Resultaten voetbal 9 en 10 maart

Vuurdoop voor Lars Mettivier Meijer van Hollandia tegen BOL

HOORNGIDS REGIO | Trainer/coach Lars Keppel van Hollandia wist al vroeg vorige week wie hij als vervanger ging opstellen voor Dennis Jansen, die op de inhaalwedstrijd tegen BOL niet had gerekend. Hij ontbrak in Broek op Langedijk wegens een weekendje skieën. Dat bood Lars Mettivier Meijer de kans op een basisdebuut. De twintigjarige middenvelder, die vanaf zijn twaalfde deel uitmaakte van de opleiding van Hollandia, kreeg een vuurdoop. De krachtpatsers van BOL zetten het vlaggenschip vanaf de eerste minuut vast op eigen helft, terwijl andersom juist de bedoeling was. Vaak vormde de lange bal op Niels Koster of gelegenheidsspits Bart Spil het enige redmiddel, waarbij Lars Mettivier Meijer werd overgeslagen.

Als er wel sprake was van een slag het middenveld, waar BOL elk initiatief van de Hollandianen in de kiem wilde smoren, probeerde Mettivier Meijer zich staande te houden. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Hij won duels en veroverde regelmatig ook de bal, terwijl dat niet primair staat voor een nummer 10. Aan het opbouwende werk kwam hij echter nauwelijks toe, waardoor deze wedstrijd zeker niet representatief werd voor zijn kwaliteiten. “Het was een lastige pot”, keek hij terug op het duel met de promovendus. “Ook voor mij persoonlijk. Ik ben niet gewend om op natuurgras te voetballen. Dat heb ik amper gedaan in al die jaren. Ik vond het fijn dat ik een kans heb gekregen van de trainer. Dan wil je sowieso je best doen. Dat heb ik gedaan. Maar ik vond mezelf niet heel goed.”

Hij kreeg de opdracht om achter gelegenheidsspits Bart Spil bij de opbouw van BOL zijn directe opponent Jurre van Lingen uit te schakelen. En verder ook zoveel mogelijk voor diepgang te zorgen en op doel te schieten. Vooral van dat laatste kwam weinig terecht, beaamde Lars. “Het was een stevige wedstrijd. Ik wil altijd duels winnen, maar ik ben geen speler die er hard ingaat. Ik moet het meer van mijn techniek hebben. Dat lukte gewoon te weinig.”

De twintigjarige student werktuigbouwkunde uit Hoorn traint al vanaf het begin van het seizoen mee met het eerste elftal. Hij is ook een goede zaalvoetballer. In de nationale selectie van Onder-19 speelde Lars zelfs drie interlands. Op bezoek bij JOS Watergraafsmeer maakte hij als invaller zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Hollandia. Zijn voorkeur gaat uit naar een plek op het middenveld. Als aanvallende en verdedigende middenvelder, maar tevens aan de zijkant. “Eventueel kan ik ook nog rechtsbuiten spelen en vanwege mijn sterke linkerbeen naar binnen kruisen.”

Mettivier Meijer, die in de E-pupillen van Always Forward zijn eerste schreden zette op het voetbalveld, is vastbesloten bij Hollandia proberen te slagen. “Dit is wel een beetje mijn top. Mijn vader heeft wat telefoontjes gehad van andere clubs, maar ik blijf bij Hollandia. Ik zit in een heel leuk team en ik vind het niveau hoog genoeg.”

Dat ‘niveau’ liet Hollandia bij BOL te weinig zien. Maar ondanks de druk die de ploeg van trainer Erwin Tump uitoefende kregen de Hoornaars kansen. Niels Koster stond twee keer oog-in-oog met doelman Romain de Jong, maar de bal ging niet in het doel. En misschien wel de grootste kans had Encho Margaritha kort voor rust. Kennelijk verrast door de vrije doortocht schoot de centrale verdediger de bal met een merkwaardige curve naast. Aan de andere kant had Jack Schoon voor een leeg doel ook mogen scoren bij een van de kansen voor BOL.
Uiteindelijk deed Hollandia met persoonlijke fouten zichzelf de das om. Een onnodige overtreding van Delano Woud leidde de 1-0 in. Van Lingen schoot de vrije trap door de muur in de hoek. Balverlies op links bood BOL negen minuten voor tijd kans op een counter, Daniel Vos gaf het laatste tikje (2-0). “Het lijkt wel of we een uit-syndroom hebben”, sprak Lars Keppel die zijn elftal nauwelijks herkende in dit duel.

