Intermaris levert in Blokker 50 nieuwe sociale huurwoningen op

12-03-2024

HOORNGIDS REGIO | De Gaander en Staander in de Bangert Oosterpolder in Blokker zijn klaar. De Staander aan de Meester Mantelstraat en De Gaander aan de Bovenweid bestaan elk uit 25 appartementen voor sociale huur. De woningen zijn volledig gasloos en klaar voor de toekomst. De nieuwe huurders hebben inmiddels de sleutel ontvangen.

Weer 50 woningen erbij
Eind februari heeft Intermaris de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van De Staander. Op 11 maart was het de beurt aan de nieuwe bewoners van De Gaander. Deborah Smidt kreeg de sleutel uit handen van Jurre Terhorst, directeur Wonen van Intermaris. “We zijn zeer verheugd met weer 50 toekomstbestendige appartementen erbij. Zeker in de Bangert Oosterpolder. In deze wijk zijn nog niet zoveel appartementen en daar is veel vraag naar. En als je dan al die blije bewoners ziet, dan weet je waar je het voor doet.” 

“Een nieuw begin”
Deborah Smidt was opgetogen. Voor haar betekent het een nieuw begin. “Ik was zo blij, ik heb de medewerkers van Intermaris zelfs geknuffeld.” Maar ook Tom Hopster was blij. Hij kreeg op 26 februari de sleutel van zijn woning in de Staander. Binnen een week had hij zijn nieuwe woning ingericht en was hij erin getrokken. Dat maakte vooral zijn moeder heel blij, zei hij met een knipoog. Tom was al vanaf zijn 18e ingeschreven in Woonmatch en kwam nog net in aanmerking voor de jongerenwoning voor jongeren tot en met 27 jaar.
 
Gasloos
De appartementen zijn gasloos en hebben een eigen Warmte-koudeopslag (WKO). De appartementen worden op deze manier verwarmd en gekoeld. Iedere woning heeft een eigen warmtepomp die gebruikmaakt van de bodembron. De warmtepomp regelt de verwarming, koeling en warm water in de woning. Dit gebeurt op een duurzame manier. De warmtepomp gebruikt geen gas, maar werkt op elektriciteit.

Termen uit de molenbouw
Gaander en Staander zijn termen uit de molenbouw. Een staander is een standaard waar de molen omheen draait. Een gaander is een stelling rondom een hoge molen om de molen te kunnen bedienen. Molen De Krijgsman in de buurt diende hiervoor ter inspiratie.

Gaander 1 Gaander 1
Gaander 2 Gaander 2