Resultaten voetbal 23 en 24 maart

Eenvoudige overwinning van Hollandia in Alphen aan den Rijn

HOORNGIDS REGIO | Een kat in nood maakt rare sprongen. Degradatiekandidaat Alphense Boys, dat al het hele seizoen onderaan in de Vierde Divisie bengelt, kreeg de afgelopen weken weer wat hoop door drie wedstrijden op rij te winnen. Hoogland, SJC en WV-HEDW werden aan de gammele zegekar gebonden. Hollandia maakte aan die serie wreed een einde. Toch liep de voetbalmachine van trainer Lars Keppel niet zo gesmeerd als de uitslag misschien doet vermoeden.

De opbouw was vaak slordig. In de persoonlijke duels toonde Hollandia zich over het algemeen heer en meester, de combinaties op het middenveld en de technische hoogstandjes waren vaak oogstrelend, maar bij de eindpass of de afronding ging het regelmatig mis. Niels Koster moest met zijn krachten smijten en werd te pas en te onpas met onzuivere passes de diepte ingestuurd. Gebrek aan rendement is al het hele seizoen de achilleshiel van Hollandia.
Tot de openingsgoal van Alphense Boys stond Luke Abelskamp een keer alleen voor de keeper en schoot Niels Koster bijna op de doellijn over. In de 33e minuut verzuimde diezelfde Niels Koster in een een-tegen-een-situatie te stiften of de bal op tijd langs de sluitpost van de rode lantaarndrager te schuiven. Het scorebord wees inmiddels 1-1 aan. Door wederom een slordigheidje van Ancho Margaritha waren de Boys via Julian van der Kwaak tegen de verhouding in op een voorsprong gekomen. Hij kreeg een vrije doorgang naar het doel van Dirk Bakker.
De centrale verdediger maakte zijn fout een paar minuten later goed. Luke Abelskamp werd op de achterlijn getorpedeerd door keeper Daniel Abbink en arbiter Oscar van Hoof wees resoluut naar de stip. Met een rolletje schoof Ancho Margaritha de bal in de rechterhoek, terwijl de doelman naar de andere kant dook. Twee minuten later had Hollandia helemaal orde op zaken gesteld. Jesse Koeman soleerde op de achterlijn naar het doel waarna zijn voorzet door Lekan Onasanya pardoes in eigen doel werd getikt.
Op het juiste moment besliste Hollandia de wedstrijd, namelijk kort na rust. Luke Abelskamp bereikte na een actie Niels Koster, die dit keer het vizier wel op scherp had staan. Het duurde vervolgens veertig minuten voordat de man-in-vorm Delano Woud na een lange, krachtige rush de bal met een geweldige knal in het net schoot en de eindstand op 1-4 bepaalde. Maar in die tussenliggende periode was Hollandia verschillende keren ontsnapt aan een tegentreffer.
Donderdag (20.00 uur) komt een andere laagvlieger naar Sportpark Juliana: DHSC dat verrassend AFC’34 (2-0) versloeg. Het is een inhaalduel nadat de Utrechtse ploeg eerder dit seizoen even uit de competitie was genomen vanwege een betalingsachterstand aan de KNVB. Inmiddels zijn de financiële problemen alleen maar toegenomen, maar niet de schulden aan de bond. Voor Hollandia vormt het duel het begin van een krankzinnige serie van vier wedstrijden in tien dagen. Daar zou geen profclub aan beginnen. Tweede Paasdag volgt het tweede inhaalduel met AFC ’34, ook thuis, de donderdag erna FC De Bilt uit in het bekertoernooi en zondag 7 april weer een wedstrijd op eigen bodem tegen Hoogland. Tweede Klasser De Bilt heeft vanaf zaterdag jl. vrij om zich voor te bereiden op de confrontatie met Hollandia. Trainer Lars Keppel ziet dat eerder als een nadeel dan een voordeel.

Verslag: Erik Oudshoorn
===========================================================================
Always Forward wint moeizaam van rode lantaarndrager Texel’94

Bij een gevoelstemperatuur van 4 graden, enkele buien en veel wind was het moeilijk voetballen voor de 22 acteurs op het eiland Texel. Koploper Always Forward was het aan z’n stand verplicht om het op de laatste plaats bivakkerende Texel’94 met forse cijfers om de doren te slaan, maar zover kwam het niet. Meer dan twee doelpunten werden er niet gescoord, maar daarmee werden wel de drie punten meegenomen op de veerboot naar het vasteland.