Dinsdag (20.00 uur) komt BOL naar Sportpark Juliana voor een treffen in de achtste finales van het bekertoernooi. “Dan zijn we op het kunstgras veel beter”, voorspelt Lars Mettivier Meijer. “Daar kunnen we ons eigen spel spelen met snel combinatievoetbal in plaats van de lange bal te hanteren.” En als hij dan vanwege de terugkeer van Dennis Jansen weer op de bank moet plaatsnemen? “Geeft niets. Op naar meer, ik wil langzaam groeien.”

Verslag: Erik Oudshoorn
===========================================================================

VVS ’46 – Always Forward 0–0

Always Forward heeft zondag in de altijd lastige uitwedstrijd tegen VVS ’46 voor de vijfde maal in de lopende competitie een gelijkspel geboekt. In Spanbroek hoefde de man aan het scorebord geen enkele keer in actie te komen. In 13 van de 17 tot nu toe in de competitie gespeelde wedstrijden heeft Forward de nul achterin kunnen vasthouden, een in de historie van de club zeldzame prestatie.

De straffe, dwars over het veld waaiende wind en het nogal hobbelige veld zorgden voor moeilijke voetbalomstandigheden en omdat beide ploegen hun zaken in verdedigend opzicht goed voor elkaar hadden, waren kansen zeer schaars. In het eerste bedrijf was aan Forward-zijde de beste mogelijkheid voor Lucas Laan, toen hij in de 12e minuut op een fraaie dieptepass van Jeffrey de Moel op links kon doorbreken. Hij omspeelde de VVS-doelman, maar kwam vervolgens in een lastige schiethoek en zijn inzet verdween, mede door een stuit van de bal over een hobbel, over het doel. Een kleine tien minuten later was het de beurt aan Joeri Kerkhoven om door te breken op een dieptepass, maar hij werd met een knap uitgevoerde sliding gestuit door de laatste verdediger van de thuisploeg. Enkele minuten voor de pauze forceerde Lucas Laan op links een corner. Joeri Kerkhoven plaatste de bal naar de zich op de rand van het VVS-strafschopgebied bevindende Nick Bot, die op zijn beurt Joost Ruttenberg op rechts bereikte. Uit de voorzet van Joost Ruttenberg knalde Cemil Zaal van voorbij de tweede paal hard in (of voor), waarbij de bal aan Danilo v.d. Woude, die nog een vergeefse poging deed hem te raken, voorbij vloog.
De thuisploeg belaagde het Forward-doel halverwege de eerste helft eenmaal met een afstandsschot, met een lastige stuit, dat doelman Niels Post in twee instanties onder controle kreeg. Vijf minuten later leidde een afgeslagen voorzet uit een aanval van de thuisploeg over rechts tot een schot uit de rebound, dat over het doel van Niels Post verdween. Een letterlijk knalharde botsing tussen Jeffrey de Moel en een tegenstander zorgde voor een schrikmoment, maar wonderbaarlijk genoeg konden beiden de strijd ongeschonden voortzetten.

Tweede helft
Ook in de tweede helft deden er zich bij de doelen slechts weinig gevaarlijke momenten voor. In de 53e minuut ging een voorzet van links van Cemil Zaal voor het VVS-doel langs zonder dat iemand de bal raakte. Na een klein uur spelen kwamen Tom Hoeve en Remco Loos in het veld voor Danilo v.d. Woude en Jeffrey de Moel. Een kwartier later kreeg de thuisploeg de grootste kans van de wedstrijd toen de bal uit een vrije trap in de ruimte achter de Forward-defensie belandde en een spits kon inschieten. Niels Post wist de inzet knap met de voet te keren.
Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd maakten Joeri Kerkhoven en Lucas Laan plaats voor Daimy Mac Donald en Patrick Tap. Enkele minuten later moest Clyde Limbach het veld met een blessure verlaten. Voor hem kwam Sander Bol binnen de lijnen. Tijdens het slotoffensief van Always Forward leidde een door Terence Alberg opgezette aanval tot een mogelijkheid voor Joost Ruttenberg. Zijn uit een heel scherpe hoek afgevuurde schot verdween voorlangs het doel.

VVS ’46 – Always Forward 0–0 (0–0).
Always Forward: Niels Post, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan, Cemil Zaal, Clyde Limbach (77, Sander Bol), Nick Bot, Joeri Kerkhoven (70, Daimy Mac Donald), Lucas Laan (70, Patrick Tap), Jeffrey de Moel (57, Remco Loos), Joost Ruttenberg en  Danilo v.d. Woude (57, Tom Hoeve).

