Informatie over A7 versterking brug over Noordhollands Kanaal bij Purmerend

29-03-2024

HOORNGIDS REGIO | In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug op de A7 over het Noordhollands Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de brug kan al het verkeer weer vlot en veilig over de brug. Rijkswaterstaat houdt geïnteresseerden via een nieuwsbrief op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden.

Veelgestelde vragen
De werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend gaan vanaf 5 april van start. Rijkswaterstaat merkt dat er veel vragen leven rondom de versterking, de hinder en bereikbaarheid en zaken als geslotenverklaringen en ontheffingen. Daarom vindt u nu op de website www.rws.nl/a7purmerend (http://www.rws.nl/a7purmerend) een document met veelgestelde vragen en de antwoorden hierop.
De meeste vragen worden beantwoord in de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Dan kunt u een e-mail verzenden aan bruga7purmerend@rws.nl (mailto:bruga7purmerend@rws.nl). Houd rekening met een reactietermijn van 5 werkdagen. Daarnaast kunt u terecht op het wekelijks A7 spreekuur van Rijkswaterstaat elke dinsdag van 09.00 tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Purmerend.

Webinar versterking brug A7 Purmerend
Vorige week dinsdagavond 19 maart hield Rijkswaterstaat een online webinar over de werkzaamheden aan de brug. Mocht u deze webinar hebben gemist, dan kunt u deze terug kijken via www.rws.nl/a7purmerend (http://www.rws.nl/a7purmerend).
Tijdens de webinar werd meer verteld over het project: waarom versterkt Rijkswaterstaat de brug en hoe gaan ze dat doen? Vervolgens legde Rijkswaterstaat uit wat dat voor de omgeving betekent qua hinder en bereikbaarheid en welke maatregelen worden genomen. Ten slotte werd toegelicht wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u achteraan in de file aansluit. Tussendoor was er ook tijd voor het stellen van vragen. Rijkswaterstaat verzamelt alle gestelde vragen, ook de vragen die niet live behandeld zijn, en beantwoordt deze later in een verzameldocument.

A7 brug Purmerend A7 brug Purmerend