Gelijk in het begin al had de thuisploeg, Texel’94 een kans. Na een klein misverstand in de verdediging van de gasten uit Hoorn, kreeg Ids Grisnigt een mogelijkheid, maar die werd door doelwachter Niels Post onschadelijk gemaakt. Hij greep goed in. Even later maakte ook Patrick Tap een foutje, maar Texel’94 wist ook deze kans niet te verzilveren.
Maar Always Forward liet daarna zien dat het niet voor niets de koploper is in de 3e klasse A. Al maakte de bal door de wervelende wind rare capriolen. Hoge ballen kwamen terecht waar het niet bedoeld was. Na afloop was iedereen het erover eens dat het beter is de bal laag te houden.
Trainer Mark Pauli van Texel’94 spoorde zijn mannen aan kort te dekken en dit lukte aardig. Want een velddoelpunt zat er niet in. Bij Always Forward was daardoor Joost Ruttenberg moeilijk aanspeelbaar of zijn passes kwamen niet aan. “De omstandigheden bepalen de situatie”, zei trainer Mark Pauli voor de wedstrijd tegen zijn spelers. “Always Forward is een technische ploeg en goed in het combinatiespel.” Hij had dit goed geanalyseerd. Er waren zowaar wel kansen, maar die werden niet benut. Al dan niet door goed keeperswerk van Wisse Blom van Texel’94. In de 23e minuut van de wedstrijd was het raak. Aan de rechterkant werd door Always Forward de vierde hoekschop genomen. Iedereen van Texel’94 tastte mis, maar niet Danilo van der Woude van Always Forward. Hij kopte de 0-1 binnen. Daarna ging het allerminst vermeldenswaardig aan beide kanten. Het enige dat vermelding verdient was dat de doelman bij weer zo’n rare wervelende bal mistastte, maar tot grote hilariteit wist hij de bal nog net voor de doellijn te pakken. Aan de andere kant kopte Sil Wit nog net over. Ruststand 0-1.

Tweede helft
Na rust had Always Forward windvoordeel, maar wist dit niet te benutten. Zoals beschreven speelde Always Forward lange ballen in plaats van langs de grond spelen. Nick Bot van Always-Forward had misschien meer geluk moeten hebben met zijn schot op doel over grote afstand. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Ook Sil Wit (Texel’94) kreeg kansen maar met alleen Niels Post voor zich schoot hij naast. “Ik had wel willen zien, wanneer wij 1-1 hadden gemaakt”, zei Pauli na afloop. ”Misschien was de wedstrijd dan wel gekanteld.”
Toch kreeg Joost Ruttenberg nog een kans, maar zijn inzet werd kranig gestopt door doelman Wisse Blom van Texel’94. De in de 55e minuut in het veld gekomen Daimy Donald bij Always Forward voor Loeri Kerkhoven kreeg de bal over links goed aangespeeld en had vlak voor tijd geen genade voor doelman Blom: 0-2.
“Ik heb gezegd, als ik er inkom dan ga ik scoren. Ik heb dat gelukkig ook gedaan”, zei hij na afloop in de Hoorn Radio microfoon. Na het verlies merkte Mark Pauli (trainer/coach van Texel’94) op: “Ik vroeg een antwoord voor de nederlaag van vorige week en die heb ik gekregen”. Hij doelde op de nederlaag tegen VVS’46 in Opmeer met 6-0. En inderdaad hoeven de spelers van Texel’94 zich niet te schamen. Met drie blessures voor langere tijd bij vaste basisspelers is het afzien. “Wij gaan er alles aan doen om niet te degraderen”, zei hij tenslotte. “Het had net zo goed 1-1 kunnen zijn”. Hij had enigszins gelijk, want in Hoorn was het 0-0. Met nog 7 wedstrijden te gaan zit Always Forward op rozen. Hopelijk zetten zij deze reeks wel voort.

Verslag en foto: Bert Putters
Westfriezen wint van Assendelft met 3-1

Makkelijke wedstijden in de 2e klasse zijn er niet, dat heeft de competitie al meerdere malen bewezen. Assendelft startte goed en Westfriezen had het lastig  in het thuisduel. In de 21e minuut kwam Assendelft verdiend op 0-1. Er leek zo geen vuiltje aan de lucht voor Assendelft, al kreeg Westfriezen op het eind van de eerste helft nog wel een paar kleine kansen. De rust werd bereikt met een 0-1 stand. Westfriezen zou in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen, maar zo vaak kantelt een wedstrijd niet.

