Resultaten voetbal 6 en 7 april

Hardwerkend Hollandia speelt bekerdomper weg

HOORNGIDS REGIO | In het zonovergoten Julianapark speelde Hollandia zijn laatste wedstrijd in een serie van vier binnen tien dagen. Na het met strafschoppen verloren bekerduel tegen De Bilt moest zondag de accu weer opgeladen worden voor de competitiewedstrijd Hollandia tegen vv Hoogland. De club uit Amersfoort werd zaterdagmorgen vroeg getroffen door een fikse brand in het clubhuis. Iedereen was op tijd in het Julianapark wat op zich een wonder mag zijn gezien de grote files bij Purmerend.

Hollandia begon de wedstrijd niet helemaal bij de les wat resulteerde in enkele kansen voor Hoogland. In de 3e minuut moest de uitstekende Hollandia-doelman Dirk Bakker optreden toen hij de geheel vrijgelaten Stijn Mossink op zich af zag komen. Met een reflex werkte hij de bal uit de gevarenzone. Twee minuten later was het wel raak. Met een hard schot werd Hollandia op een 0-1 achterstand gezet. Gelukkig voor de Hollandia-supporters werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. Hollandia was meteen klaarwakker en scherp. Het ging Hoogland afjagen en won duels. In de 15e minuut was het Bart Spil die met een bekeken schot doelman Sebastiaan Bruins het nakijken gaf: 1-0. Hollandia bleef kansen creëren, maar slaagde er niet in de bal in het net krijgen. Vlak voor rust was het Niels Koster die na een onoverzichtelijk situatie de bal in het Hoogland doel schoof: 2-0.

Tweede helft
Na de thee bleef Hollandia de betere ploeg en hield het Hoogland onder druk. Dat harde werken eiste ook zijn tol op de jonge ploeg. Dirk Bakker coachte zijn jonge verdediging meer en meer. Ook Lars Keppel probeerde Hollandia scherp te houden. En bracht vanaf de 70e minuut tot de 89e minuut vijf nieuwe spelers in de ploeg.
De volgende wedstrijd, gelukkig pas over een week, brengt Hollandia naar Amsterdam-Oost. Daar wacht WV HEDW, de nummer 15 op de ranglijst. Deze wedstrijd op Sportpark Middenmeer, Radioweg 86 in Amsterdam begint om 14.30 uur.

Hollandia: Dirk Bakker, Romeo Fecunda, Delano Woud (68e Enes Kar), Denzel Inyamah, Sem Biezen (68e Jim Broers), Niels Koster (78e Mouad Ben Chekh), Milan Schippers (78e  Daniël Meijers), Luke Abelskamp (89e Aaron Overmars).
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
=================================================================================

Always Forward – Hollandia T 4–0

Always Forward heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Hollandia T weer drie punten aan zijn totaal toegevoegd. Lange tijd zag het ernaar uit dat er weer een 2–0 eindstand op het scorebord zou verschijnen, maar in de slotminuten, toen de bezoekers in een numerieke minderheidssituatie waren beland, wist de Hoornse ploeg dankzij twee treffers van Daimy Mac Donald zowel de uitslag als het doelsaldo een nog fraaier aanzien te geven.

Voor de wedstrijd tegen de ploeg uit Tuitjenhorn moesten Egidio Oude Groen en Jeroen van Giersbergen het stellen zonder Tristan Detmers, Jurgen Adamus en Clyde Limbach, terwijl nog niet volledig fitte Terence Alberg achter de hand gehouden werd. In de ploeg die aan het karwei begon nam Niels Post plaats tussen de palen en zag de defensielinie er met O23-speler Milan Bakker, Gilles Duiveman McEwan en Patrick Tap precies zo uit als in de wedstrijd tegen Texel ’94. Op het middenveld startten Nick Bot, Cemil Zaal en Jeffrey de Moel en de aanvalslinie bestond uit Tom Hoeve, Mick v.d. Gulik en Joost Ruttenberg. Naast Terence Alberg namen ook JO-18 doelman Jayden van der Raad, Remco Loos, Joeri Kerkhoven, Daimy Mac Donald en Danilo v.d. Woude plaats in de dug-out.

