Hollandia wint makkelijk van BOL in de kwartfinale van de beker: 5-1 (+ video interview met Niels Koster van Hollandia)

13-03-2024

HOORNGIDS HOORN | Afgelopen zaterdag verloor Hollandia op het hobbelige veld van BOL met 2-0 voor de competitie in de 4 divisie. Dinsdagavond werd met veel overtuiging gewonnen. Met een ruststand van 2-1 eindigde de wedstrijd in 5-1.

In het begin waren er veel uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Echter Hollandia was de bovenliggende partij. In de 10e minuut was het raak. Weliswaar met hulp van scheidsrechter Johan Jensch, die correct floot en de wedstrijd strak hield. Al waren de supporters van BOL het daar niet mee eens.
Toch kwam BOL langszij. Een vrije schop net buiten de 16 meter werd keurig ingeschoten over de tweemans muur. De niet bijster lange tweede doelman van Hollandia, Jesse Vink, raakte de bal nog wel aan, maar de bal werd door Jack Schoon zo hard ingeschoten dat hij er niets tegen kon doen: 1-1. BOL dacht aan meer. Hollandia stak daar een stokje voor en een aanval over rechts werd goed voor het doel gelepeld door Niels Koster en verdediger en reserve aanvoerder Denzel Inyamah liep de bal achter doelman Romain de Jong: 2-1. De man die bij BOL de lijnen altijd uitzet, Tima Plak, werd node gemist. “Hij kan het spel helemaal naar zich toetrekken”, aldus een BOL-official. Ruststand 2-1.

Na rust een ontketenend Hollandia, dat echt de aanval zocht. Er waren al wat kansen, maar de doelman van BOL had zeker zijn avond en stond menig doelpunt in de weg. Na 10 minuten in de tweede helft was het weer een mooi opgezette aanval door Dennis Jansen, die door invaller Lars Mettivier Meijer goed doorgespeeld werd naar Niel Koster en dat betekende 3-1. Daarna kreeg BOL nog een strafschop voor de aansluiting, maar deze werd tegen de paal geschoten. Aan de andere kant kreeg Hollandia ook nog een strafschop die keurig werd gestopt door doelman De Jong. Even later strafte Niel Koster nog een fout in de verdediging af en schoot zijn 2e binnen: 4-1. Bijna op het einde van de wedstrijd maakte Stan Prins de 5-1, door een goed uitgespeelde aanval over links.

Verslag foto en video: Bert Putters