Verslag: Hans Smit
Westfriezen wint met 4-0 van Flevo

In een prima wedstrijd onder uitstekende weersomstandigheden heeft Westfriezen in eigen huis een verdiende 4-0 overwinning behaald op middenmoter Flevo uit Middenmeer. Ondanks de afwezigheid van topscorer Pieter Koopman slaagden diens teamgenoten erin om met zeer aanvaardbaar spel geleidelijk tot een 4-0 overwinning te komen.

Al in de 6e minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Uit een prima assist van Tom Overtoom was het Joost Kramer die fraai wist te scoren. Gedurende de gehele eerste helft wist Westfriezen het overwicht te behouden, maar tot scoren kwam het niet.
Dat lukt aanzienlijk beter in de tweede helft. In de 53e minuut scoorde Wesley Mak uit een rebound de 2-0, na gepruts in de Flevo-verdediging was het Max Broers die de 3-0 scoorde en in de 79e minuut scoorde Remco van Beek de 4-0.
Een uitermate verdiende overwinning, waardoor Westfriezen in de bovenste regionen blijft meedraaien. Volgende week speelt de club uit Zwaag tegen middenmoter FC Uitgeest.
Always Forward (zat.) – Wartburgia 3–3

Always Forward (zat.) heeft zaterdag in eigen huis een 3–3 gelijkspel geboekt tegen Wartburgia. Net als in de uitwedstrijd tegen de Amsterdammers moest de ploeg een 3–2 achterstand wegwerken. Daarin slaagde Forward door – voor de zoveelste maal in het lopende seizoen – in de slotfase van de wedstrijd een treffer te produceren. Voor Wartburgia was dat een behoorlijke teleurstelling, omdat de ploeg in zijn strijd om lijfsbehoud de punten uitstekend had kunnen gebruiken. De achterstand van de Amsterdamse ploeg op het op de onderste veilige plaats van de ranglijst staande Zwaluwen ’30 werd met dit gelijke spel met slechts één punt teruggebracht tot de nog altijd aanzienlijke kloof van acht punten.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurde er weinig noemenswaardigs.  Na tien minuten spelen ontstond het eerste dreigende moment, toen Nick de Wit de bal op de speelhelft van de tegenstander oppikte en na een korte dribbel een afstandsschot afvuurde, dat via een Amsterdams lichaam langs het doel vloog. Even later volgde een vloeiende aanval van de thuisploeg met een hoofdrol voor Boyd Stevens, maar de afrondende voorzet van Yannick Kuijpers belandde helaas op het dak van het doel. Een kort daarna wel voor het doel komende voorzet van Leon Machielse was net iets te hoog voor Stefan Schipper om raak te kunnen koppen. De bezoekers zorgden na een kwartier voor een gevaarlijke aanval over rechts, die afgerond werd met een door hun centrumspits onder zware druk van de uitstekend spelende Joep Rive gelost schot dat langs het Forward-doel verdween.
In de volgende minuut kwam Always Forward op voorsprong. Boyd Stevens kwam op eigen speelhelft vlak voor de middenlijn in balbezit. Hij zag dat de Wartburgia-doelman iets te ver voor zijn doel stond en trok daarvan het volle profijt door de bal met een vlak onder de lat in het doel dalende boog tegen het net te doen belanden (1–0). Dit doelpunt deed sterk denken aan de soortgelijke treffer die hij in het vorige seizoen tegen ZVC liet aantekenen.
In de 24e minuut veroverde Nick de Wit opnieuw de bal op de Amsterdamse speelhelft. Met een pass naar links lanceerde hij Yannick Kuijpers, wiens voorzet net buiten bereik van Leon Machielse voor het Wartburgia-doel langs ging. Enkele minuten later kopte Nick de Wit de bal uit een door Milco Leijen geforceerde en door Leon Machielse genomen corner van links van voorbij de tweede paal voor het doel langs.
Wartburgia sloeg vervolgens terug met een gevaarlijke aanval die beëindigd werd met een vanaf de rand van het Forward-strafschopgebied afgevuurde knal, die doelman Aron van Loon fraai tot corner wist te verwerken. Deze hoekschop leidde tot een nieuwe aanval en uit de voorzet van links kopte een centrale verdediger van de Amsterdammers de gelijkmaker binnen (1–1). Enkele minuten voor de rust hernieuwde Always Forward zijn voorsprong. Net als bij de tegentreffer vormde een hoekschop de inleiding. Nadat de voor het doel gebrachte bal was weggewerkt werd de aanval nieuw leven ingeblazen en uiteindelijk vond Boyd Stevens met een dieptepass Stefan Schipper die zich om zijn as draaide en met een hard, vlak langs de paal in het doel belandend schot de tweede Forward-treffer op het scorebord bracht (2–1). Een goede verdedigende actie van Joep Rive verzekerde even later dat de voorsprong tot de rust gehandhaafd werd.

