Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap

25-03-2024

HOORNGIDS REGIO | Studenten van het Horizon College en Regio College hebben medailles behaald tijdens het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Uit de regio Westfriesland behaalde Kim Zijlma uit Lutjebroek bij het vakgebied Verzorgende IG net geen podiumplek; zij werd vierde. Met dit resultaat behoort Kim tot de top van Nederlandse mbo-studenten. Zij volgt haar opleiding Verzorgende IG bij het Horizon College in Hoorn.

Per finale en vakgebied streden acht mbo-studenten om de nationale eer. De Nederlandse kampioenschappen werden 21 en 22 maart gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch en werden georganiseerd door WorldSkills Netherlands.

Ervaring rijker
Kim (18) deed voor de eerste keer mee met Skills Heroes in het vakgebied Verzorgende IG. ”Het is jammer dat ik net geen derde ben geworden, maar je kunt helaas niet alles winnen. En ik weet dat ik dicht bij een podiumplek was. Verder vond ik het niet moeilijk, ik vond het zelfs heel leuk om te doen en ben weer een ervaring rijker.”
Naast Kim deden er nog vijf studenten van het Horizon College en Regio College mee met Skills Heroes. De twee mbo-onderwijsorganisaties gaan vanaf augustus 2024 samen verder onder de naam Talland College, met locaties in Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Zaanstad en Purmerend. Tijdens de finales van de Skills-wedstrijden trokken de studenten van de mbo-scholen al samen op.

De uitslag
Meubelmaken: goud voor Jort Rommel uit Limmen (Horizon College)
Bouwtimmeren: zilver voor Stan Baltus uit Limmen (Regio College)
Sanitaire- en verwarmingstechnicus: zilver voor Ryan Verburg uit Warmenhuizen (Horizon College en mede-opleider IW Noord-Holland)
Sanitaire- en verwarmingstechnicus: brons voor Sem Volkerink uit Assendelft (Regio College en mede-opleider IW Noord-Holland)
Verzorgende IG: vierde plaats voor Kim Zijlma uit Lutjebroek (Horizon College)
Metselen: zesde plaats voor Sam van Hove uit Heiloo (Horizon College/ESPEQ)

Foto’s van Stan Louter: Kim Zijlma tijdens het Nederlands kampioenschap; zij kwam uit in het vakgebied Verzorgende IG

Kim Zijlma Skills Heroes 2024 Kim Zijlma Skills Heroes 2024
Kim Zijlma Skills Heroes 2024 - 2 Kim Zijlma Skills Heroes 2024 - 2