Gedynamiteerd
Maar Westfriezen kwam gedynamiteerd uit de kleedkamer. De ploeg zette gelijk druk en in de 49e minuut kwam Westfriezen op 1-1 via Pieter Koopman. De druk bleef op de ketel en een van richting veranderd schot van Lars Bakker zeilde over de keeper van Assendelft heen, zo werd het 2-1 voor Westfriezen. De afvallende bal was veelal voor Westfriezen en zo kwam Assendelft met de rug tegen de muur te staan in de tweede helft. Na een prima tikkie-takkie aanval van Westfriezen was het Remco van Beek die de 3-1 beheerst in het net schoot. Westfriezen tapte dus echt uit een ander vaatje na rust en haalde zodoende een verdiende 3-1 overwinning binnen.
Overwinning Zwaluwen’30 vanuit controle

Zwaluwen 30 moest het deze zaterdag opnemen tegen Monnickendam. Een belangrijke wedstrijd omdat de uitslag zou bepalen of de ploeg van trainer Richard Bulterman toch nog bij de bovenste zeven ploegen zou meedoen en in staat zou zijn de achterstand op tegenstander Monnickendam terug te brengen tot twee punten. Waarbij aangetekend moet worden, dat de gasten van zaterdagmiddag voorafgaand aan het onderlinge duel één wedstrijd meer gespeeld hadden. Te hopen viel dat de focus deze zaterdag volledig op de prestatie lag en waren de vertoonde misdragingen bij de laatste thuiswedstrijd een eenmalig incident.
Bij Zwaluwen 30 stond Tobias Droomers in de goal en werd de verdedigingslinie gevormd door Bilal el Guennouni, Jorg Ooievaar, Anthony Sabajo en Calvin den Boer. Op het middenveld stonden Davey Jansen, Leon Schipper en Samet Cetin, terwijl de aanval werd gevormd door Jim Nelen, Diovaris Balentina en Jerven Devid.
Vanaf de aftrap werd direct de aanval gezocht door de ploeg uit Monnickendam en reeds in de eerste minuut werd een corner afgedwongen. Deze hoekschop leverde echter niets op en langzamerhand, zo vanaf de 5e minuut, nam Zwaluwen 30 gecontroleerd het initiatief over. Uit de eerste corner voor de thuisploeg kwam de bal voor de voeten van Jerven Devid. Zijn schot werd weggebokst door de keeper van Monnickendam, Luc Boontje. Uit een tweede corner voor Zwaluwen’30 van Jorg Ooievaar kopte Samet Cetin rakelings naast. Eigenlijk had de ploeg van Monnickendam toen al  goed gewaarschuwd moeten zijn voor een sterker wordend Zwaluwen’30.
Amper twee minuten later, de 8e minuut, begon Jim Nelen (23) vanaf de linkerzijde van de aanval één van zijn veelal onnavolgbare dribbelacties. Ditmaal soleerde hij als een slangenmens door het hart van de defensie van Monnickendam en kon hij nog net met de grote teen van zijn rechtervoet de bal onder de vertwijfeld uitkomende doelman Boontje schieten. De bal verdween keurig in het doel van Monnickendam en aldus nam Zwaluwen’30 een snelle voorsprong van 1-0. De minuten voor deze eerste goal lieten een zeer controlerend Zwaluwen’30 zien. Makkelijk combinerend en met veel beweging zonder bal werd de ploeg van Monnickendam bestreden. Dan ook blijkt hoe sterk de selectie van Zwaluwen 30 werkelijk is.
Maar er is tevens een terugkerende valkuil, wanneer onnodig en te snel de aanval wordt gezocht. Veelal met lange ballen die tot balverlies leiden en waardoor de druk van de tegenstander blijft. Dit gebeurde ook dit duel weer rond de 20e minuut. De opbouw werd gejaagd en onzorgvuldig. Zo ontstond een grote kans voor de Monnickendam-aanvaller Noa de Vries. Gelukkig stond diens vizier niet op scherp. Maar men zag ook weer een positieve tendens in deze wedstrijd. Want vanaf de 33e minuut zagen de toeschouwers goede aanvallen die ontstonden vanuit mooie combinaties over meerdere schijven. Jerven Devid, Jim Nelen en Diovaris Balentina wisten elkaar goed te vinden. Helaas bleek een inzet van Diovaris Balentina te zacht en schoot Jerven Devid ietwat gehaast te hoog over.
In de 37e minuut even een momentje van schrik voor Zwaluwen’30 toen de ingevallen aanvaller van Monnickendam Jim Visser (18), hij was in de 12e minuut ingevallen voor de aan zijn lies geblesseerd geraakte aanvaller Kik Braspenning, zo maar opeens vanaf de rand zestien rakelings naast het doel van Tobias Droomers schoot. Direct gevolgd door een één op één duel in de 38e minuut tussen de keeper en dezelfde aanvaller van Monnickendam waar Tobias Droomers handelend kon optreden. In deze fase mocht Zwaluwen’30 niet mopperen dat de stand nog steeds 1-0 was. In de 40e minuut kwam de thuisploeg nog eens goed weg bij een vrije trap van Monnickendam die voor het doel van Tobias Droomers voor iedereen langs schoot. En ook in de 41e minuut bij een hele snelle uitbraak van Noa de Vries van Monnickendam waar Bilal el Guennouni op het laatste moment goed wist in te grijpen. Voor rust kregen de toeschouwers nog één mooie aanval van Zwaluwen 30 te zien. Jerven Devid brak door over links, hij sneed echter te weinig naar binnen en zijn schot ging net naast. Al met al een terechte en tevens gelukkige 1-0 ruststand, maar wel één waar waakzaamheid geboden bleef. De tweede helft zou echter veelbelovend worden.