In de openingsfase van het tweede bedrijf kwamen de bezoekers tot een offensief, waarin goalie Aron van Loon diverse malen moest ingrijpen bij hoge voorzetten. Een andere voorzet, resulterend uit een gevaarlijke Wartburgia-aanval over rechts, kon door Yannick Kuijpers en Nick de Wit met moeite worden weggewerkt. Enkele schoten gingen heel royaal resp. vrij dicht over Aron van Loons doel en een treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant van het veld wilde een Wartburgia-verdediger na een klein uur spelen een Forward-aanval afbreken door de bal terug te koppen richting zijn eigen doelman. Leon Machielse was echter eerder bij de bal, maar zijn inzet miste het doel net. De keeper van de Amsterdammer raakte door zijn botsing met Leon Machielse aangeslagen en behoefde een langdurige oplapbeurt.
Enkele minuten later kwamen de Amsterdammers opnieuw op gelijke hoogte, toen hun beste aanvaller op links binnen het Forward-strafschopgebied werd bereikt. Hij manoeuvreerde zich met een korte dribbel naar het centrum en schoot vervolgens met zijn rechterbeen hard binnen in de korte hoek (2–2). Een paar minuten daarna volgde uit een door Stefan Schipper geforceerde en door de Wartburgia-verdediging afgeslagen corner een Forward-aanval die besloten werd met een voorzet van links. Kevin van Gasteren kon de bal helaas net niet goed genoeg raken en zag zijn kopbal vlak over de kruising verdwijnen.
De volgende kans was voor de Amsterdammers. Met een pass van links werd de centrumspits in stelling gebracht, maar met een voortreffelijke ingreep voorkwam Aron van Loon een treffer. Dit bleek echter slechts uitstel van executie, want korte tijd later volgde een heftige Wartburgia-aanval, waarin diverse schotpogingen werden geblokt. Uiteindelijk belandde de bal dicht bij het Forward-doel voor de voeten van een Amsterdammer, die wel de ruimte had om doeltreffend uit te halen (2–3).
Jimmy Bouwhuis en Joey Papmelodias kwamen in het veld voor Milco Leijen en Jouke Huitema. Enkele minuten daarna volgde de wissel van Dennis van Tricht voor Jelle Huitema. Forward ging op jacht naar de gelijkmaker. In het slotoffensief raakte Kevin van Gasteren enkele malen aangeslagen en in de 84e minuut moest hij zich geblesseerd laten vervangen door Toufik Abubakari. De gelijkmaker van Forward kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Joep Rive kreeg, als achterste man, op zo’n 35 meter van het Wartburgia-doel de bal van links aangespeeld. Hij waagde een hard en laag afstandsschot, dat aan alles en iedereen voorbij vloog en in de uiterste hoek van het doel eindigde (3–3).
In de toegevoegde speeltijd kregen beide ploegen nog mogelijkheden. Een prima ingreep van Joep Rive voorkwam een Amsterdams schot uit kansrijke positie. Dennis van Tricht besloot een actie met een schot waarop de Wartburgia-doelman een knappe redding verrichtte. Minder overtuigend was zijn ingreep bij een voorzet van Leon Machielse, waardoor de bal via Toufik Abubakari net langs zijn doel ging.

Always Forward (zat.) – Wartburgia 3–3 (2–1). 16, Stevens 1–0; 33, 1–1; 41, Schipper 2–1; 61, 2–2; 69, 2–3; 90, Rive 3–3.
Always Forward (zat.): Aron van Loon, Joep Rive, Nick de Wit, Boyd Stevens, Yannick Kuijpers, Jouke Huitema (71, Joey Papamelodias), Jelle Huitema (79, Dennis van Tricht), Milco Leijen (71, Jimmy Bouwhuis), Leon Machielse, Stefan Schipper en Kevin van Gasteren (84, Toufik Abubakari).

