VOC-schip de Halve Maen vertrokken uit Enkhuizen

29-03-2024

HOORNGIDS REGIO - Het vermaarde schip de Halve Maen, dat jarenlang in het Hoorns havenkwartier heeft gelegen, waarna het andere bestemmingen kreeg en uiteindelijk in Enkhuizen voor anker ging, heeft de Haringstad met saluutschoten verlaten.

De Halve Maen zet nu koers naar Sail Kampen, waar het schip is uitgenodigd om het stadsgezicht van de oude Hanzestad te verrijken. De Halve Maen heeft de eer om als admiraalschip een parade van 40-50 schepen te begeleiden. Er staan veel saluutschoten vanaf de Halve Maen gepland en haar vaandel op het land staat ook klaar om met saluutschoten te antwoorden onder toeziend oog van de burgemeester van Kampen. 

Gratis bezichtiging
Het Bestuur Stichting Vrienden van de Halve Maen hoopt dat iedereen naar Kampen komt op 29 maart vanaf circa 17.00 uur. De organisatie verwacht 250.000 bezoekers gedurende de 3 1/2  dag van het festijn, dus parkeren kan een probleem zijn. De Halve Maen ligt aangemeerd in het middelpunt van al de festiviteiten, naast het hoofdpodium, en is gedurende het Paasweekend gratis open voor bezichtiging.

Foto’s: Inter Visual Studio

VOC-schip de Halve Maen vertrokken uit Enkhuizen VOC-schip de Halve Maen vertrokken uit Enkhuizen
VOC-schip de Halve Maen vertrokken uit Enkhuizen B VOC-schip de Halve Maen vertrokken uit Enkhuizen B