Al leek dat in de 50e minuut nog niet het geval. Een lange bal in de richting van de reeds genoemde Monnickendamse aanvaller Noa de Vries werd bijna verkeerd ingeschat door Tobias Droomers. Gelukkig kon hij nog net op tijd redding brengen. Drie minuten later kwam de goalie bijna te laat of wat twijfelend zijn doel uit, maar was hij toch nog net op tijd om een aanval van de tegenpartij onschadelijk te maken. Tot aan de 55e minuut werd het initiatief weer wat weggegeven en verliep de opbouw van Zwaluwen’30 onzorgvuldig en veel te gehaast. En dan de 56e minuut. Samet Cetin besloot vanaf de rand van de zestien meter te schieten. Zijn schot werd zijwaarts verwerkt door de keeper van Monnickendam Luc Boontje, maar kwam ter hoogte van de achterlijn voor de voeten van Jerven Devid. Zijn subtiel met de rechtervoet geschoten stiftbal verdween fantastisch in de goal en zo nam Zwaluwen’30 een bevrijdende 2-0 voorsprong.
En toen bleek welke kwaliteit Zwaluwen’30 in haar selectie heeft. Hoeveel deze ploeg met elkaar kan bereiken zonder rare excessen of verkeerde focus. In de 60e minuut had Leon Schipper de bal aan de rechterzijde van de aanval in het bezit ter hoogte van het strafschopgebied. Hij krulde de bal op het hoofd van Diovaris Balentina die de bal keurig diagonaal inkopte en zo de tussenstand op 3-0 bracht. In de 69e minuut kreeg dezelfde Diovaris Balentina een mooie nieuwe kans. Helaas werd het geen nieuwe score, maar de wijze waarop de kans werd verkregen was veelbelovend: een snelle, efficiënte aanval via Jorg Ooievaar, Jim Nelen en Diovaris Balentina over meerdere schijven.
In de 82e minuut slalomde Diovaris Balentina door het strafschopgebied van Monnickendam. Zijn schot verdween echter aan de voor Zwaluwen’30 verkeerde kant van de paal. In de 87e minuut dacht men het slotstuk te zien van Zwaluwen’30. Jerven Devid schoot vanaf pakweg 16 meter en de bal verdween via de binnenkant van de paal tegen de andere binnenkant van de paal uit het doel.
Was dit het slotstuk? Nee, zeker niet! Jerven Devid had hele andere ideeën. Bijvoorbeeld in de 88e minuut toen hij vanuit een vlotlopende combinatie tussen Samet Cetin en Diovaris Balentina de bal kreeg. Hij draaide om zijn as en schoot, en passant, de bal keurig in het doel, de nieuwe stand werd 4-0.
Was dit dan het slotstuk van het enerverende duel. Opnieuw zeker niet! Jerven Devid was nog lang niet klaar met scoren en hij rondde een snelle aanval van Zwaluwen’30 nog eens vakkundig af. Wat een luxe, een 5-0 voorsprong. In werkelijk de allerlaatste minuut had Tobias Droomers bijna nog een glansparade op een kopbalinzet van een Monnickendamse aanvaller. Hij sloeg de bal met een katachtige reflex vanaf de grond weg, maar kon niet voorkomen dat Noa de Vries uit de rebound tegen scoorde en de definitieve eindstand op 5-1 bepaalde.
Zaterdag bleef de focus volledig op het eigen spel en niet op de tegenstander, het publiek of de scheidsrechter. Waarbij gezegd moet worden dat de scheidsrechter Marco van Grevenbroek fantastisch floot en een groot compliment verdient. Wanneer Zwaluwen’30 zo gecontroleerd blijft spelen en de focus op de eigen prestatie kan houden, kan een inhaalslag op de ranglijst naar boven zeker worden gemaakt.