Vanaf de aftrap had Always Forward de volledige eerste minuut balbezit dat eindigde met een voor het Hollandia-doel langs verdwijnend vleugelschot van Joost Ruttenberg. Het volgende gevaarlijke moment ontstond in de vijfde minuut uit een combinatie tussen Cemil Zaal en Tom Hoeve, wiens voorzet net buiten bereik van Mick v.d. Gulik bleef. In de negende minuut kwam Always Forward op voorsprong. Een overtreding tegen Joost Ruttenberg leverde op de rand van het strafschopgebied van de bezoekers een vrije trap op. Gilles Duiveman McEwan belastte zich met het nemen ervan en zijn harde lage knal werd door een been in de muur enigszins van richting veranderd, waardoor de Hollandia-doelman kansloos werd (1–0).
In de 12e minuut onderschepte Joost Ruttenberg diep op de Hollandia-speelhelft een breedtepass, maar richtte zijn afstandsschot vervolgens iets te hoog. Even later kon de doelman van de Tuitjenhorners een voorzet van Tom Hoeve met een knappe ingreep net voldoende van richting veranderen om de bal buiten bereik van Joost Ruttenberg te werken. In het volgende kwartier waren twee schoten van Jeffrey de Moel uit de rebound – een na een afgeslagen vrije trap van Cemil Zaal en een uit een corner die het resultaat was van een afstandsschotpoging van Milan Bakker – de voornaamste wapenfeiten. Bij de eerste poging eindigde de bal in de handen van de Hollandia-doelman en in het tweede geval verdween het schot over het doel.
De bezoekers lanceerden na ruim een halfuur spelen hun eerste dreiging inhoudende aanval, waarbij Cemil Zaal de voorzet en Patrick Tap de daaropvolgende rebound wisten weg te werken. In de slotminuten van het eerste bedrijf was een indraaiende voorzet van Milan Bakker net iets te diep om voor de voor het doel opduikende Joost Ruttenberg bereikbaar te zijn en werd een schotpoging van de door Jeffrey de Moel bediende Tom Hoeve door een verdediger geblokt. In de toegevoegde speeltijd kregen de bezoekers hun beste kans van de wedstrijd, toen hun snelle, maar meestal eenzaam vooruitgeschoven spits na een knappe solo-actie doorbrak. Uit een lastige hoek schoof hij de bal zowel langs de uitgelopen Niels Post als langs het doel.

In de tweede helft waren het de bezoekers die vanaf de aftrap een dreigende aanval opzetten. Deze leverde een corner op, die door Cemil Zaal werd weggewerkt. Daarmee stond hij aan de basis van een counter, waaruit een voorzet van Tom Hoeve voor het Hollandia-doel langs ging zonder dat iemand de bal raakte. Even later kregen de bezoekers opnieuw een corner te nemen, deze keer als het resultaat van een vrije trap. Van voorbij de tweede paal werd de bal voor het Forward-doel terug gekopt, waar Nick Bot voor opruiming zorgde. Aan de andere kant van het veld raakte Jeffrey de Moel even later met zijn corner de lat van het Hollandia-doel.
Remco Loos kwam in het veld voor de geblesseerd geraakte Gilles Duiveman McEwan en Mick v.d. Gulik maakte plaats voor Daimy Mac Donald. Uit een vrije trap van Cemil Zaal kopte Tom Hoeve de bal voor het Hollandia-doel, waar de vrijstaande Patrick Tap zijn voet er te veel onder in plaats van er achter kreeg, waardoor zijn inzet royaal over de lat verdween. Kort nadat Danilo v.d. Woude tussen de lijnen was gekomen voor Tom Hoeve forceerde Joost Ruttenberg op rechts een corner. Deze leverde op zijn beurt een hoekschop op links op, waaruit Nick Bot de bal voor het doel bracht en Patrick Tap bij de tweede paal ditmaal – met een kopbal – wel het net trof (2–0).
Een gevaarlijk ogende aanval van de bezoekers werd beëindigd door een goede ingreep van Patrick Tap en even later stuitte Remco Loos in eerste instantie een Hollandia-uitbraak, waarna de aanval nieuw leven werd ingeblazen en uitliep op een door Niels Post gestopt schot. Direct daarna kopte Daimy Mac Donald de bal uit een Forward-aanval tegen de lat. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Joeri Kerkhoven in het veld voor Jeffrey de Moel. Er volgde een hevig Forward-offensief met afgeslagen voorzetten van Joeri Kerkhoven en Danilo v.d. Woude en een actie van Daimy Mac Donald, die hij besloot met een schot waarop de Hollandia-doelman een knappe redding verrichtte. De volgende aanval over rechts leverde een voorzet van Joost Ruttenberg op. Daimy Mac Donald leek bij de tweede paal binnen te schieten, maar de bal kreeg niet de juiste richting mee en ging voor het doel langs. De spits van de bezoekers beging rond de 80e minuut kort na elkaar twee overtredingen tegen Patrick Tap, die beide met een gele kaart werden bestraft, zodat hij voortijdig de kleedkamer mocht opzoeken.
In de slotminuten voerde Always Forward de score op. Uit een aanval over rechts bracht Joeri Kerkhoven met en sliding de bal langs de Hollandia-keeper voor het doel, waar een verdediger voor opruiming leek te kunnen zorgen, maar hij verkeek zich op de gretigheid van Daimy Mac Donald, die – ook met een sliding – Forwards derde treffer op het scorebord bracht (3–0). In de blessuretijd nam Daimy Mac Donald ook het vierde doelpunt voor zijn rekening door uit een combinatie tussen Patrick Tap en Danilo v.d. Woude de bal van dichtbij binnen te schieten (4–0)