RKEDO verliest wederom in de 3 klasse B, nu van WSV’30

Hoe laat je een ploeg weer attractief voetbal spelen, zal coach Yotti Papamelodias van RKEDO zich afvragen. Vorige week tegen Bergen zag hij zijn ploeg niet met inzet spelen. Aan de inzet was er zondag niets mis. Maar wel de onkunde van het goed in bezit houden van de bal in de ploeg. Passes die niet goed aankwamen en schoten naast het doel.

Daarentegen lukte het tegenstander WSV’30 dit wel. Na de 2-0 achterstand thuis wist WSV’30 zich daar terug te vechten en die wedstrijd eindigde toen in 2-2.
Vanuit een gesloten verdediging kwamen de mannen van Arjan Zwaan niet veel, maar wel gevaarlijk voor het doel van RKEDO-goalie Jippe Giling. Hij stopte de ballen bekwaam door zich goed op te stellen. Gelijk in het begin van de wedstrijd was het wel RKEDO dat een mogelijkheid had de doelman van WSV’30 te verschalken. Roy Wigman stond te ver voor zijn doel en Mathijs van der Veer had de mogelijkheid om met een lob zijn ploeg op voorsprong te zetten. Echter zijn schot ging zonder enige passie naast. In biljartkringen spreekt men dan dat hij beter had moeten krijten.
Nee, WSV’30 zocht de aanval en in de 10e minuut was het raak. Uit een hoekschop lepelde Huub van Essen de bal voor het doel, geen van zijn medespelers raakte de bal, maar wel de  ongelukkige Chris van der Heijden van RKEDO. Hij kreeg de bal eveneens ongelukkigerwijze aangespeeld door Ted Hart: 0-1.
De meeste kansen waren voor WSV’30, maar gescoord werd er niet ondanks de grote vrijheden en het feit dat RKEDO Jippe Giling op doel had staan. De enige echte uitgespeelde kans voor RKEDO in de eerste helft was er voor Jacco Veldhuizen, maar ook doelman Roy Wigman kweet zich van zijn taak. Rust 0-1.

Na rust wilde RKEDO wel knokken, maar WSV’30 wist elke aanval van RKEDO om zeep te helpen. Yotti Papamelodias liet zijn manschappen een op een spelen. Daardoor kreeg WSV’30 de ruimte. Na een mooie aanval over rechts kreeg Jeroen Post de bal en hij zag Roy Kley vrij staan. Die had maar een hoek om uit te zoeken: 0-2. Ondanks de vele hoekschoppen van RKEDO lukte het ze niet om een aansluiting te krijgen. Integendeel, WSV’30 had de 0-3 op de schoenen. Een gestopte bal van Giling kwam voor de voeten van Jeroen Post maar zijn omhaal kwam op de lat en toen in de handen van Gilling. RKEDO deed er alles aan om de aanval te zoeken. Af en toe ook onreglementair. De goed leidende Mariska Overtoom uit Obdam hield  de zaak met enkele gele kaarten goed in de hand. Zij heeft niet voor niets de FIFA badge om internationale vrouwen jeugdteams te leiden. De aanvallers van RKEDO schoten tekort om zich eens lekker vrij te spelen. Menigeen zocht de drukte op en dit was koren op de molen van WSV’30. Na goed uitverdedigen kam de bal op rechts bij Daan van Putten. Hij zag Luuk Mol vrijstaan en in blessuretijd scoorde deze laatste de 0-3 binnen.
Tot groot verdriet van de teleurgestelde supporters van RKEDO. Die dit allemaal aanschouwden op het B-veld, omdat het A-veld van een nieuw kunstgrasveld wordt voorzien. “We hopen eind van deze week weer te kunnen spelen op dit veld”, aldus een bestuurder van RKEDO. Yotti Papamelodias vond de nederlaag geen blamage, maar hoopt niet af te zakken naar de 4e klasse met wedstrijden om degradatie tegen bijvoorbeeld De Valken en anderen. Het zou wel als voordeel hebben dat er weer gespeeld kan worden tegen louter Westfriese tegenstanders. Maar daar gaat Yotti Papamelodias niet van uit:  “We hebben vorig jaar ook gezien dat wij ons kunnen handhaven.”

Verslag: Bert Putters
BOL - Hollandia 2-0
VVS’46 - Always Forward 0-0
Westfriezen - Flevo 4-0
HSV Sport - SV Wieringerwaard 2-1
Hauwert’65 - SV Rood-Wit Zaanstad 0-0
Spartanen - Hollandia T. 4-1
SEW - Grasshoppers 2-2