Verslag: Frans Scharroo

Always Forward (zat.) – Buitenboys 1–1

Het duel dat Always Forward zaterdag in eigen huis in typische maart-roert-zijn-staart-weersomstandigheden speelde tegen medemiddenmoter Buitenboys is geëindigd in een 1 – 1 gelijkspel. Voor de negende maal in de lopende competitie viel er in een wedstrijd van Always Forward in de slotfase een treffer te noteren die van invloed was op de puntenverdeling tussen de aan de wedstrijd deelnemende ploegen. Driemaal (uit tegen Jong Holland en Olympia Haarlem en thuis tegen Zwaluwen ’30) ging het mis voor Always Forward en eindigde de wedstrijd door een tegentreffer in de 90e minuut of zelfs blessuretijd in een nederlaag. Zesmaal wist de ploeg echter met zo’n laat doelpunt alsnog een overwinning in de wacht te slepen (bij OSV en bij Buitenboys) of de stand gelijk te trekken (uit tegen Zwaluwen ’30 en HBOK en thuis tegen Wartburgia en zaterdag tegen Buitenboys). Net als twee weken geleden tegen Wartburgia was het centrale verdediger Joep Rive, die de late gelijkmaker tegen de ploeg uit Almere voor zijn rekening nam.

Het eerste bedrijf van de wedstrijd speelde zich voor het grootste deel af op de speelhelft van Always Forward. Buitenboys kreeg al in de vierde minuut een grote kans toen de bal uit een voorzet van links, via Nick de Wit, voor de voeten van een dicht bij het doel staande spits belandde. Aron van Loon wist de inzet knap te pareren.
De rechtervleugelverdediger van de bezoekers leverde enkele malen een voor een spits zeer bruikbare voorzet af, maar bij de eerste miste de beoogde schutter de bal volledig en bij de tweede kwam het van voorbij de tweede paal afgevuurde schot niet goed uit de verf, waardoor Aron van Loon in beide gevallen eenvoudig redding kon brengen. Bij de derde voorzet verslikte de aangespeelde spits zich in de bal en kwam Always Forward opnieuw goed weg bij een gevaarlijke situatie.
In de 36e minuut was Buitenboys bij een aanval door het centrum dicht bij de openingstreffer. Een spits zag zijn van even buiten het Forward-strafschopgebied afgevuurde schot afketsen tegen het lichaam van een verdediger, waardoor hij de bal op een nog gunstiger positie opnieuw voor zijn voeten kreeg. Met zijn tweede poging trof hij de paal.
Drie minuten later leverde een Almeerse aanval over rechts wel succes op. De lage voorzet werd met een hakbal verder getransporteerd, waarna de bal voor de voeten van een vrijstaande spits kwam, die van dichtbij het net trof (0–1). Goede verdedigende ingrepen van Jimmy Bouwhuis en Joep Rive voorkwamen  een paar maal dat de Almeerse ploeg nog een kans kreeg.
Tot de openingstreffer had Always Forward voor slechts enkele dreigende momenten bij het Buitenboys-doel kunnen zorgen. Een vrije trap die voor een korte corner kon doorgaan leverde een gewone hoekschop op, waaruit de bal, net als bij de volgende corner, direct in de handen van de Almeerse doelman belandde. Eenmaal werd Always Forward echt gevaarlijk, bij een aanval over de schijven Dennis van Tricht, Jeroneci Janzen, Jouke Huitema en Stefan Schipper, die besloten werd met een volley van laatstgenoemde, waarop de Buitenboys-doelman een goede redding verrichtte. Uit de rebound scoorde Stefan Schipper alsnog, maar helaas werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel.
In de slotfase volgde uit een Forward-aanval over links een voorzet van Milco Leijen, die aan de zich voor het doel bevindende spitsen voorbijging. Kort daarna kreeg een middenvelder van de bezoekers de kans een gevaarlijk dalend afstandsschot af te vuren op het doel van Aron van Loon, die een knappe parade in huis had. Het laatste wapenfeit betrof een mogelijkheid voor Jeroneci Janzen, die bij de middenlijn werd aangespeeld en een doortocht richting Buitenboys-doel kreeg, maar twee verdedigers wisten hem uiteindelijk te stuiten.

