Viering einde Ramadan in de Grote Waal

08-04-2024

HOORNGIDS HOORN | Op zaterdag 13 april wordt het einde van de Ramadan gevierd in de Grote Waal. Na de periode van bezinning en vasten van zonsopkomst tot zonsondergang kan er weer gefeest worden. Net als vorig jaar is iedereen daarbij vanaf 12 uur welkom bij het sportveld (bij intimi bekend als ”het Griffelveld”) in de Steenbokstraat in de Grote Waal.

De moslimgemeenschap hoopt met deze gezamenlijke viering waarbij iedereen welkom is een positieve impuls te kunnen geven aan de beeldvorming rond moslims. Men spreekt de hoop uit dat deze activiteit een bijdrage levert aan het wegnemen van stereotyperingen en vooroordelen over moslims. 

Gratis consumpties
Een woordvoerder: ”Het zou natuurlijk een geslaagde investering voor ons kunnen worden als dit evenement waarbij eenieder welkom is en alle consumptie welbewust  gratis zijn voor jong en oud  een sneeuwbaleffect veroorzaakt. Dat het ook in andere wijken georganiseerd wordt in Hoorn en mogelijk ook in andere steden in Nederland geadopteerd zou worden. Als dit gebeurt zijn wij ervan overtuigd dat deze investering van ons niet te subsidiëren is ook niet door welke subsidiegever dan ook.” 

Van alles te doen
Aan de Steenbokstraat kunnen kinderen en volwassenen van alles samen beleven. Op en rond het sportveld kun je sporten, kunnen Oudhollandse spelletjes gespeeld worden, is er een stormbaan en een springkussen, kun je je laten schminken, is er van alles te eten en te drinken, waaronder popcorn, suikerspin, döner en slush. De consumpties zijn allemaal gratis. Iedereen kan zaterdag 13 april vanaf 12 uur terecht op de Steenbokstraat in de Grote Waal.

Ramadan viering Grote Waal A Ramadan viering Grote Waal A
Ramadan viering Grote Waal B Ramadan viering Grote Waal B