijwel alle werken betreffen Hoornse stadsgezichten in een stijl die sterk lijkt op die van Cornelis Springer. Een romantische blik op hoe Hoorn er in de 17e eeuw uitgezien zou hebben. Door een bod te doen op een schilderij of aquarel kunt u in het bezit komen van een van de werken. De hoogste bieder van ieder object krijgt na 10 juni bericht of het bod geaccepteerd is. 

De opbrengst
Oud Hoorn heeft een goede bestemming voor de te verwachten opbrengst gevonden. Gezien zijn passie voor tekenen en schilderen, gaat Oud Hoorn zijn naam verbinden aan een tweejaarlijkse wedstrijd op de grens van erfgoed en kunst. Het is dan de bedoeling dat onze stad beeldend wordt weergegeven. Zowel amateurs als professionals kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. Als eerste prijs wordt een bedrag van € 1.000 beschikbaar gesteld, voor zowel de professional alsook voor de amateur.
De verkoopexpositie is van 9 maart tot 8 juni, elke dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 14 uur te zien in het verenigingsgebouw van Oud Hoorn aan Onder de Boompjes 22 in Hoorn.

Jan Floris Swagerman - Olieverf 50x70 doek + lijst Oude Doelenkade Jan Floris Swagerman - Olieverf 50x70 doek + lijst Oude Doelenkade
Jan Floris Swagerman - olieverf 60x50 paneel. Achterom Jan Floris Swagerman - olieverf 60x50 paneel. Achterom
Jan Floris Swagerman - olieverf 50x60 paneel + lijst Jan Floris Swagerman - olieverf 50x60 paneel + lijst
Jan Floris Swagerman - aquarel 44x55 Jan Floris Swagerman - aquarel 44x55