Alles over leefstijl en diabetes 2 bij Seniorencircuit

03-04-2024

HOORNGIDS HOORN | Diabetes type 2 is een aandoening waarbij het hormoon dat bloedsuiker reguleert (insuline) niet goed werkt of te weinig wordt aangemaakt. Hierdoor is de bloedsuiker te hoog. Diabetes type 2 wordt voor een groot deel veroorzaakt door een ongezonde leefstijl, overgewicht, ongezond eten, te weinig bewegen, slechte slaap en weinig ontspanning.

Door een gezondere leefstijl kun je ervoor zorgen dat je minder of geen medicijnen meer nodig hebt en je je fitter en energieker voelt en gezonder bent. Astrid Hoogewoning is ervaringsdeskundige en worstelt al een aantal jaren met het vasthouden van een gezonde leefstijl. Ciska Gijsbers is leefstijlcoach en zal tips en advies geven om zelf aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.

Reserveren is niet nodig
Deze middag is georganiseerd door het seniorencircuit van Stichting Netwerk en vindt plaats op 10 april van 14.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn. Reserveren is niet nodig. De kosten zijn € 6, inclusief een kopje thee of koffie. Bij voorkeur met een contante betaling.

Overgewicht vrouw 2 Overgewicht vrouw 2