Bruggenbouw naar stadsstrand voor fietsers en voetgangers in volle gang

18-03-2024

HOORNGIDS HOORN | Tussen de Grote Waal en de Westerdijk worden drie fiets- en voetgangersbruggen gebouwd om de wijk te ontsluiten en de toegang tot het stadsstrand zonder omwegen eenvoudig te maken. Via de bruggen belandt men op het zich onderaan de dijk bevindende reeds bestaande wandelpad, waarna men de weg omhoog kan nemen om op de Westerdijk te geraken. 

Het gaat om drie bruggen: rechtdoor bezien vanaf de rotonde van de Middelweg, bij de Poolster en bij de Astronautenweg. Over circa een maand, maar uiterlijk in mei zijn de bruggen klaar.

Bruggen naar de parkeerplaatsen vertraagd
De bruggen die de Westerdijk verbinden met het stadsstrand laten nog even op zich wachten. Daar is vertraging in opgetreden vanwege een dispuut tussen de gemeente Hoorn en de Alliantie Markermeerdijken, maar dat geschil is inmiddels opgelost, zodat de werkzaamheden weer in volle gang zijn. Door de vertraging zullen deze bruggen naar de parkeerplaatsen op het stadsstrand nog niet gereed zijn per 1 juni, de datum waarop het tweede deel van het stadsstrand in gebruik zal worden genomen.

Brug naar Westerdijk vanaf Middelweg A Brug naar Westerdijk vanaf Middelweg A

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
20-3-2024, 14:54
Beste heer Kuipers Wellicht komt er nog een hellingbaan, maar ik zou daar in uw geval specifiek om vragen bij de gemeente Hoorn. Voorlopig zult u het moeten doen met de ingang naast de schouwburg.

Reactie: (Frank Kuipers)
18-3-2024, 22:33
Mijn reactie betreft de volgende zinsnede uit uw tekst "waarna men de weg omhoog kan nemen om op de Westerdijk te geraken" Op welke manier kunnen mensen met rolstoel, rollator etc. dan wel op de Westerdijk geraken ?? Een hellingbaan zou daar toch wel uiterst handig zijn !.