In de tweede helft kwamen Ali Jalloh en Perry Vlasman in het veld voor Stefan Schipper en Dennis van Tricht. Weer deed zich al snel een goede kans voor de bezoekers voor toen die een corner op rechts kregen. Bij de tweede paal kon een inlopende spits de bal net niet raken.
Always Forward was na de pauze aanmerkelijk vaker op de Buitenboys-speelhelft te vinden dan in de eerste helft. Niettemin bleef het aantal kansen en mogelijkheden voor de thuisploeg beperkt. Het gevaarlijkste moment in de openingsfase deed zich voor toen Ali Jalloh zijn hoofd tegen een voorzet van Yannick Kuijpers kreeg, maar hij raakte de bal iets te dun om die de juiste richting mee te geven. Kort daarna onderschepte Aron van Loon een lage voorzet, waarbij hij werd geraakt door een inlopende spits. Na een oplapbeurt kon hij de wedstrijd gelukkig voortzetten.
Een intermezzo rond de 70e minuut, waarin Buitenboys een offensief opzette, leverde een aantal dreigende momenten bij het Forward-doel op. Enkele goede ingrepen van Nick de Wit voorkwamen kansen voor de bezoekers en Aron van Loon stopte een schot van de naar binnen dribbelende linkerspits. Het gevaarlijkste moment ontstond uit een voorzet van rechts, waarbij een spits probeerde scoren met een inzet achter het standbeen langs, maar de uitvoering liet te wensen over.
In de slotfase van de wedstrijd trok Always Forward voluit ten aanval. De uit een corner aangespeelde Jouke Huitema nam het Buitenboys-doel onder vuur met een afstandsschot, dat knap gepareerd werd door de doelman. Even later greep dezelfde doelman half mis bij een door Jouke Huitema genomen corner, maar omdat Perry Vlasman bij de tweede paal de bal net niet kon raken kwam de keeper met de schrik vrij. Uit een van bij de achterlijn genomen vrije trap van Jouke Huitema richtte Milco Leijen de bal met zijn hoofd net iets te hoog en de doelman pakte enkele minuten later knap een inzet van Ali Jalloh, die een kopbal uit een hoekschop met het hoofd probeerde te verlengen. Nick de Wit maakte in de slotfase plaats voor de van zijn blessure herstelde Darren Johnstone.
De doelman van de bezoekers maakte in de 88e minuut hands bij een op zich onnodige actie. Op de rand van het strafschopgebied kreeg Joep Rive de bal met een tikje breed aangespeeld en zijn schot, dat onderweg nog enigszins van richtig werd veranderd, trof het net in de linkerhoek van het doel (1–1).
In de toegevoegde speeltijd probeerden de bezoekers met een slotoffensief de winst toch nog te forceren. Aron van Loon stond een treffer uit een vrije trap vanaf zo’n 20 meter voor zijn doel in de weg en even later ontsnapte Always Forward aan een nederlaag toen een Almeerse aanval besloten werd met een teruglegger van de centrumspits op een inlopende ploeggenoot, die de bal van dichtbij langs de voor hem verkeerde kant van de paal schoof

Always Forward (zat.) – Buitenboys 1–1 (0–1). 39, 0–1; 88, Rive 1–1.
Always Forward (zat.): Aron van Loon, Jimmy Bouwhuis, Nick de Wit (83, Darren Johnstone), Joep Rive, Yannick Kuijpers, Jouke Huitema, Jelle Huitema, Milco Leijen, Jeroneci Janzen, Stefan Schipper (46, Ali Jalloh) en Dennis van Tricht (46, Perry Vlasman).

Verslag: Hans Smit

Alphense Boys - Hollandia 1-4
Texel’94 - Always Forward 0-2
Westfriezen - Assendelft 3-1
HSV Sport - Zwaagdijk 1-3
Zaandijk - Hauwert’65 8-0