Bewonersoverleg Binnenstad organiseert bijeenkomst voor bewoners

Verkeerskundige maatregelen binnenstad hebben grote gevolgen voor bewoners, bezoekers en ondernemers

HOORNGIDS HOORN | De bewoners en ondernemers van de  binnenstad van Hoorn staat het een en ander te wachten op verkeerskundig gebied. En dat roept uiteenlopende vragen op. Om de bewoners bij te praten heeft het nieuw leven ingeblazen Bewonersoverleg Binnenstad een bijeenkomst georganiseerd om hierover te spreken en vragen te laten stellen door de aanwezigen. De beantwoording zal worden gegeven door medewerkers van de gemeente Hoorn. Dat zal gebeuren op woensdag 20 maart in Huis Verloren aan het Kerkplein.   

De gemeente is op verschillende gebieden doende om het leefklimaat in de binnenstad te verhogen en de verkeersstromen in goede banen te leiden. Zo onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om maatregelen te nemen om het gemotoriseerd verkeer in de binnenstad terug te dringen. Ook wordt gesproken over het verlagen van de maximumsnelheid, het terugdringen van het aantal parkeerplaatsen en het tegengaan van doorgaand sluipverkeer.  Stuk voor stuk maatregelen die gevolgen hebben voor het welzijn en de bereikbaarheid van bewoners en winkeliers. 

Presentatie
Ambtenaren van de gemeente Hoorn zullen een presentatie geven over de visie en plannen op korte en lange termijn voor de binnenstad, die gevolgen zullen hebben voor zowel bezoekers als bewoners van de binnenstad. Verkeerswethouder René Assendelft zal ook aanwezig zijn. Bewoners, ondernemers en andere betrokkenen in de binnenstad kunnen vragen stellen en hun mening over de plannen geven. Op deze manier heeft de gemeente de mogelijkheid om niet alleen bewoners over voorgenomen beleid te informeren, maar ook feedback te ontvangen van bewoners. 

Overleg Leefbaarheid Binnenstad
Het is alweer een aantal jaren geleden dat het Overleg Leefbaarheid Binnenstad (OLB) is opgeheven. Dit periodieke overleg was toegankelijk voor binnenstadbewoners, ambtenaren en lokale politici. Er was op die manier een wisselwerking tussen lokale politiek en bewoners. Vereniging Bewoners Havenkwartier en Bewoners Commissie Binnenstad hebben met de gemeente overlegd om weer te starten met een bewonersoverleg binnenstad, waar bewoners hun mening kunnen inbrengen over zaken die spelen in de binnenstad. Op woensdag 20 maart zal in Huis Verloren weer een eerste bijeenkomst plaatsvinden. Daarvoor wordt iedereen uitgenodigd. Aanvang 19.30 uur.

Roode Steen 20 februari 2024 Roode Steen 20 februari 2024