Indrukwekkende viering einde Ramadan in Grote Waal

13-04-2024

HOORNGIDS HOORN | Zaterdag 13 april werd op indrukwekkende wijze het einde van de Ramadan gevierd in de Grote Waal. Het buurtfeest bracht vele honderden bezoekers op de been, daartoe uitgenodigd door de moslimgemeenschap. De kraampjes met döner, popcorn, suikerspin, slush, frisdranken en andere geneugten werden druk bezocht, mede vanwege het feit dat alles gratis was. De kinderen konden zich vermaken op de springkussens, de zogeheten stormbaan of zich laten schminken. 

De stemming op het sportveld bij de Steenbokstraat zat er in ieder geval goed in, niet in het minst door het uitstekende weer, zodat niet uitgeweken hoefde te worden naar overdekkende tenten. Volwassenen deden zich tegoed aan de verschillende overheerlijke hapjes en konden desgewenst ook aanschuiven bij een kraampje alwaar op speelse wijze de kennis van de islam getest kon worden. Door het kiezen van een nummer onder de 10 kreeg men een stelling voorgelegd, waarna gevraagd werd van wie deze speuk afkomstig was. Bij een goed antwoord scoorde de deelnemer een stuk chocola van het merk Mon Cheri. 

Integratie
De moslimgemeenschap was er alles aan gelegen om er een gezamenlijke viering van te maken, waarbij iedereen welkom was en op deze wijze een positieve impuls te geven aan de beeldvorming rond moslims. Dit buurtfeest diende er dan ook voor om een bijdrage te leveren aan het wegnemen van stereotyperingen en vooroordelen over moslims. Mede-organisator Adem Arkin: ”Wij zien dit feest waarbij alles welbewust gratis is dan ook als een investering. Het maakt het makkelijker om met elkaar in gesprek te komen. Geen belemmeringen door entreeheffingen en dure consumpties. Wij hopen dat het ook in andere wijken georganiseerd gaat worden in Hoorn en mogelijk zelfs in andere steden in Nederland. Daar kan geen subsidie tegen op.”

Viering einde Ramadan in de Grote Waal 13 april 2024 A Viering einde Ramadan in de Grote Waal 13 april 2024 A
Viering einde Ramadan in de Grote Waal 13 april 2024 B Viering einde Ramadan in de Grote Waal 13 april 2024 B