Dankzij de overwinning tegen Hollandia T behield Always Forward zijn acht punten voorsprong op FC Den Helder. De runner-up versloeg in een thuiswedstrijd het op de vierde plaats staande Spartanen met 4–3. Ook de nummer drie van de ranglijst, Grasshoppers, voegde door middel van een 1–2 zege bij DWOW drie punten aan zijn totaal toe en blijft Forward volgen op 14 punten.
In de degradatiezone behaalden alleen Texel’94 en Spirit’30 een punt door tegen elkaar gelijk te spelen. Kleine Sluis (1–0 verlies bij VVS’46), DWOW en SEW (2–0 nederlaag bij DWB) bleven op nul staan. DWB raakte door zijn zege uit zicht van de degradatie- en nacompetitiekandidaten. Spirit’30 en Kleine Sluis mogen nog hopen aan nacompetitievoetbal te ontsnappen door het op de onderste veilige plaats staande Hollandia T te achterhalen.

Always Forward – Hollandia T 4–0 (1–0).  9, Duiveman McEwan 1–0;  63, Tap 2–0; 87, Mac Donald 3–0; 90+1, Mac Donald 4–0.
Always Forward: Niels Post, Milan Bakker, Gilles Duiveman McEwan (54, Remco Loos), Patrick Tap, Lucas Laan, Nick Bot, Cemil Zaal, Jeffrey de Moel (75, Joeri Kerkhoven), Tom Hoeve (62, Danilo v.d. Woude), Mick v.d. Gulik (54, Daimy Mac Donald) en Joost Ruttenberg.

Verslag: Hans Smit
Verdiende nederlaag voor Zwaluwen’30 in Almere tegen Waterwijk (4-0)

Het Almeerse Waterwijk behaalde een duidelijke overwinning op een ongeïnspireerd Zwaluwen’30 in Almere. Met een ruststand van 3-0 en een Zwaluwen’30-speler met een rode kaart in de 29e minuut was de einduitslag niet eens geflatteerd. Een aanvallend weifelend Waterwijk en doelman Tobias Droomers voorkwam in de tweede helft met enkele goede acties dat de nederlaag nog hoger zou uitvallen.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Waterwijk tot het gaatje wilde gaan terwijl het Zwaluwen’30 ontbrak aan duelkracht. Ook het elkaar bereiken over enkele meters was niet besteed aan het Zwaluwen’30-team. Steeds werd de verkeerde oplossing gekozen om te komen tot een fatsoenlijke aanval. Al in de 12e minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Uit een corner weifelde Zwaluwen’30 de bal weg te werken uit het 16-metergebied. Van dichtbij kon de 1-0 worden aangetekend voor Waterwijk.
De aanvalslinie van Zwaluwen’30 lag aan de leiband van de stevige Waterwijk-verdedigers en er werd weinig tot niets gecreëerd rond de zestien van Waterwijk. In de 22e minuut mocht de linkeraanvaller van Waterwijk uithalen vanaf de rand van de zestien en doelman Droomers was kansloos op het gerichte schot in de rechterbovenhoek. Stand 2-0. In de 29e minuut was de wedstrijd in feite al gespeeld; Lasse Pioch was te laat bij een actie en raakte zijn tegenspeler achter op de enkels. Scheidsrechter Jordy Schaft besloot tot een directe rode kaart. In de 34e minuut een prima, dubbele redding van Tobias Droomers. Maar nog voor de rust was het 3-0: de bal ging op de stip voor een penalty vanwege vasthouden. Wedstrijd gespeeld dus.

Na de rust kwamen de gebroeders Thom en Jim Nelen voor resp. Bilal el Guennouni en Samet Cetin. Jim Nelen bracht wel meer aanvallende impulsen in het team, maar tot doelpunten kwam het niet. Doelman Tobias Droomers kon met enkele goede acties voorkomen dat de nederlaag nog hoger zou uitvallen. De 4-0 kon wel op zijn conto worden bijgeschreven. Een simpele terugspeelbal rolde onder zijn voet door in de 74e minuut. Roy Honing kwam hierna voor Davey Jansen in het veld. In de 78e minuut kwam Sonny Punt nog voor Jorg Ooievaar. Doelman Droomers was nog attent in de 85e minuut bij een te korte terugspeelbal van Calvin den Boer. Jerven Devid had in de blessuretijd nog een van de weinige goede aanvallende acties in huis. De afronding voor het doel duurde net even te lang om tot scoren te komen. Een verdiende nederlaag voor een matig Zwaluwen’30 was het resultaat van het bezoek aan Almere.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni (46e, Thom Nelen), Calvin den Boer, Davey Jansen (74e, Roy Honingh), Samet Cetin (46e, Jim Nelen), Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar (78e, Sonny Punt), Jerven Devid, Anthony Sabajo, Lasse Pioch. Verdere wissels: Robin Blaak. Lasse Pioch: rood. Jorg Ooievaar: geel.

Verslag: Leo van der Voort
Hollandia - Hoogland 2-0
Always Forward - Hollandia T. 4-0
ZAP - Westfriezen 0-1
Hauwert’65 - De Rijp 0-3
FC Den Helder - Spartanen 4-3